21 октомври 2011

Организация на движението през зимния период

През зимния период, от 22 октомври 2011г. до март 2012г., се въвежда еднопосочно движение на моторни превозни средства по ул. "Хан Аспарух" /надолу/ до ул. "Шипка" /от кръстовището на ул. "Малуша" с ул. "Хан Аспарух".
20 октомври 2011

Съобщение

Във връзка с провеждането на нормален изборен процес, както и за улеснение на гражданите, Община Габрово съобщава, че в неделя, 23 октомври, градският транспорт ще се движи с график, съответстващ на делничен ден. Изключение от графика правят единствено линии 11, 12 и 32.
19 октомври 2011

Споразумение за сътрудничество в действие

Първи стъпки в осъществяване на съвместни дейности по подписано споразумение за сътрудничество направиха габровското село Зелено дърво и казанлъшкото – Бузовград. Повод за срещата между партньорите беше Петковден, когато, по традиция, кметство Бузовград отбелязва своя празник. За да уважат поканата на своите приятели, на празника в казанлъшкото село отидоха кметският наместник Тодорка Мирчева заедно със свои съселяни. Честването в Бузовград бе възможност за гостите от Зелено дърво да се запознаят с резултатите от реализирания в казанлъшкото село проект „Обичам моето родно място и участвам активно в него”. Проектът е осъществен със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда чрез кампанията на Министерството на околната среда и водите „За чиста околна среда”. С много ентусиазъм бузовградчани са изградили съоръжения за отдих и развлечения и са облагородили района, в който живеят.
19 октомври 2011

Работата по отстраняване на възникналите аварии приоритетна за Община Габрово

Във връзка с падналия мокър сняг и усложнената обстановка на места, Община Габрово моли жителите на града и селата да проявят разбиране, докато бъдат отстранени всички проблеми.
18 октомври 2011

Зимна обстановка – община Габрово към 7 часа

Зимна обстановка – община Габрово към 7 часа на 18 октомври
18 октомври 2011

Информация за обстановката в Община Габрово към 14 часа

Обстановката в Габрово постепенно се нормализира. Едновременно се работи по възстановяване на електрозахранването в индустриалните зони на града, кварталите и селата, както и по осигуряване на проходимостта по основните входно - изходни пътни артерии. Възстановено е движението по пътя Габрово – Дряново. Работи се по разчистване на пътя към отдалечения квартал Ябълка.
18 октомври 2011

15 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

Множество събития в Габрово и Тун ще отбележат до края на годината 15-годишния юбилей на партньорството Габрово-Тун.
14 октомври 2011

Деветият поред фестивал „Празник на духовната музика” ще се проведе в Габрово от 14 до 17 октомври

Деветият поред фестивал „Празник на духовната музика” ще се проведе в Габрово от 14 до 17 октомври. Той е посветен на Деня на Габрово - 14 октомври, когато честваме и Света Петка Българска. Организатори на музикалната проява са отново Община Габрово, Габровско архиерейско наместничество и Народно читалище „Габрово-2002”.
13 октомври 2011

Десетгодишни усилия на Община Габрово и Регионалния исторически музей са на път да се увенчаят с успех!

Министерството на културата в нарочна заповед даде разрешение в Габрово да бъдат пренесени, съхранени и експонирани по подходящ начин 8 броя добре запазени каменни колони от най-голямото римско тържище в провинция Долна Мизия – ДИСКОДУРАТЕРА.
13 октомври 2011

„Общински пътнически транспорт” обновява автопарка си

Нов автобус ще пусне в експлоатация през следващата седмица „Общински пътнически транспорт” ЕООД в Габрово. Возилото е с марка „Мерцедес” и бе доставено в транспортната фирма преди няколко дни от Берлин. Превозното средство е на по-високо технологично ниво и е по-комфортно от използваните в Габрово до момента автобуси, макар и да е втора употреба.
10 октомври 2011

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” избра своето лого

В навечерието на своята 150-годишнина Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” – Габрово обяви конкурс за избор на оригинален графичен знак - лого. В конкурса участваха 22 предложения, които бяха оценени от жури с председател Иван Христов – Грога и представители на библиотеката, отдел „Култура” на Община Габрово и Университетска библиотека.
10 октомври 2011

Габрово работи за привличането на инвеститори

Инвестиционният профил на Община Габрово стана част от месечния бюлетин на Международната търговска камара с представителство в град Улм, Германия. Статията е поместена през месец септември в рубрика за Югоизточна Европа със заглавие „България – Икономически регион Габрово”. В нея подробно са представени, функциониращите в габровска област икономически отрасли и фирми, с възможност за препратки към техните сайтове. Материалът започва с акцент върху силните страни на региона – традициите в индустрията, наличието на висше техническо училище, доброто географско местоположение на Габрово /http://inx.odav.de/inxmail5/na_suedosteuropa.jsp?mail=9397&w=display/.
7 октомври 2011

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В юбилейната 15-та година от възникването на партньорството между Община Габрово и град Тун, Швейцария, габровци ще имат възможност да присъстват на нова кулминация в културния обмен между двата града.
7 октомври 2011

Посещението на Дилма Русеф в снимки

Още снимки от посещението на Дилма Русеф в Габрово можете да видите ТУК
6 октомври 2011

Временни ограничения на движението на МПС по време на посещението на президентите на Бразилия и България в Габрово

С цел обезпечаване на необходимия ред и сигурност по време на посещението на президентите на Бразилия и България в Габрово, за времето от 15.00 до 17.30 ч на 06.10.2011 г., ще бъдат въведени временни ограничения на движение на МПС.
5 октомври 2011

Съобщение за ограничение в движението

Община Габрово уведомява водачите на МПС, че на 6 октомври 2011г. от 8 часа до приключване на мероприятията по посрещане на президента на Бразилия г-жа Дилма Русеф, ще бъде затворена за моторни превозни средства ул. „Иван Гюзелев” в участъка от пресечката с ул. „Елисавета Попантонова” в посока ул. „Априловска”. Във връзка с това Общината призовава водачите на МПС да не навлизат и да не спират моторните превозни средства в посочената част от улицата, за да не се налага принудителното им преместване. В участъка ще бъде поставена временна вертикална пътна сигнализация.
5 октомври 2011

„Българските корени на Дилма Русеф" в постоянна експозиция

Постоянната експозиция „Българските корени на Дилма Русеф" показва културни ценности — документи и снимки за историята на рода Русев, съхранени в Регионален исторически музей - Габрово, Централен държавен архив - София, Държавен архив /ДА/ - Габрово, Военноисторически архив - В. Търново и фамилиите Ковачеви, Каменови, Колеви, Христови, Корнажеви, и от личния архив на българския дипломат Румен Стоянов.
5 октомври 2011

Домът на хумора и сатирата показва шаржове на Дилма Русеф

Във връзка с официалното посещение в България на бразилския президент с габровски корени Дилма Русеф, Музеят „Дом на хумора и сатирата” е подготвил своеобразен артистичен поздрав – изложбата „Усмивки от Бразилия”. Специалната колекция включва 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма Русеф, дело на българските художници Ивайло Цветков и Валери Александров и на техния бразилски колега Нелсън Кастро Сампайо. Творбата на Ивайло Цветков представя Дилма Русеф на път с автобус по маршрут Бразилия – Габрово, намигайки към връзката й със столицата на хумора. Тази карикатура бе отличена с наградата на Сдружението „Планета ГАБРОВО” за творба на габровска тематика в тазгодишното 20-о издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово.