Снимка на новина 1406
20 февруари 2012

Иван Кутузов със специална награда на Дома на хумора

В годината на своя 40-и рожден ден, Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово за десети път присъди специалната си награда в Националната изложба на карикатурата. Името на лауреата на Веселата къща – Иван Кутузов – стана известно на церемонията за откриването на 37. издание на карикатурния форум в София и е добре познато и любимо сред ценителите на това изкуство. Иван Кутузов се представи със серия шаржове на личности от българската политическа действителност и категорично привлече вниманието на Дома на хумора. Както се пошегуваха колегите на Кути, по баща той е „Великов”, така че отличията съвсем закономерно отиват при него!
20 февруари 2012

Семинар относно новия регламент за строителни продукти

Българският институт за стандартизация, в изпълнение на проект BG161PO003-4.3.01-0003-C0001 „Усъвършенстване на системата за стандартизация в България”, финансиран по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, има удоволствието да Ви покани за участие в специализиран семинар на тема: “Новият регламент за строителни продукти и отражението му върху стандартите”.
17 февруари 2012

Община Габрово на "Ваканция и Спа Експо"

Между 50 и 70 туроператорски фирми на ден проявяват интерес към щанда на Община Габрово в международното изложение "Ваканция и Спа Експо" 2012, което се провежда от 16-ти до 18-ти февруари в Интер Експо Център - София.
Снимка на новина 1401
17 февруари 2012

139 години от гибелта на Васил Левски

По повод 139-та годишнина от обесването на Васил Левски на 19 февруари, неделя, от 12 часа на Паметната морена в градинката до Регионална библиотека „Априлов - Палаузов” ще се проведе възпоменателно честване в памет на Апостола на свободата
Снимка на новина 1400
17 февруари 2012

Таня Христова ще посети Аалст по карнавално време

Кметът на Община Габрово госпожа Таня Христова и заместникът и инж. Добрин Савчев заминават на тридневно посещение от 18 до 20 февруари в белгийския град Аалст, по покана на тамошната им колежка Илсе Юйтерспрот. Официалният повод за визитата е традиционния карнавал, който събира над 100 000 посетители и участници от цяла Фландрия. Освен възможността да видят от първо лице колоритния и пищен маскарад, програмата на габровските управленци ще включва посещение в болница O.L.V. , среща с представителите на фирмата, която има желание да разчиства индустриални терени в Габрово, както и разговори с ръководството на града, касаещи благоустрояване, международно сътрудничество и продължаване на инициативите по линия на фондация „Хората в помощ на България“ /бивша „Марсел де Бископ“/.
Снимка на новина 1398
16 февруари 2012

Вандализъм или кражба?

Унищожените лампи в градинката срещу Дома на книгата
Снимка на новина 1397
16 февруари 2012

Днес Емил Попгенчев щеше да навърши 70 години

Емил Попгенчев е роден на 16.02.1942 г. в Габрово. Завършва Националната художествена академия „Николай Павлович” със специалност стенопис. Член на СБХ. Единственият съвременен български художник, който изгражда цялостното си творчество в стилистиката на кубизма и получава международно признание като ярък представител на това течение в изобразителното изкуство. Негово дело е пъстроцветното пано, греещо върху западната фасада на Дома на хумора и сатирата.
Снимка на новина 1399
16 февруари 2012

В състоянието на язовирите и реката на територията на община Габрово няма нищо притеснително

Няма опасност от наводнения в града в следствие на топенето на снеговете
Снимка на новина 1396
15 февруари 2012

Резултати от фотоконкурсите на Община Габрово

Здравейте, приятели на фотографията!
15 февруари 2012

Габровския камерен оркестър отбелязва 60-годишния юбилей на цигуларя професор Йосиф Радионов

На 15 февруари, сряда, Габровски камерен оркестър ще отбележи 60-годишния юбилей на големият български цигулар проф. Йосиф Радионов, който ще бъде и гост-музикант.
Снимка на новина 1393
14 февруари 2012

Мебели от сняг в Габрово

С мебели от сняг е обзаведено част от пространството на пл. Възраждане в центъра на града. Снежните мебели карат минувачите да се усмихват и в най-мразовитите дни.
14 февруари 2012

Детският отдел на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” ще обслужва читателите си в основната сграда

Поради сериозна авария на отоплителната инсталация в сградата на читалище „Априлов – Палаузов” – Габрово, където се помещават Детски отдел и отдел „Изкуство”, и във връзка с ниските температури, читателите на двата отдела ще бъдат обслужвани в основната сграда на библиотеката (пл. "Възраждане" 23) до отстраняване на повредата.Читателите на Детски отдел могат да ползват безплатен Интернет в основната сграда, срещу представяне на читателска карта в рамките на 1 час дневно.
14 февруари 2012

Зимна обстановка – община Габрово към 8 часа на 14.02.2012 г.

Времето в общината е ясно, слънчево и много студено. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 13,3°С Видимостта е добра. Духа слаб югоизточен вятър със скорост до 2 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част е около 30 см. На прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига до 140 см. Влажността на въздуха е 82 %. Проходът Шипка е почистен, опесъчен и е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 14°С. Пътят за Узана е заснежен и проходим при зимни условия. Движението на МПС в посока Узана да се извършва задължително с вериги. Височината на снежната покривка в района достига 150 см. Видимостта е добра. Времето е ясно, студено. На места има образувани преспи. Температурата на въздуха е минус 14°С. Нормално проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, Габрово - Боженци.
Снимка на новина 1385
14 февруари 2012

Св. Валентин с Мила Йовович? В зала „Възраждане – 18.00 часа!

Бал на влюбените ще предложат на младите хора в града Община Габрово, Регионална здравна инспекция и ученическия младежки съвет по случай празника на влюбените Св. Валентин. Празненството ще започне в 16:30 часа на 14 февруари във фоайето на зала "Възраждане" със скечове, забавни игри, музика, награди и почерпка. В 18:00 то ще се пренесе в самата зала, където ще бъде прожектирана руската продукция „Въртели”.Филмът, съвсем по темата, разказва за перипетиите на една любов от пръв поглед. В главната роля ще видим Мила Йовович. Ако сте фенове на „Петият елемент”, ще бъдете приятно изненадани от комедийното й амплоа – на булка, която трябва да занимава гостите си по всевъзможни начини и да изглежда щастлива и уверена, докато чака бъдещия си съпруг. А той се е запилял незнайно къде и е въвлечен в приключение, което никак не звучи като оправдание.
Снимка на новина 1391
13 февруари 2012

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова празнува Трифон Зарезан с клуб "Веселие"

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова посети пенсионерите от клуб „Веселие” на празненството им по повод Трифон Зарезан и Св. Валентин.
13 февруари 2012

Нова банка открива офис в Габрово

Най-новата банка „Идеи” открива свой офис в Габрово. Той се намира във виртуалната къща на габровския карнавал, на адрес: www. carnaval.gabrovo. bg. За пръв път Габрово може да се похвали, че е градът, в който се намира централния офис на банката, а не един от нейните клонове. Всeки габровец може да стане акционер, като за целта е необходимо само и единствено да депозира своя идея, свързана с настоящето и бъдещето на Карнавала. Сигурността на депозита се определя от факта, че идеите никога не девалвират, а неговата доходност се изразява в пълно съдействие за осъществяване на Вашите предложения от страна на собствениците на банката – Община Габрово. Лихвата по депозита ще бъде изплатена още през май 2012 година, а за дългосрочните влогове банката предлага преференциални условия и бонуси.
10 февруари 2012

„Да преборим кризата с любов”

Кампания под надслов „Да преборим кризата с любов” организират за деня на Св. Валентин Общинския съвет по наркотични вещества и Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово.
Снимка на новина 1382
9 февруари 2012

Отлагат се възстановките на Боженци

Планираните за 10-ти и 11-ти февруари възстановки на Боженци се отлагат, съобщават от Архитектурно-историческия резерват. Допълнително ще бъде уточнено кога ще се състои пречистването на восък по автентична технология от 19 в. за Деня на на Св. Харалампий, както и занимания с деца за изработване на мартеници.
Снимка на новина 1380
9 февруари 2012

Домът на хумора с обновена изложбена зала

снимка: Дом на хумора и сатирата