1 декември 2010

Домът на хумора и сатирата – най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина

Домът на хумора и сатирата – най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина
1 декември 2010

Поздравления за вицешампионката по батут

Кметът на Община Габрово Николай Сираков поздрави лично вицесветовната ни шампионка по скокове на батут Христина Пенева. 11-годишната възпитаничка на габровския клуб „Акро арт” извоюва второто място в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години на 20-ото световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека, което се проведе във френския град Метц. Световни шампионки станаха представителките на САЩ, само с три стотни по-висока оценка заради по-голямата трудност на съчетанието си.
30 ноември 2010

Стартира проектът „Обедна маса”

Ученици от социално-слаби семейства ще получават от 1 декември тази година безплатен топъл обяд в рамките на осмия проект „Обедна маса”. Изпълнител на разработката, на доброволни начала, е Женско благотворително дружество „Майчина грижа”, а финансирането се осъществява от Съюза за подпомагане на партньорството Тун-Габрово.
30 ноември 2010

Завършени ремонти на общинската пътна мрежа

Завършен е ремонтът на пет участъка от общинската пътна мрежа. Най-увредените места са цялостно преасфалтирани, а останалите са изкърпени.
29 ноември 2010

Коледа в Габрово

Въпреки кризата и стеснения бюджет, Габрово ще отбележи подобаващо коледните празници. Сред богатата програма са концертите на габровския камерен оркестър, детския фолклорен ансамбъл „Габровче”, „Оркестър Габрово”, НЧ „Габрово-2002”, Смесен хор „Априлов - Палаузов”. Държавният куклен театър – Габрово ще се представи с безплатни постановки, а Коледният град ще бъде обогатен с нови приказни герои и отново ще срещне малчуганите с добрия Дядо Коледа. Отново ще бъде връчена наградата на Община Габрово на името на Христо Цокев и ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти на Габрово за 2010 година.
25 ноември 2010

Арт клуб „Апостроф” и приятели срещу чалгата, която залива живота ни...

Арт клуб „Апостроф” и приятели срещу чалгата, която залива живота ни...
23 ноември 2010

Създаваме фонд „Култура”

Културни и неправителствени организации, читалища и всички хора, които имат добри идеи в областта на културата, но им липсва подкрепа, за да ги реализират, вече ще могат да кандидатстват за финансиране от новоучредения фонд „Култура”. Той ще започне да функционира догодина и първоначално средствата ще бъдат отпускани от общинския бюджет.
22 ноември 2010

Започна доставката на нова техника по програма „Глоб@лни библиотеки – България”

От 15 ноември 2010 г. започна доставката и инсталирането на компютри и периферна техника по програма „Глоб@лни библиотеки – България”. 455 обществени библиотеки, сред които 410 читалищни, 27 регионални, 12 градски и 6 общински от 234 общини в цялата страна, са включени в Етап 2009 г. на програмата. 105 от библиотеките са разположени в населени места под 1000 души.
22 ноември 2010

Партньорството Габрово – Тун ще продължи с размяна на ноу-хау

Мелхиор Букс – президент на сдружение за подпомагане на партньорството Тун – Габрово и Сандра Руп – градски съветник и координатор на проектите Тун-Габрово, бяха на работно посещение в града ни. Заедно с кмета Николай Сираков и координатора на проекта от българска страна Анелия Цанкова, те обсъдиха четиригодишната програма за сътрудничество на двата града и програмата за сътрудничество за 2011 г. Те ще бъдат подписани в Тун в края на декември тази година. Въз основа на 4-годишната програма, двата града ще могат да кандидатстват за финансиране с общ проект към Кохезионния фонд. Пряко обвързано с него е и вече официално регистрираното „Сдружение за приятелство Габрово – Тун”.
22 ноември 2010

Нови детски площадки

Две нови детски площадки вече радват децата на Габрово. Едната от тях се намира в кв. Голо Бърдо, на площад „Пробуда”, на място където и преди имаше детска площадка. Съоръженията й обаче бяха демонтирани поради опасност за експлоатация.
20 ноември 2010

Габрово в „Глобусът” на БТВ

Какво узнаха за Габрово пътешествениците от предаването „Глобусът” на БТВ можете да видите тази събота, 20 ноември, от 12 часа. Предаването ще разходи зрителите из забележителностите на града, ще им разкаже много габровски шеги и ще ги впрегне в работа из занаятчийските работилнички на Етъра.
20 ноември 2010

Наградиха победителите от конкурса „Швейцария през моя поглед”

Официално награждаване на победителите от конкурса „Швейцария през моя поглед” се състоя на 18 ноември 2010 г. в детския отдел на Регионална библиотека „Априлов–Палаузов” в Габрово.
18 ноември 2010

Поредната увредена детска площадка

Една от най-новите детски площадки в Габрово вече е нападната от вандали. Съоръжението с фитнес уреди, построено в междублоков терен на ул. „Свищовска” по поръчка на търговска верига „Лидл”, беше открито в началото на месец май.
17 ноември 2010

Обществени химически тоалетни в Габрово

Осем химически тоалетни, свободни за обществено ползване, са поставени в различни райони на Габрово. Стандартните тоалетни кабини TOI Fresh са предоставени на Община Габрово от фирма „ЕКОТОЙ”, която е ангажирана и с обслужването им.
16 ноември 2010

Кампания за развитие на толерантността

Център за обществена подкрепа стартира кампания за развитие на толерантността сред подрастващите, която ще продължи до края на учебната 2010/2011 година. Тя ще започне на 16 ноември 2010 г. от 15 часа в ресторант „Боила” с празник по случай Международния ден на толерантността под надслов „Приятелство”.
15 ноември 2010

Дирекция „Местни данъци и такси” с удължено работно време

Община Габрово уведомява всички данъкоплатци, че във връзка с приключване на годината и увеличаване възможността на гражданите за заплащане на дължимите данъци, касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време от 15 ноември до 31 декември 2010 година.