Снимка на новина 1252
8 ноември 2011

КАРНАВАЛ ПРЕД ОБЕКТИВА, ИЛИ КАК ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПЕТОТО ГОДИШНО ВРЕМЕ

Наближава любимият единадесети ден от единадесетия месец на годината, когато в карнавалните градове в Европа започва подготовката за следващия традиционен карнавал. У нас само в Габрово и само в Музея „Дом на хумора и сатирата” може да станем част от европейската традиция и да „се вречем” – ще има карнавал през май в нашия град! Темата този път ще бъде... Но темата, както винаги, ще я научим в уречените час и минута от организаторите на събитието след благословия от страна на кмета, разбира се!
7 ноември 2011

Тамбуристите на "Габровче" отново с награди

На 5 ноември 2011 г. в град Сунгурларе се проведе Пети национален конкурс за млади изпълнители на тамбура "Руско Стефанов". Журито, чиито членове бяха проф. Костадин Бураджиев, Румен Сираков и Цветан Радков, оценява участници от Котел, Пловдив, София, Варна, Бургас. Талантът на Димитър Цонков от Детски фолклорен ансамбъл "Габровче" отново остана ненадминат и той се завърна за четвърти пореден път с първа награда. Пламен Дочев взе втора награда в трета възрастова група.
1 ноември 2011

Съобщение във връзка с дежурните телефони

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности, временно ще бъде прекъсната връзката на дежурните денонощни телефони на Община Габрово.
1 ноември 2011

Програма Култура финансира изданието „150 години на фокус – историята в снимки”

Община Габрово ще финансира един проект по Приоритет 4 от есенната сесия на Програма Култура – издателска дейност. По Приоритета, който беше обявен за кандидатстване в края на август, бяха подадени 4 проектни предложения. Те бяха разгледани от експертна комисия, назначена със заповед на кмета на Община Габрово. Едно от предложенията бе отстранено от разглеждане поради несъответветствието му с изискванията на Приоритет 4, по който се финансират проучвания и изследвания с принос към културно-историческото наследство на Габрово – представящи непубликувани документални и фотографски източници за историята на града и Габровския край; непроучвани теми, разкриващи уникални факти и постижения; издания със справочен характер.
Снимка на новина 1248
1 ноември 2011

Докосване до творци на голямото слово

Книгата на Стефан Северин „Огледало за обратно виждане” няма мемоарен унес, разказно заиграване с миналото или пък есеистични изхвърляния. В нея всичко е омешано в едно, защото журналистът се е опитал да се докосне до видни създатели на голямото Слово.
1 ноември 2011

1 ноември – Ден на народните будители

10.00 ч. Ателие на полуоткритоподлеза на ДХС
Снимка на новина 1247
31 октомври 2011

Музикално-фолклорен конкурс „Златен славей"

Четвърти регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей" ще се проведе на 5 и 6 ноември в Габрово. Негови организатори са Детски фолклорен ансамбъл „Габровче", Община Габрово и Регионален експертно - консултантски и информационен център „Читалища".
Снимка на новина 1244
31 октомври 2011

Цочо Пеев показва „Необхватното” в Дома на хумора и сатирата – Габрово

На 3 ноември от 17.30 ч. в зала 6 на Дома на хумора и сатирата пловдивският карикатурист Цочо Пеев ще представи самостоятелната си изложба „Необхватното” – подбрана колекция по случай 60-годишнината на художника, решил да чества своите „2 х 30” сред приятели в столицата на хумора.
Снимка на новина 1243
27 октомври 2011

Изложбата „Празниците на българина”

Изложбата „Празниците на българина” ще гостува на Дупница
Снимка на новина 1242
27 октомври 2011

Нова организация на движение в района на Ректората

От днес се въвежда изменение в до сега еднопосочното движение на моторни превозни средства по ул. "Тракия" и ул."Хаджи Димитър". Ул."Тракия" става еднопосочна в посока от ул. "Баждар" към ул."Хаджи Димитър". Движението по ул."Хаджи Димитър" се обръща надолу към ул."Емануил Манолов". Ул."Алеко Константинов" в участъка от ул."Хан Омуртаг" до ул."Хаджи Димитър" остава еднопосочна.
Снимка на новина 1241
26 октомври 2011

Община Габрово поздравява всички строители с техния професионален празник – Димитров ден!

Уважаеми строители,Вашият труд и професионализъм са сред най-значимите фактори за растежа и развитието на нашия град
24 октомври 2011

Индийски поети идват в Габрово

Дружество на писателите – Габрово и НЧ „Априлов-Палаузов 1861” канят габровската общественост на среща с представители на литературните среди от Калкута, Индия, на 25-ти октомври, от 17.30 часа. Индийските поети ще бъдат придружавани и представени от професор Донка Александрова, преподавател по литература в СУ „Св. Климент Охридски”. Срещата ще се състои в хоровата зала на НЧ „Априлов-Палаузов 1861”.
22 октомври 2011

Състояние на възстановителните дейности в община Габрово към 10 часа на 22 октомври

Късно следобед в петък е възстановено електрозахранването в курортен комплекс Узана. Ток имат всички хижи в района, както и селата Стомонеци и Зелено дърво.
Снимка на новина 1236
21 октомври 2011

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В рамките на Програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2011, продължава съвместният проект между ПГТ „Пенчо Семов” и Професионалното училище в град Тун, Швейцария.
21 октомври 2011

Организация на движението през зимния период

През зимния период, от 22 октомври 2011г. до март 2012г., се въвежда еднопосочно движение на моторни превозни средства по ул. "Хан Аспарух" /надолу/ до ул. "Шипка" /от кръстовището на ул. "Малуша" с ул. "Хан Аспарух".
20 октомври 2011

Съобщение

Във връзка с провеждането на нормален изборен процес, както и за улеснение на гражданите, Община Габрово съобщава, че в неделя, 23 октомври, градският транспорт ще се движи с график, съответстващ на делничен ден. Изключение от графика правят единствено линии 11, 12 и 32.
19 октомври 2011

Работата по отстраняване на възникналите аварии приоритетна за Община Габрово

Във връзка с падналия мокър сняг и усложнената обстановка на места, Община Габрово моли жителите на града и селата да проявят разбиране, докато бъдат отстранени всички проблеми.