Снимка на новина 299
29 октомври 2009

Зам.-кметът инж. Добрин Савчев - член на авторитетно жури

През 2010 година заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев ще бъде член на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него.
Снимка на новина 297
28 октомври 2009

Есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”

Деца, родители и учители показват свои произведения в съвместна есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”. Изложбата от природни материали е експонирана в коридорите на детското заведение и ще остане там до края на седмицата.
Снимка на новина 295
27 октомври 2009

Община Габрово отправя покана за набиране на предложения за участие в национална екоинициатива „Узана 2010”

През месец септември 2009 г. в местността Узана се проведе първата национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Община Габрово има за цел екоинициативата да се превърне в традиционна, като всяка година акцентът бъде различен – екотуризъм, алтернативни спортове, културни мероприятия.
27 октомври 2009

Удължен е срокът на конкурса „Ние и промените в природата”

Фондация „ЕкоOбщност” – София и Община Габрово удължават до 19 ноември 2009 г. срока на конкурса „Ние и промените в природата”, обявен по време на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”.
Снимка на новина 293
26 октомври 2009

Резултати от средношколския конкурс „Имало едно време в Габрово”

Приключи средношколският конкурс за литература и фотография „Имало едно време в Габрово” обявен по повод майските празници на града. Организатори на конкурса бяха Община Габрово, Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово, Фондация за българска литература, Регионален ресурсен център за култура „ФабриКата”, Национална Априловска гимназия, Национален музей на образованието, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово, Дружество на писателите – Габрово.
22 октомври 2009

Посещение на представители на Европейската комисия и българското правителство в Габрово

На 22 и 23 октомври 2009 г. на официално посещение в Габрово ще бъде делегация на Европейската комисия, водена от господин Павел Самецки – комисар по Регионална политика.
Снимка на новина 290
20 октомври 2009

Реално и фантазно в Дома на хумора и сатирата

Гост на поредния „весел четвъртък” в Дома на хумора и сатирата на 22 октомври ще бъде изтъкнатият художник Драган Немцов. Роденият в Габрово творец ще представи своя самостоятелна изложба живопис „Реално и фантазно”. В нея са включени над 100 платна, изпълнени с различни техники - акварел, акрил, компютърна обработка.
Снимка на новина 287
15 октомври 2009

Девет търговски обекта отличени със стикер и грамота

Девет търговски обекта на територията на общината получиха стикер с надпис „Аз не ползвам полиетиленов плик”, както и грамота-благодарност от името на Община Габрово за включването им в кампанията „Проблем ли е торбичката от полиетилен?”.
Снимка на новина 286
15 октомври 2009

Втори регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

На 17 октомври 2009 г. от 10 часа в дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово ще се проведе второто издание на регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”. Проявата се провежда по инициатива на детски фолклорен ансамбъл „Габровче” с подкрепата на Община Габрово, НЧ „Габрово” и РЕКИЦ „Читалища”.
Снимка на новина 285
14 октомври 2009

Денят в снимки

14 октомври. Ден на Света Петка Българска и Духовен празник на Габрово. Откриване на детска градина „Радост” 2
Снимка на новина 284
13 октомври 2009

Весел четвъртък в Дома на хумора и сатирата

В музея "Дом на хумора и сатирата" гостува Международният фестивал за афоризъм и карикатура от град Струмица, Македония. Организаторите от културния център „Антон Панов” са подбрали творбите на 80 карикатуристи от 26 държави, за да представят своя световноизвестен конкурс. Неговата тема кореспондира с основния дух на местния карнавал – еротиката, без която не минава нито едно подобно събитие.
Снимка на новина 281
12 октомври 2009

Томислав Дончев с награда за общинар-реформатор

Кметът на Община Габрово Томислав Дончев получи наградата на Национално сдружение на общините в Република България за Общинар-реформатор. Отличието се връчва за траен принос в развитието на местното самоуправление.
Снимка на новина 276
9 октомври 2009

Публична покана за изразяване на интерес

Във връзка с предвиждането на необходимите средства в бюджета за 2010 година, Община Габрово отправя публична покана за изразяване на интерес за доставка и монтаж на висящи цветни саксии заедно с механизъм за закрепване към стълбовете на уличното осветление в Централна градска част.
Снимка на новина 277
8 октомври 2009

Общинският съвет за тристранно сътрудничество обсъди социално-икономическата ситуация в региона

По инициатива на кмета на Община Габрово Томислав Дончев на 7 октомври 2009 г. се проведе заседание на Общинския съвет за тристранно сътрудничество за обсъждане на социално-икономическата ситуация в региона и резултатите от действията по време на криза.
Снимка на новина 274
7 октомври 2009

„Благоустрояване” е готово за зимата

Почистването на основната градска улична мрежа до края на 2012 г. е задължение на „Благоустрояване” ЕООД съгласно договор за изпълнение на обществена поръчка между Община Габрово и дружеството.
Снимка на новина 272
7 октомври 2009

50 години Габровски духов оркестър

Юбилеен концерт на Представителен духов оркестър - Габрово по повод неговата 50-годишнина ще се състои на 7 октомври 2009 г. от 18.30 часа в дома на културата „Емануил Манолов”.
Снимка на новина 273
6 октомври 2009

Вандали вилняха през нощта в центъра на града

Обърната химическа тоалетна, съборени саксии, обърнати кошчета за смет – това са видимите поражения от акцията на безименни вандали, вилняли през нощта в центъра на града.