Снимка на новина 234
22 август 2009

Слово на кмета на Община Габрово Томислав Дончев по повод 132 години от Шипченската епопея

Логиката на войната различава само победа и поражение, победител и победен. И в боя, и на световната политическа арена, не побеждава този, който е прав, а този, който е по-силен. Мисията е да събереш повече, по-силни и по-храбри мъже под знамената, за да докажеш, че освен справедлива, твоята война е и победоносна.
Снимка на новина 225
22 август 2009

132 години от Шипченската епопея /в снимки/

22 АВГУСТ 2009 г. връх Шипка
Снимка на новина 230
18 август 2009

Международен конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”

В Дома на хумора и сатирата постъпиха пълните условия за участие в международния конкурс за карикатура „Усмивката на Шопен”, посветен на 200-годишнината от рождението на гениалния композитор, която светът ще отбележи през 2010 година. Конкурсът се организира от Музея на шаржа и карикатурата във Варшава и Бюрото по честването на юбилея.
Снимка на новина 229
13 август 2009

Отрязването на дърветата пред Театъра предотврати тежки последици

Успешно протече акцията по отстраняване на опасния кестен и липата пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов”. То се оказа абсолютно навременно и наложително. Отрязването потвърди констатациите на специалистите за необходимостта от предприемането на своевременни действия по премахването на дърветата.
Снимка на новина 227
12 август 2009

В Деня на младите хора, младежи поеха отделите на д-р Савчева

Днес, 12 август 2009 г., на Световния ден на младите хора, младежи от Природо-математическата гимназия „Aкад. Иван Гюзелев” бяха помощници в работата на заместник-кмета по образование, култура и социални дейности д-р Нели Савчева.
Снимка на новина 222
7 август 2009

Боя за рождения ден

255 кг латекс получи кметът на Община Габрово Томислав Дончев за рождения си ден. Цифрата обаче едва ли е окончателна, тъй като част от обещаната боя, с получени по телефона и електронната поща поздравления, ще бъде донесена в Общината през следващите дни.
1 август 2009

Среща на Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления

Във връзка със започналата преди две седмици задочна дискусия между Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления, на 30 юли 2009 г. се състоя среща между ръководството на Община Габрово, габровски магистрати и представители на РУ на МВР. Срещата беше инициирана от кмета на Община Габрово Томислав Дончев.
Снимка на новина 215
31 юли 2009

Опасно дърво в центъра на Габрово

По повод на подаден сигнал, комисия от специалисти по озеленяване от Община Габрово, Държавно горско стопанство – Габрово и ”Благоустрояване” ЕООД се събра на място и извърши оглед на многогодишно кестеново дърво пред сградата на Драматичен театър „Рачо Стоянов” на ул. „Скобелевска”. Сигналът бе подаден от служители на Театъра, които са алармирали за видимо силно наклоняване на ствола на дървото.
Снимка на новина 212
27 юли 2009

Нова проява на вандализъм в Габрово

Днес, 27 юли 2009 година, Габрово осъмна с нова проява на вандализъм, извършена от неизвестно до момента лице. Само три дни след откриването на реконструираното кръстовище на бул. „Могильов” и ул. „Стефан Караджа”, от озеленения „остров” на кръстовището са изкоренени току-що посадените храсти. 11 броя вечнозелени храсти от вида Туя даника - форма нана и 1 брой Хаме кипарис вече ги няма.
27 юли 2009

СЪОБЩЕНИЕ

Съобщение на ОП „Гробищни паркове”
24 юли 2009

Съставени са актове за непремахнати предизборни агитационни материали

В края на миналата седмица, инспектори от Община Габрово извършиха обход в града и съседните малки населени места, при който установиха, че все още не са отстранени голяма част от предизборните агитационни материали. Съгласно публично оповестена заповед на Кмета на Община Габрово, партиите, коалициите и инициативните комитети, са длъжни в тридневен срок от протичане на изборите за народни представители, да премахнат агитационните материали, в противен случай подлежат на санкциите предвидени в чл. 28 от Наредбата за чистотата в Габровската община.
Снимка на новина 205
22 юли 2009

Имам ново креватче!

6 детски легла за кърмаческия сектор и 12 легла за майки, пристигнаха днес, 22 юли 2009 г., в детско отделение на МБАЛ „д-р Тота Венкова”. Това стана възможно благодарение на организираната от кмета на Община Габрово Томислав Дончев кампания „Искам ново креватче!” в навечерието на Коледа.
20 юли 2009

Обучение за плановете за местно развитие

На 21 юли от 10.30 до 17 часа и на 22 юли от 9.30 до 12 часа в ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе обучителен семинар-дискусия на тема „Партниране на структурите на гражданското общество с администрацията в процеса на планиране и изпълнение на плановете за местно развитие”.
Снимка на новина 202
17 юли 2009

След намеса на инспектората са почистени две нерегламентирани сметища

На 15 юли 2009 г. в Община Габрово беше получен сигнал за нови нерегламентирани сметища от строителни отпадъци, изхвърлени в района на Първи учебен корпус на Техническия университет, непосредствено до асфалтовия път към квартал Варовник. Направен е оглед на място от служители на Общински инспекторат. Предприети са мероприятия за издирване на физическия извършител, при които са посетени и проверени всички новостроящи се обекти, както и тези, в които се извършва ремонт в кварталите: Баждар, Сирмани, Шенини и Варовник.
16 юли 2009

Резултати от проверките на Общинската комисия по водноспасителна дейност

На 15 юли 2009 г. Общинската комисия по водноспасителна дейност направи проверки на басейновите комплекси на територията на община Габрово. Проверени, относно спазване на изискванията на Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи и Наредба №11 за качеството на водите за къпане.
Снимка на новина 197
16 юли 2009

Представители на правителството и общини от Калининградска област обмениха опит в Габрово

Представители на правителството и общини от Калининградска област бяха на обмяна на опит в Община Габрово на 15 юли 2009 година. Делегацията, водена от представители на Фондация за реформа в местното самоуправление, включваше заместник-министър за работата с общините, началник на административния апарат на правителството, двама представители на общини и други експерти от Калининградска област.
Снимка на новина 199
16 юли 2009

Храмов празник на църквата „Св. пророк Илия” в Боженци

На 20 юли православната църква почита паметта на Св. пророк Илия. За църквата в Боженци, носеща името на светеца, това е не само храмов празник, но и важна годишнина - 170 години от създаването й.