Снимка на новина 263
19 Септември 2009

Габрово се включва в Европейската инициатива „Ден без автомобили”

От 16 до 22 септември 2009 г. се провежда Европейската седмица на мобилността, като 22 септември е Европейският ден без автомобили. Габрово ще се присъедини към проявата, като поддържащ град чрез провеждане на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”, организирана от Община Габрово в партньорство с колоездачен клуб „Исполин”, фондация „ЕкоОбщност” – София и Сдружение за устойчив туризъм „Узана".
Снимка на новина 248
19 Септември 2009

Национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”

В почивните дни, от 19 до 22 септември, в местността Узана край Габрово ще се проведе национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Събитието се организира от Община Габрово, със съдействието на колоездачен клуб „Исполин”, фондация „ЕкоОбщност” – София и Сдружение за устойчив туризъм „Узана” – Габрово.
Снимка на новина 261
18 Септември 2009

Кметът на Община Габрово разговаря с министъра на здравеопазването за хосписа

На нарочна среща днес, 18 септември 2009 г., кметът на Община Габрово Томислав Дончев запозна министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев с проблема за финансирането на Регионален хоспис Габрово, изграден по програма ФАР на ЕС.
Снимка на новина 256
18 Септември 2009

Официално откриване на Сектор за инвазивна кардиология

Днес, 18 септември 2009 г., в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - Габрово официално бе открит сектор за инвазивна кардиология.
Снимка на новина 258
15 Септември 2009

Поздравление на кмета на Община Габрово Томислав Дончев по случай първия учебен ден

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, Днешният празничен ден е посветен на знанието. Първият ден на новата учебна година символизира стремежа на българина към духовност и просвещение.
Снимка на новина 254
13 Септември 2009

Продължават строителните дейности по бул. „Трети март”

Областно пътно управление, Община Габрово, „ВиК” ООД и „Димас” АД продължават съвместните строителни дейности по реконструцията на бул. „Трети март”.
Снимка на новина 253
13 Септември 2009

Откриване на учебната година в община Габрово

На 15 септември 2009 г., от 9 часа, във всички училища на територията на община Габрово ще бъде тържествено открита новата учебна 2009/2010 година.
Снимка на новина 255
12 Септември 2009

Домът на хумора и сатирата отбелязва Европейските дни на наследството

За 11-ти пореден път през месец септември България ще отбележи с различни културни прояви Европейските дни на наследството. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и се провеждат традиционно всяка година в страните от европейския континент. Тази година те ще бъдат подчинени на темата „Интегрирано опазване и социализация на културното и природното наследство”.
Снимка на новина 252
11 Септември 2009

Партньорство Габрово-Тун

Утре, 12 септември 2009 г., на четиридневно официално посещение в Габрово ще пристигне делегация от партньорския град Тун, Швейцария. Тя ще бъде оглавена от госпожа Йоланда Мозер – общински съветник от град Тун, с ранг на заместник кмет, която отговаря за дирекцията по строителство на град Тун.
Снимка на новина 251
11 Септември 2009

Пресконференция с Минчо Минчев

На 13 септември 2009 г., от 13.15 часа, в Дом на културата „Емануил Манолов” /Жълта зала/ ще се състои пресконференция с участието на проф. Минчо Минчев.
Снимка на новина 250
9 Септември 2009

Габрово посрещна участниците в 59-ата международна колоездачна обиколка

Вчера в Габрово завърши вторият етап от 59-ата международна колоездачна обиколка на България
Снимка на новина 249
7 Септември 2009

Внимание! Измамите чрез телефонно обаждане продължават!

На съвместен брифинг началникът на РУ на МВР - Габрово гл. инсп. Мирослав Стефанов и кметът на Община Габрово Томислав Дончев представиха поредната инициатива по превенция на телефонните измами. Във връзка със зачестилите през последните два месеца престъпления по телефона, РУ на МВР и Община Габрово отново предприемат разяснителна кампания сред най-засегнатата част от гражданите – хората от третата възраст.
4 Септември 2009

Започна седмият Международен панаир на народните занаяти „Етър – 2009”

Официалният старт на панаира беше даден от заместник-министъра на културата д-р Тодор Чобанов, кмета на Община Габрово Томислав Дончев и директора на АЕК „Етър” ст.н.с. д-р Ангел Гоев. На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” към Министерство на културата Руско Русев, областният управител Мариян Костадинов, заместник-кметовете д-р Нели Савчева и Таня Христова.
Снимка на новина 242
2 Септември 2009

Три официални делегации пристигат в Габрово

Три официални делегации от побратимени на Габрово градове ще гостуват тази година по време на Септемврийските дни на културата.
Снимка на новина 239
31 август 2009

Румънски резервисти гостуваха в Габрово

Делегация на офицерите от резерва от румънския град Питещ беше на посещение в Габрово на 29 август 2009 г. Посещението бе част от тридневната визита на румънските военни в нашата страна, инициирано от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса във В. Търново. 21-членната делегация бе водена от председателя на Окръжното ръководство на резервистите полковникът от резерва Александру Цинцарку.
Снимка на новина 237
28 август 2009

Изложбата „КарикаТуристи” стигна и до Близкия Изток

До края на тази година тематичната изложба „КарикаТуристи” – съвместна изява на Дома на хумора и сатирата и Дирекцията „Национален парк Централен Балкан” – ще гостува в редица страни от Близкия Изток. Тя представя сериозната тема за опазването на природата през погледа на хумористите и включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента.
25 август 2009

Забрана за палене на стърнища и суха тревна растителност

В писмо до Община Габрово, Регионалната инспекция по околна среда и води – Велико Търново уведомява, че на основание чл. 40 и 41 от Закона за опазване на околната среда, чл. 6, ал. 1, т. 2 от Закона за опазване на земеделските земи и чл. 69, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча е абсолютно забранено паленето на стърнища и суха тревна растителност в земеделски земи, крайпътни сервитутни ивици и в горския фонд.