Снимка на новина 316
17 ноември 2009

Конкурс за архитектурно оформление на административния център на Габрово

Община Габрово обяви конкурс на тема „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”. Неговата цел е осъвременяване на административния център на Габрово посредством подобряване на градската среда, изграждане на връзка между историческите дадености и въвеждане на нови съвременни архитектурни, художествени и благоустройствени елементи.
Снимка на новина 315
16 ноември 2009

Руски усмивки пред фотообектива

На 19 ноември 2009 г. в зала 5 на музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще бъде открита изложбата „Руски усмивки пред фотообектива”.
Снимка на новина 314
16 ноември 2009

Спечелен малък проект за хора в неравностойно положение

На 11 ноември 2009 г. Кметът на Община Габрово подписа в Министерството на труда и социалната политика договор за проект „Трапезария за нуждаещи се в община Габрово”, чрез който през зимните месеци ще бъде осигурена храна на хора в неравностойно положение. Услугата „обществена трапезария” ще се ползва в продължение на 118 календарни дни - от 1 декември 2009 до 31 март 2010 г. от общо 50 жители на Габрово, които не могат да задоволят потребностите си от храна сами.
12 ноември 2009

Представяне на маркетингов план в областта на туризма

Във връзка с изпълнение на Програмата за развитие на туризма на територията на община Габрово, на 13 ноември 2009 г. от 15 часа в ритуалната зала на Общината ще се проведе работна дискусия за обсъждане на маркетингов план за развитие на туризма на територията на община Габрово за периода 2009-2013 г.
Снимка на новина 310
11 ноември 2009

Започна Петото годишно време

И тази година, по традиция, на 11 ноември в 11 часа и 11 минути в Габрово, както в много други европейски градове, беше дадено началото на Петото годишно време – карнавалното.
Снимка на новина 309
10 ноември 2009

Домът на хумора и сатирата гостува в Япония

Тази седмица в японската столица се открива мащабна изложба под мотото „Хуморът – мирна зона”. Организатори на гостуващата изложба са Домът на хумора и сатирата в Габрово, посолството на България в Токио и Немският културен център в Страната на изгряващото слънце. Колекцията е изложена в залите на Гьоте-институт в столицата Токио и вече провокира интереса на японската публика.
Снимка на новина 303
10 ноември 2009

Ал Ди Меола избра Габрово

Гуруто на електрическата китара, световноизвестният виртуоз Ал Ди Меола избра Габрово за спирка от турнето си в България. Благодарение на поканата на Общински съвет Габрово и Община Габрово феновете на китарата ще могат да чуят своя идол на 10 ноември 2009 г. от 19 часа в Дома на културата.
Снимка на новина 307
9 ноември 2009

Нова детска площадка в квартал Бичкиня

На нова детска площадка, отговаряща на всички стандарти, ще се радват малчуганите от квартал Бичкиня в Габрово. Съоръжението е изградено с финансови средства от oбщинския бюджет за 2009 г., като стойността на обекта е 58 800 лв. (включително проектирането). Детската площадка, намираща се в междублоков терен на бул. „Столетов” №50, е изградена от русенската фирма „Металпласт инженеринг” ООД по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.
Снимка на новина 304
5 ноември 2009

Интелигентната енергия през очите на габровските деца

В края на миналата седмица приключи първият етап на обявения в габровските детски градини и училища конкурс за рисунка и мото на тема: „Енергийна ефективност, интелигентно използване на енергията и опазване на околната среда”.
Снимка на новина 301
3 ноември 2009

Фотоизложба от конкурса „Срещи – и с усмивка”

На 5 ноември 2009 г. от 17.30 часа в зала 7 на Дома на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открита изложбата „Срещи – и с усмивка” – резултат от едноименния фотоконкурс, обявен през 2008 г., в който взеха участие фотографи от побратимените градове Габрово и Тун.
Снимка на новина 300
2 ноември 2009

Челно място за габровските тамбуристи

Двама изпълнители на тамбура от детски фолклорен ансамбъл „Габровче”, с преподавател Илина Дечева, спечелиха първа награда в третия Национален фолклорен конкурс за тамбуристи „Руско Стефанов”, който се проведе на 31 октомври 2009 г. в град Сунгурларе. 10-годишният Димитър Цонков грабна призовото отличие в първа възрастова група с изпълнението на „Дидината” с автор Румен Сираков и „Бистришко хоро”, а 15-годишният Пламен Дочев заслужи наградата във втора възрастова група с „Кюстендилско хоро” на Румен Сираков и „Копаница”.
Снимка на новина 299
29 октомври 2009

Зам.-кметът инж. Добрин Савчев - член на авторитетно жури

През 2010 година заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев ще бъде член на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него.
Снимка на новина 297
28 октомври 2009

Есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”

Деца, родители и учители показват свои произведения в съвместна есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”. Изложбата от природни материали е експонирана в коридорите на детското заведение и ще остане там до края на седмицата.
Снимка на новина 295
27 октомври 2009

Община Габрово отправя покана за набиране на предложения за участие в национална екоинициатива „Узана 2010”

През месец септември 2009 г. в местността Узана се проведе първата национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Община Габрово има за цел екоинициативата да се превърне в традиционна, като всяка година акцентът бъде различен – екотуризъм, алтернативни спортове, културни мероприятия.
27 октомври 2009

Удължен е срокът на конкурса „Ние и промените в природата”

Фондация „ЕкоOбщност” – София и Община Габрово удължават до 19 ноември 2009 г. срока на конкурса „Ние и промените в природата”, обявен по време на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”.
Снимка на новина 293
26 октомври 2009

Резултати от средношколския конкурс „Имало едно време в Габрово”

Приключи средношколският конкурс за литература и фотография „Имало едно време в Габрово” обявен по повод майските празници на града. Организатори на конкурса бяха Община Габрово, Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово, Фондация за българска литература, Регионален ресурсен център за култура „ФабриКата”, Национална Априловска гимназия, Национален музей на образованието, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово, Дружество на писателите – Габрово.
22 октомври 2009

Посещение на представители на Европейската комисия и българското правителство в Габрово

На 22 и 23 октомври 2009 г. на официално посещение в Габрово ще бъде делегация на Европейската комисия, водена от господин Павел Самецки – комисар по Регионална политика.
Снимка на новина 290
20 октомври 2009

Реално и фантазно в Дома на хумора и сатирата

Гост на поредния „весел четвъртък” в Дома на хумора и сатирата на 22 октомври ще бъде изтъкнатият художник Драган Немцов. Роденият в Габрово творец ще представи своя самостоятелна изложба живопис „Реално и фантазно”. В нея са включени над 100 платна, изпълнени с различни техники - акварел, акрил, компютърна обработка.