7 април 2011

Награди за пролетното почистване

Във връзка с кампанията „Повече природа за нашите деца”, Община Габрово ще осигури награди за най-активно включилите се в пролетното почистване и облагородяване на междублоковите пространства и градинките. За улеснение на гражданите, кампанията ще продължи до 17 април. Събраните в чували или на снопове битови и растителни отпадъци може да се оставят на най-близката контейнерна площадка или на места, достъпни за извозване с камиони на фирма „Благоустрояване”. Заявки могат да се подават на телефони 070014410, 066/818 359 или лично на служебния вход в сградата на Община Габрово.
6 април 2011

Ансамбъл „Габровче” отново обра наградите на национални конкурси

Две първи, една втора и една поощрителна награда спечели ДФА „Габровче” на XVII национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов” гр. Варна. Конкурсът е включен в плана на министерството на образованието, младежта и науката и се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Кирил Йорданов.
5 април 2011

Представяме Габрово пред германски инвеститори

Кметът на Габрово Николай Сираков, министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и представители на бизнеса в Габрово ще вземат участие в предстоящия "Германо-Български инвестиционен форум". Той ще се проведе на 12 април в хотел „Шератон” в София.
5 април 2011

Надзорната комисия по проекта за водния цикъл вече е в действие

Двадесет души са членовете на надзорната комисия, която ще следи за прозрачното и коректно изпълнение на Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово. Те са с различни професии и компетенции, а задачата им е да упражняват мониторинг по ключови процеси на проектното изпълнение.
5 април 2011

Предложения за почетен гражданин на Габрово

Във връзка с честване Деня на Габрово – 21 май 2011 г., Комисията по почетните отличия при Община Габрово, очаква обосновани писмени предложения за удостояване със званието “Почетен гражданин на Габрово” и за удостояване с почетния знак на града.
5 април 2011

Съобщение във връзка с пролетното почистване на Габрово

Община Габрово призовава гражданите и фирмите, които имат намерение да се включат в пролетното почистване на 9 и 10 април, да заявят това, както и предполагаемото количество събрани отпадъци, на тел.: 070014410 или 066/818359. Съобщението е във връзка с подобряване на оперативния график на камионите, извозващи събраните отпадъци.
1 април 2011

Пътят на писаните яйца “минава” през АЕК “Етър”

Изложба “Пътят на писаните яйца” ще бъде открита на 1 април от 11:30 часа в изложбената зала на АЕК “Етър”. С експозицията гостува Исторически музей - Велинград.
1 април 2011

С намигване към 1 април

Mинистър Александър Цветков и кметът на Община Габрово Николай Сираков ще имат честта да валидират заедно първата марка, посветена на 1 април – Ден на шегата и 35-ти рожден ден на планета Габрово. Събитието е посветено и на предстоящия през месец май карнавал в Габрово, който през 2011 г. е под мотото „Няма време...”.
1 април 2011

Послание на Рачо Ковача до Статуята на свободата

Аз във Фейсбук те срещнахи веднага решихда ти пратя покана,да се сприятелим.И припламна искратаоще в същия миг,щом получих известие,че приела си ти.
31 март 2011

Театър на импровизацията в навечерието на 1 април

Община Габрово ви кани на ИМПРО театър на 31 март 2011 г
31 март 2011

Аз съм българче

На 29.03.2011 г. малките палавници от подготвителните групи на ЦДГ "Радост" и ЦДГ "Мики Маус" показаха своите познания и умения в съвместния проект "Аз съм българче", разработен от учителките Гр.Желева, Ст.Иванова, М.Александрова и Ир.Андреева. Гости на тази интересна изява бяха много родители.
29 март 2011

Проф. Георги Чапкънов присъди награди в Габрово

На 23 и 24 март в Музея „Дом на хумора и сатирата” заседава журито на XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011. Под председателството на изтъкнатия скулптор проф. Георги Чапкънов авторитетното международно жури извърши селекция на творбите и отличи най-добрите от тях.
28 март 2011

Конкурс за кратък филм за тийнейджъри от Нови Сонч и побратимените му градове

Фондация „Глобални езикови системи“ – Нови Сонч, Полша е неправителствена организация, чиято мисия е да промотира сътрудничеството между младите хора от различни европейски страни, като насърчава комуникацията и културния обмен.
28 март 2011

На гости на Веселата къща на 1 април

На 1 април тази година – Международният ден на хумора и шегата – Музеят „Дом на хумора и сатирата” ще отбележи своя 39-и рожден ден.
28 март 2011

Първи резултати от пролетното почистване

Повече от 60 чувала боклук бяха събрани по време на пролетното почистване в Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. В акцията участваха администрацията на музея, хора от селото и 30 младежи доброволци от цялата страна, организирани от Академично дружество на младежкото ДПС – Габрово. Освен че се включиха активно в почистването, младежите се запознаха и с историята на селото.
25 март 2011

На добър час на Европейската квалификация по хандбал за девойки

Днес започва Европейската квалификация по хандбал за девойки до 17 години. В спортна зала „Орловец“ сили ще премерят отборите на България, Норвегия, Германия и Азербайджан. Четирите тима ще спорят за две места, даващи право на участие във финалите за Европейското първенство, които ще се проведат в Чехия през лятото. Българският отбор е воден от Добрин Очков. Треньорският му екип подпомагат и още двама габровци – кинезитерапевтът Радина Димитрова и доктор Пламен Панов. Помощник-треньор е Галина Александрова от Шумен. В състава на националния отбор са пет възпитанички на ХК”Бъки” – капитанът на отбора Лидия Ковачева, Биляна Григорова, Стела Иванова, Деница Колева и Боговеста Йосифова. Последната е най-малката в състава – само на 14 години. Останалите момичета са от клубовете във Велико Търново, Свищов, Панагюрище, Шумен, Плевен и Хасково.
25 март 2011

Ученическият младежки съвет даде старт на кампанията по пролетното почистване

На 25.03.2011 г. 20 младежи – представители на Ученически младежки съвет взеха участие в акция за почистване на алеята и язовир Синкевица от пластмасови отпадъци. Инициативата беше подкрепена от Ловно-рибарско дружество „Чардафон” и училищата: НАГ „Васил Априлов“, ПТГ „Д-р Никола Василиади”, ПМГ „Акад. Ив. Гюзелев”, ПГТ „Пенчо Семов” и СОУ „Отец Паисий”. В акцията бяха събрани около 80 чувала с отпадъци.
24 март 2011

Пролетното почистване започва!

С мотото "Да събудим Боженци за пролетта" Архитектурно-исторически резерват „Боженци” кани всички приятели на селото да се включат в пролетното почистване и озеленяване
24 март 2011

Близо 2000 творби на автори от 59 страни в 20-тото Международно Биенале на хумора и сатирата

Кметът Николай Сираков обсъди с журито на Биеналето тенденциите в тазгодишното му издание