6 януари 2012

Информация за ремонтните дейности на територията на община Габрово

Поради аварии, днес без вода ще останат улиците "Ангел Кънчев", "Васил Друмев", "Емануил Манолов", горната част на ул."Брянска" и част от ул."Стефан Караджа", както и кварталите Велчевци и Гачевци.
5 януари 2012

Съобщение относно ограничение в движението

Община Габрово уведомява водачите на автомобили, че на 6 януари 2012г. от 12 часа във връзка със църковния празник Богоявление /Йорданов ден/ и потапянето на кръста в река Янтра ще бъде затворен за моторни превозни средства мост „Игото” и пл. „1-ви май 1876”. Ограничението ще продължи до приключване на мероприятието.
Снимка на новина 1336
5 януари 2012

Потапяне на кръста на Богоявление

На 6 януари, Богоявление, от 12 часа ще бъде отслужен тържествен водосвет на пл. „Първи май 1876”. След водосвета шествието, водено от габровските свещеници, ще се отправи към мост „Игото”, където ще се извърши ритуалът „Потапяне на кръста”.
4 януари 2012

Габрово сред най – дисциплинираните общини в България

Според статия на Капитал Daily от днес, 4 януари 2012 г., данните на Министерството на финансите показват, че финансово дисциплинираните общини в България са много малко – едва 40 от 264 имат по-високи собствени приходи от разходите им за местни дейности. Сред отличниците са Благоевград, Хасково, Русе, Каварна, Асеновград, Несебър, Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив, Троян, Козлодуй, Разград, Велико Търново, Габрово и Столична община. На тези, които имат просрочени задължения към 30 октомври 2011 г., министър Дянков препоръчва да харчат внимателно, да съкращават администрацията и да водят съдебни искове срещу длъжниците.
Снимка на новина 1334
4 януари 2012

Боженци - зимна приказка

И тази година Боженци беше предпочетена дестинация за Новогодишните празници. Уютът на старите къщи, пукотът на дърва в камината, скърцащите дюшемета, запотените прозорци на чардаците и миризмата на домашно приготвената празнична трапеза привлякоха малки семейства и големи фамилии в предлаганите къщи за гости. Топлината, усамотението и първокласното обслужване на малките хотелчета бяха предпочетени пред големите лъскави бази. Уханието на вкусни боженски специалитети от механите разреждаше миризмата на изгорели дърва от пушещите коминчета.
1 януари 2012

Честита Нова година!

Честита Нова година!Нека тя донесе здраве и благополучие на всички габровци!И нека през 2012-та бъдем повече заедно!Заедно - в желанието за успехи и просперитет на града!Заeдно - в мечтите за по-добро бъдеще!Заeдно - в нашата обща кауза – Габрово!Честит празник!
30 декември 2011

Габровци, да посрещнем заедно Новата 2012 година!

На 31 декември Община Габрово кани габровци и гостите на града на площад „Възраждане”, за да отброим заедно последните секунди от отиващата си 2011 година.
29 декември 2011

Промени в работното време на Дирекция „Местни данъци и такси”

На 30.12.2011 год. /петък/ Дирекция „Местни данъци и такси” ще работи с граждани до 16.00 часа. Поради годишно приключване, дирекцията няма да работи с граждани и фирми на 03.01.2012 год.
29 декември 2011

Работно време на касата за 30.12.2011г.

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,
Снимка на новина 1329
27 декември 2011

100 години от смъртта на Дончо Попа

100 години от смъртта на Дончо Попов отбелязва АИР"Боженци". Днес входът за къщата музей на видния божанкалия е свободен за всички посетители в резервата.Дончо Иванов Попов е роден през 1815г. в Боженци, в многолюдно семейство, състоящо се от четирима братя и една сестра. Макар и не толкова популярен, колкото брат си Миню Попов, той е също толкова голям дарител и благодетел. Търговец, сарафин, индустриалец, Дончо Попа е от онези балканци, които благодарение на търговските си връзки с Русия, Австрия, Бесарабия и Влашко, допринасят за българската просвета и възраждане твърде много и достатъчно, за да оставят своя следа на страниците на българската история.
Снимка на новина 1328
27 декември 2011

Елхички за Коледа

В навечерието на Рождество Христово поне едно дете със сигурност не е останало без елха. Тя му е подарена от неговите родители, а може би още по-голяма радост за него е, че само е участвало в отсичането й. От най-новата детска площадка в града ни – в началото на ул.”Аврам Гачев”. В деня преди Бъдни вечер нечий баща е решил, че детето му, както и неговите другарчета, не заслужават да играят в хубава среда. И, вземайки малчугана за ръка, му е показал как най-бързо, лесно и най-важното – безплатно, може да вземе две елхички – отрязвайки върховете им.
26 декември 2011

Христина Пенева от клуб „Акроарт” е спортист номер едно на Габрово

„Спортувай с мен” беше тазгодишното мото на церемонията по награждаване на най-добрите габровски спортисти. На нея, в зала „Орловец“, бяха отличени най-заслужилите имена, свързани с името на Габрово за 2011 година.
Снимка на новина 1326
23 декември 2011

Благотворителна разпродажба на детски рисунки на Боженци

Архитектурно-исторически резерват „Боженци” започва от днес благотворителна разпродажба на детски рисунки от провежданите през годините национални детски пленери „Сбъдната приказка”. Произведенията на малките художници ще бъдат показвани в музейните къщи. Всеки посетител сам ще предложи цена за рисунката избрана от него, а събраните средства ще бъдат предоставени на детски фолклорен ансамбъл „Боженци”.
Снимка на новина 1325
23 декември 2011

Община Габрово с награда от БФАС

Община Габрово е носител на Специалната награда на Българската федерация по автомобилен спорт за особен принос и заслуги в организирането и провеждането на кръга от Високопланинския шампионат по автомобилизъм „УЗАНА 2011“. Отличието бе връчено на заместник-кмета инж. Добрин Савчев на 20 декември 2011 година по време на тържествена церемония в „Рейнбоу Плаза” в София, която по стил бе много близка до награждаването от ФИА на световния елит при пилотите. Състезанието, което се проведе в местноста Узана, за поредна година спечели 1- во място, като най-добре организирано състезание и с най-голям брой участници, сред които бяха и най-елитните състезатели и шампиони на България. Сред специалните гости на церемонията бяха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, директорът на дирекция „Спорт за високи постижения” към МФВС Асен Марков, почетният председател на БФАС Георги Янакиев и още редица изтъкнати автомобилни деятели. На церемонията своите отличия получиха и състезателите, които достойно представиха Габровският автомобилен спорт. Председателят и пилот на АСК „АРА МОТОРСПОРТ“ Атанас Божилов получи Вицешампионската титла в Отборното класиране за 2011г., а Любен Каменов - най-младият пилот на АСК „АРА МОТОРСПОРТ” получи своята първа Шампионска титла в клас Х3 от Високопланинският Шампионат по Автомобилизъм.
Снимка на новина 1316
22 декември 2011

Благотворителен концерт на „Спортист на Габрово 2011”

Благотворителен концерт ще зарадва гостите на тазгодишното издание на „Спортист на Габрово 2011”. В церемонията на 22 декември ще вземат участие две от най-ярките звезди на Фондация „Сила за живот – Пламен Толев”, чиято презентация ще бъде направена по време на шоуто. В концерта ще се включат победителката от „България търси талант” Богдана Попова, участникът в „Байландо” – Кристиян Григоров, както и Кристиан Талев – Криско.
Снимка на новина 1321
21 декември 2011

Готово е предложението за размера на такса битови отпадъци за 2012 год.

На 22 декември 2011г. на заседание на Общински съвет - Габрово ще бъде разгледан годишният размер на такса "битови отпадъци" за 2012г.
21 декември 2011

Заповед за промяна и допълване

З А П О В Е Д№2538гр. Габрово 20.12.2011 год.
Снимка на новина 1319
20 декември 2011

Детски празник за Коледа

На 25 декември 2011 г., от 11 часа, Община Габрово ви кани на Коледен празник в детското коледно градче в градинката на ул. „Радецка”.