Венцислав Благоев ще раздвижи със своя тромпет габровската публика в концерта „Джазът танцува!“, част от модул „Утре“ на проекта „Вчера, днес, утре“. По изключително забавен и развлекателен начин талантливият музикант ще представи историята на различните стилове в развитието на джазовата музика и съпровождащите ги танци. Програмата включва чарлстон, суинг, румба, ча-ча-ча, самба, фюжън... Всичко, което е занимавало творците и изпълнителите през годините.

За своя проект „Джазът танцува!“ музикантът привлича още петима изпълнители, които да допълнят с вокал, духови и струнни инструменти музикалната картина на това пътуване в историята на един от най-популярните жанрове... Водени от тромпета - най-важният от всички инструменти на джаза!

Името на Венцислав Благоев и уменията му да импровизира са достатъчни, за да се гарантира едно приятно и пълно с изненади музикално преживяване.

Последната от поредицата джазови вечери от инициативата „Вчера, днес, утре“ ще се състои на 30 август от 19:00 часа в двора на ДК „Емануил Манолов”, пред сградата на ИМКА, а при лошо време - в зала „Възраждане“.

Билети, на цена 2 лв., ще могат да бъдат закупени на ул. „Радецка“ (пред Безистена) или на място в деня на събитието.

Проектът „Вчера, днес, утре“ се осъществява от Община Габрово с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“

ХГ „Христо Цокев“ представя изложба на изкуствата от румънския град Търгу Жиу
29 август 2014
Общинска епизоотична комисия
29 август 2014