7 февруари 2012

Пътят за Узана е проходим

Пъття за Узана е проходим с вериги
2 февруари 2012

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране избра газификатор за Габрово

С Решение № ТПрГ - 1 от 26. 01.2012 г. , ДКЕВР класира и определи за лице спечелило конкурса за определяне на титуляр на лицензията за извършване на дейността „Разпределение на природен газ“ на територията на Община Габрово, „Ситигаз България” ЕАД.
2 февруари 2012

Тази вечер топлоподаването в Габрово ще бъде възстановено

Кметът на Община Габрово Таня Христова получи в личен разговор уверението на ръководството на Топлофикация – Габрово, че тази вечер топлоподаването ще бъде възстановено.
2 февруари 2012

Заповед за неучебен ден

Заповед за неучебен ден в четири учебни заведения
Снимка на новина 1369
27 януари 2012

Стоянка Мутафова и компания в Дома на хумора и сатирата

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово кани своите почитатели и приятели на поредния „Весел четвъртък” и бърза да предупреди: очаква се серия от изненади. Намерението е заедно да отбележим 90. рожден ден на Голямата Стоянка Мутафова именно на нейния празник – 2 февруари. Самата актриса „ще се представи” пред нас в пълния си блясък, заедно със свои колеги, но в по-различна визия!
24 януари 2012

Апокрифи за кларинет и оркестър

Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов има удоволствието да ви покани на концерт "Апокрифи за кларинет и оркестър". Гост-музикант е Росен Идеалов - кларинет. Концертът ще бъде на 25 януари, сряда, от 19 часа в Художествена галерия "Христо Цокев" - Габрово.
24 януари 2012

Обръщение към гражданите на община Габрово

Уважаеми съграждани,
21 януари 2012

Над 1200 нови заглавия в Регионална библиотека „Априлов - Палаузов"

В края на миналата година габровската библиотека „Априлов – Палаузов” спечели проект по програмата на Министерство на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на стойност 15 000 лева. С тях бяха закупени 1333 библиотечни единици (1241 заглавия) от 154 издателства (книги, периодични издания, CD, DVD и други информационни източници) от областите философия, социология, политика, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, литературознание, география, изкуство, архитектура, художествена литература, а също и ценни справочни издания за деца и възрастни.
Снимка на новина 1360
21 януари 2012

Празнуваме Бабинден!

Да бъде здрав и все така първи във всичко пожела на бебето Веселин зам.- кметът на Община Габрово Климент Кунев. Той посети отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" по случай Бабинден и ориса първото бебе за 2012 година, което беше изписано днес. Малкият Веселин Христов се роди на 1 януари 2012 година, малко по-рано от термина. Като подарък от Общината той получи професионална фотосесия при фотографа Калина Арсова, която специално пътува до Габрово, за да я осъществи. Нейно дело са снимките за кампаниите на фондация „Искам бебе”, а работата й е изключително свързана с новородени, бебета и малки деца. По традиция майката на Веселин изми ръцете на акушерката, която й предаде бебето, а тя от своя страна му върза червен конец със сребърна пара за здраве и късмет.
21 януари 2012

Справка за ремонтните дейности на територията на община Габрово

Заради аварии днес без вода днес ще остане ул."Чумерна".
19 януари 2012

Литературен конкурс "Най-синьото вълшебство"

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „АПРИЛОВ - ПАЛАУЗОВ” ГАБРОВООБЯВЯВАНАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „НАЙ-СИНЬОТО ВЪЛШЕБСТВО”,посветен на ПЕТЯ ДУБАРОВА по повод 50-годишнината от рождението й
18 януари 2012

Покана за обществено обсъждане

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, гр. София 1606, бул.“Македония“3, на основание чл.97, ал.3 във връзка с чл.81, ал.1, т.2 от Закона за опазване на околната среда, УВЕДОМЯВА всички заинтересовани физически и юридически лица, че са организирани срещи за обществено обсъждане на Доклада за оценка въздействието върху околната среда /ДОВОС/ и Доклада за оценка на съвместимост /ДОС/ за обект:
18 януари 2012

Поради големия интерес, обученията по начална компютърна грамотност за читатели на габровската библиотека продължават

Поради големия интерес към обученията по начална компютърна грамотност за читатели на габровската библиотека, от началото на месец февруари 2012 г. курсовете ще продължат в обучителния център на РБ „Априлов – Палаузов”, оборудван с компютърна техника по проект „Глобални библиотеки” – България.
Снимка на новина 1354
13 януари 2012

Изложбата "Българските корени на Дилма Русеф" в София събра много публика

На 12 януари 2012 г. в залата на Държавна агенция "Архиви" беше открита изложбата "Българските корени на Дилма Русеф" от кмета на Община Габрово Таня Христова. В обръщението си към всички присъстващи тя сподели, че връзката на Габрово с бразилския президент трябва да се използва много активно като мост не само между двете държави, но и като средство за установяване на контакти и осъществяване на двустранни проекти на всякакво ниво.
Снимка на новина 1355
13 януари 2012

Габровските гласове подаряват концерт на габровци

На 17 януари 2012 г. вокалната група при народно читалище ”Габрово 2002” - ”Габровските гласове” за обработен фолклор с ръководител Донка Иванова ще подари на габровци концерт в зала "Възраждане" от 18 часа. Формацията набира хористки. Прослушването на желаещите ще се проведе на 19 януари, на третия етаж на Дома на културата- югозападен вход от 18 до 19 часа.
Снимка на новина 1348
12 януари 2012

Изложбата „Българските корени на Дилма Русеф” - в София

Изложбата „Българските корени на Дилма Русеф” - в София
Снимка на новина 1352
11 януари 2012

„Празниците на българина”

В месеца с най-много празници – януари – Домът на хумора и сатирата предлага интересна тематична изложба, посветена на традиционните веселби на българина
Снимка на новина 1351
10 януари 2012

Книгите от коледния прием на кмета вече са в библиотеката

180 детски книги, дарени от габровци получи днес регионалната библиотека „Априлов-Палаузов”. Кметът на община Габрово г-жа Таня Христова лично предаде дарението, което след обработка ще бъде достъпно за читателите на Детския отдел на библиотеката.