Снимка на новина 90
5 април 2009

Представяне на проекти по ОП "Регионално развитие"

На 8 април 2009 г., от 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе официално представяне на два проекта, финансирани от ОП "Регионално развитие"
Снимка на новина 93
3 април 2009

Спортистите почистиха, кметът им помогна с фоайето

Днес, 3 април 2009 година, в кампанията "Яхвайте метлите 2! се включиха спортистите на Габрово. Датата освен с тяхното безпрецедентно до този момент мащабно почистване на всички спортни бази в града може да се запомни с още няколко неща:• Беше открит нов конферентен център във фоайето на Спортна зала „Орловец”.• Кметът подари на Общински спортни имоти автомобил. • В залата има нова придобивка – специална машина за почистване, с която кметът Томислав Дончев вече почисти фоайето.
Снимка на новина 68
2 април 2009

Яхвайте метлите 2

"Яхвайте метлите 2" е мотото на тазгодишната кампания за пролетно почистване на Община Габрово. Тя ще бъде поне два пъти по-мащабна от миналогодишната, обеща на редовния си брифинг кметът на общината Томислав Дончев и обяви предизвикателство към останалите градове за най-мащабно почистване в страната.
Снимка на новина 91
2 април 2009

Кметът влиза в реката в събота

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев ще даде личен пример в почистването на града като влезе в реката в района на Лъвов мост на 4 април 2009 година. В групата на кмета, която ще започне почистването в 9.30 часа са включени още заместник-кметът Добрин Савчев, секретарят Николай Сираков, ръководителят на Общинския инспекторат Климент Кунев и още 20-тина снажни мъже от администрацията на Община Габрово.
Снимка на новина 89
1 април 2009

1 април в снимки

Снимка на новина 88
31 март 2009

Пуканки за смет в Детска градина „Радост” 1

В истински празник за децата се превърна почистването на двора на детска градина „Радост 1”, която днес подкрепи инициативата на кмета на Община Габрово „Яхвайте метлите 2!”
Снимка на новина 87
31 март 2009

Училищата „яхнаха метлите”

В последния учебен ден преди ваканцията габровските училищата се включиха в кампанията „Яхвайте метлите 2!”, инициирана от кмета на Община Габрово Томислав Дончев
Снимка на новина 86
31 март 2009

800 храста ще засади Община Габрово по повод Седмицата на гората

На 4 април 2009 година по повод предстоящата седмица на гората /6-12 април/ два екипа на Община Габрово ще залесяват живи плетове на две детски площадки в Габрово.
30 март 2009

Браво!

В почивните дни представители на Колоездачен клуб „Исполин” по собствена инициатива почистиха дерето на първия остър завой по пътя за Узана. Днес те лично дойдоха в Община Габрово, за да потърсят съдействие за извозването на събраните от тях отпадъци. Това вече е сторено. Със събрания от колоездачите на четири камари боклук е напълнен и извозен до Общинското депо почти пълен камион.
Снимка на новина 80
27 март 2009

1 април - в Габрово и Брюксел

На 1 април – Денят на шегата и на лъжата опашата – Домът на хумора и сатирата ще отбележи 37-я си рожден ден по габровски – ще изнесе тържеството далеч от Дома и ще празнува в европейската столица Брюксел. Габровците-рожденици ще „почерпят” евродепутатите и всички гости с 51 „хапки” свеж български хумор – толкова са карикатурите в изложбата „Евросапиенс”, която ще бъде представена в Европейския парламент точно на 1 април в 17 ч.
26 март 2009

Подобряване на транспортното обслужване в Габрово

Община Габрово работи по разработването на проект за комплексно транспортно обслужване на населението на град Габрово. Целта на проекта е подобряване на услугата за обществен превоз на пътници на територията на Община Габрово с необходимата подкрепа и консултация от специалисти, които работят задълбочено в тази област.
Снимка на новина 75
26 март 2009

И Габрово се включва в глобалната кампания „Часът на земята”

Габрово ще подкрепи инициативата „Часът на Земята 2009” на международната природозащитна организация WWF, която ще се проведе на 28 март 2009 г. /събота/.
Снимка на новина 73
20 март 2009

Кметът посрещна Председателя на 11 Риигикогу

Днес, на посещение в Габрово бе делегация от Естонския парламент /Риигикогу/, предвождана от Председателя г-жа Ене Ергма. Като част от протоколната визита бе включена и среща с кмета на Габрово, г-н Томислав Дончев.
Снимка на новина 71
19 март 2009

В Дома на хумора и сатирата заседава журито на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата

На 17 и 18 март т.г. в Дома на хумора и сатирата заседава журито на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009. Под председателството на изтъкнатия наш художник проф. Андрей Даниел авторитетното международно жури извърши селекция на творбите и отличи най-добрите от тях.
Снимка на новина 70
18 март 2009

Световноизвестният Сатирикон гостува в Дома на хумора и сатирата

Музеят Дом на хумора и сатирата ще зарадва своите приятели и почитатели с ретроспективна изложба от прочутия по цял свят полски конкурс САТИРИКОН. Откриването е на 24 март от 17.30 часа в зала 5.
Снимка на новина 69
17 март 2009

Съвместната фото-изложба на фотографи от Тун и Габрово

На 27 март тази година в град Тун се открива съвместната фото-изложба на фотографи от Тун и Габрово по проекта “Срещи – и с усмивка!”, включен в Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2009.
17 март 2009

В Габрово ще има Дневен център за деца с аутизъм

100 хиляди швейцарски франка или близо 130 хиляди лева са дарени за изграждане на Дневен център за деца с аутизъм в Габрово. Благородният жест е на Розмари и д-р Йон Кеслер от швейцарският град Тун, с когото Габрово е в партньорски отношения.