Изложбата „Поляна от кръпки” гостува в Посетителския информационен център в Узана и може да бъде видяна до края на месец юли тази година.

Експозицията представя няколко десетки отделни изображения на диворастящи цветя върху плат, изработени чрез различни художествени техники – рисуване с бои, бродерия, апликация, декупаж, плъстене. Представени в цялост, цветните „кръпки” създават усещането за една пъстра „поляна”, която с много въображение и майсторство създават  представители от  България, Румъния, Хърватска, Словения и  Великобритания. От българска страна участват доброволци от Аксаково, с. Габарево, Каварна, Смолян и с. Звездец в Странджа. Най-малкият от тях е на 6 години, а най-възрастният - на 76 години.

За първи път изложбата е показана на Фестивала на дивите цветя в Смолян и се реализира благодарение на проект „Цветна Европа”, подкрепен от европейската програма "Култура". Една от целите на проекта е да се покажат изкуството, културата и легендите, свързани с растенията в местата, където виреят и сред общностите, които ги поддържат. Всички създадени досега композиции могат да бъдат разгледани на сайта http://wildflowereurope.org/patches/

Изложбата в географския център на България, е реализирана с подкрепата на Българска фондация „Биоразнообразие”.