11 ноември 2010

Извънредна заповед

11 ноември 2010

Няма време...

„Няма време...” е мотото на Карнавал 2011”, обяви днес кметът Николай Сираков и завърза стрелките на габровския часовник, за да го забави малко. Така, в Дома на хумора, точно в 11 часа и 11 минути на 11 ноември (единадесетия месец от годината), бе даден старт на петото годишно време – карнавалното.
10 ноември 2010

XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово`2011

От май до септември на следващата 2011 година Домът на хумора и сатирата в Габрово ще бъде домакин на най-мащабната международна проява в България в областта на хумористичното изкуство. В рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 21 май 2011 г. във „веселата къща” ще се открие XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово`2011. Негови организатори са Домът на хумора и сатирата, Община Габрово, Министерството на културата и Сдружение „Хумор на народите”.
10 ноември 2010

Малките славейчета празнуват рождения си ден

С игри и забавления малките възпитаници на „Славейче” отпразнуваха днес 31-ия рожден ден на детската ясла. На тържеството присъства и кметът на града Николай Сираков, който поздрави малчуганите. В чест на празника, в двора на детското заведение бяха засадени две брезички – едната от градоначалника, а другата – от директора на „Славейче” Марияна Митева.
5 ноември 2010

Общинската преброителна комисия набира контрольори и преброители

Правила и план за работа прие Общинската преброителна комисия на първото си заседание. На него комисията за организационно-техническата подготовка и провеждане на преброяването на жилищния фонд и населението на община Габрово през 2011 година реши, набирането на кандидати и подборът на преброители и контрольори да се проведе през периода от 10 ноември до 10 декември 2010 година.
5 ноември 2010

Национална кръгла маса за транспортните проблеми в България

Трета национална кръгла маса на тема „Транспортните проблеми в България” ще се проведе на 5 ноември 2010 г. от 13 часа в ритуалната зала на Община Габрово.
5 ноември 2010

Артисти от „Габровче” с награди от национален конкурс

Димитър Цонков и Пламен Дочев от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” се завърнаха с призове от четвъртия Национален конкурс за тамбура „Руско Стефанов”, който се проведе в Сунгурларе. Тричленното жури оцени 65 участника от Пловдив, Шумен, Кюстендил, Варна, Котел, Широка лъка, Габрово и Сунгурларе, разпределени в 3 категории и 3 възрастови групи.
4 ноември 2010

Сценаристът на габровския карнавал Слави Бонев гостува на Ути

За петото годишно време – карнавалното, което започва в единадесет часа и единадесет минути на единадесетия ден от единадесетия месец на годината, ще говори сценаристът на габровския карнавал Слави Бонев в предаването „Бързо, лесно, вкусно”. Той ще гостува на БНТ и Ути Бъчваров на 4 ноември 2010 г. от 12.30 часа.
4 ноември 2010

Усмивката на Шопен ще грейне в Дома на хумора и сатирата

На 4 ноември 2010 г. от 17.30 часа, в зала 3 на Дома на хумора и сатирата, ще бъде открита изложба от сатирични рисунки на творци от 33 страни, които представят по оригинален начин личността и творчеството на Шопен. Тя е резултат от международен конкурс, който организира Музеят на карикатурата във Варшава по повод 200 години от рождението на великия композитор. Събитието става възможно със съдействието на Полския институт в София и неговият директор Анна Пахла, която ще има честта да открие изложбата.
3 ноември 2010

Кръгла маса за предучилищното възпитание в Габрово

Кръгла маса на тема „Проблеми на предучилищното възпитание в гр
1 ноември 2010

Програма за отбелязването на Деня на народните будители

Първи ноември - Ден на народните будители
1 ноември 2010

Поздравление на кмета по случай първи ноември

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЯТЕЛИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,От името на Община Габрово и от свое име Ви поздравявам по повод Деня на народните будители и българските учени – първи ноември.
1 ноември 2010

Кметът Николай Сираков поздрави Дилма Русеф по повод избирането й за президент на Бразилия

Кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати поздравителен адрес до новоизбрания президент на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф. В текста до бразилката с габровски корени е записано:
30 октомври 2010

Трети регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

Третият регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей” ще се проведе на 30 и 31 октомври 2010 г. в Габрово. Организатори на проявата са Община Габрово, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища”. Целта на надпреварата е да се съхранят и популяризират местните фолклорни обичаи, както и да се издирят млади таланти. Жури на конкурса ще бъдат специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията.
30 октомври 2010

Кметът Николай Сираков благодари на полицията

По случай установяването и задържането на убиеца на преподавателя от Националната Априловска гимназия Снежанка Стефанова, кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати благодарствено писмо до директора на Областната дирекция на МВР в Габрово комисар Денислав Донков. В него е записано:
29 октомври 2010

Габрово – Тун: които си приличат, се привличат

Тържествена вечер под надслов „Габрово – Тун: които си приличат, се привличат” ще се състои на 29 октомври 2010 г. в Дома на хумора и сатирата. Организатори на проявата са едноименния музей и Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово.
29 октомври 2010

Училище „Иван Вазов” отбелязва своя патронен празник

С празнична програма и урок по родолюбие ще отбележи патронния си празник и 52-годишнината от основаването си oсновно училище „Иван Вазов” в Габрово. Тържественото честване ще се състои на 29 октомври 2010 г. от 10.30 часа.
29 октомври 2010

Разделно събиране на електронно и електрическо оборудване

„Промени себе си, спаси природата!” Организацията по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс” съвместно с Община Габрово, стартираха нова система за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, генерирано от населението на територията на общината.