Снимка на новина 1301
9 декември 2011

Детският коледен град ви очаква

Габровци вече толкова обичат коледния си град, че празникът би бил невъзможен без него. Тази година той ще даде старт на коледното настроение на 12 декември, понеделник, точно в 17 часа, с концерт и специални гости, дошли от Лапландия.
8 декември 2011

Режим на водоподаването в село Здравковец

Поради драстичното засушаване и намален дебит на водоизточниците, се въвежда режим на водоподаването в село Здравковец, съобщават от ВиК - Габрово. Вода ще има 24 часа, след което 24 часа няма да има. Днес в 19 часа водоподаването ще бъде прекъснато.
8 декември 2011

Съобщение

Поради аварии в апаратурата за управление е възможно тази нощ, както и на 9 декември, да има прекъсване на уличното осветление в някои участъци на града. Община Габрово работи по отстраняването на проблемите, като ще бъде направено всичко възможно в рамките на светлата част от денонощието утре да бъдат решени.
Снимка на новина 1298
8 декември 2011

Приключи укрепването на свлачището в кв. Маркотея

Успешно, за по малко от месец, приключи укрепването на авариен свлачищен участък „Втора деривация” в кв. „Маркотея” в Габрово. Дейностите по него бяха изключително важни, защото в района минава магистралният водопровод, който водоснабдява града. Елементи на свлачищни прояви се наблюдаваха и в контурите на пътя, който отстои на около 15 метра от трасето на водопровода.
Снимка на новина 1297
8 декември 2011

Подготовка за Коледа на Боженци

Екипът и гостите на Архитектурно-исторически резерват „Боженци” вече активно се подготвят да посрещнат Коледните празници. В селото гостуваха деца на възраст от 9 до 15 години от Дом за деца лишени от родителска грижа „Христо Райкович” в Габрово. Възпитаниците на дома направиха сурвакници по автентични модели, които ще участват в благотворителен базар.
6 декември 2011

Съобщение - въвеждане в експлоатация на нова светофарна уредба

Община Габрово уведомява водачите на МПС, че на 07 декември 2011г. /сряда/ от 14:00ч. започват 72-часовите проби за въвеждане в експлоатация на новата светофарна уредба, изградена на кръстовище бул. „Ст. Караджа” и ул. „Д-р Н. Василиади” /кръстовище Автогара/.
Снимка на новина 1294
6 декември 2011

Центърът "Келер" празнува своя втори рожден ден!

Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от аутистичния спектър „Келер” - Габрово ще отпразнува своя втори рожден ден на 7 декември от 14 часа в Детския кът на Тера Мол.
Снимка на новина 1292
5 декември 2011

Декември на „Орловска 10” - програма

6 декември Йога на смехаЙога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Максимален брой участници – 8 човека. Предварително записване на orlovska10@gmail.com или на място в галерия „Орловска 10”.
Снимка на новина 1291
2 декември 2011

Общественият съвет по култура заседава днес

Днес, 2 декември 2011 г., се състоя работна среща на Обществения съвет по култура към Община Габрово, на която присъства и кметът на Общината – госпожа Таня Христова. Обект на дискусията бе Програма „Култура” – постигнато до момента и предстоящо.
Снимка на новина 1289
1 декември 2011, 11:00

Община Габрово с награда за успешно реализиран проект по ОПАК

Община Габрово отличник по ОПАК
Снимка на новина 1288
1 декември 2011

50-метрово платно с послания срещу СПИН в Габрово

50-метрово платно за послания, свързани с борбата със СПИН е инсталирано в зелените площи в центъра на Габрово. Платното ще бъде изписано от младежи доброволци с цветен спрей и латексова боя в рамките на информационната кампания на здравното министерство „ПРЕЗЕРВАТИРАЙ СЕ”. Целта е да се провокират нагласите срещу коварната болест, като вниманието на хората бъде насочено към превенция срещу заболяването и към по-отговорно сексуално поведение.
Снимка на новина 1287
1 декември 2011

GAUDEAMUS IGITUR... или Хайде да се веселим, докато сме млади

Днес в зала 3 на Музея „Дом на хумора и сатирата” ще отвори врати една нестандартна изложба. В заглавието й Gaudeamus Igitur разпознаваме думи от прочутия студентски химн и така разбираме, че Веселата къща е домакин на студентска изложба.
30 ноември 2011

От 1 декември касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време

От 01 декември 2011 г. до 30 декември 2011 г. касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време - от 8:30 до 18:00 без прекъсване всеки работен ден.
Снимка на новина 1285
29 ноември 2011

Шампионката ни по батут се завърна от Англия

Късно снощи в България, след отлично представяне в 28-то Световното първенство в Бирмингам, Англия, кацнаха габровските състезателки, включени в националния отбор на България по скокове на батут - Христина Пенева, Мариела Пенева и Симона Иванова. Придружени от треньорът си Пламен Нанев, те се прибраха в родния си град, а тази сутрин се срещнаха с кмета на Община Габрово Таня Христова.
29 ноември 2011

Временно спиране на обект ”Пътна връзка ул.“Скобелевска“ - ул.“Съзаклятие”

Строителството на обект ”Пътна връзка ул.“Скобелевска“ - ул.“Съзаклятие” с изпълнител Дружество по закона за задълженията и договорите „Съзаклятие” с водещ партньор „Пътстрой Габрово” АД, е в процес на спиране, поради възлагане допълнително проектиране на:
28 ноември 2011

Японската национална телевизия с пряко предаване от Габрово

Габрово беше един от четирите градове-домакини на предаването „Земята Агора” на Японската национална телевизия. В страната на изгряващото слънце то се излъчи в неделя вечер и беше посветено на нещата, които карат различните народи да се смеят и плачат.
25 ноември 2011

Заповядайте в коледната работилница

Регионална библиотека ”Априлов - Палаузов” –Детски отдел и Клубът на доброволеца към библиотекатаорганизират
Снимка на новина 1274
24 ноември 2011

Представяне на книгата „Деца срещу дрогата”

На 24 ноември 2011г., четвъртък, от 15.00 часа, в Ритуалната зала на Община Габрово ще бъде представена книгата „Деца срещу дрогата” на Национално движение „Деца срещу дрогата”.