13 май 2011

Нощ на музеите в Боженци

Архитектурно-исторически резерват „Боженци” традиционно участва в инициативата „Нощ на музеите”, която тази година ще бъде на 14 май, събота. От 19 до 1 часа музейните обекти ще са отворени със свободен вход. Посетителите ще могат да видят откритата изложба „Памет за Иван Карадимитров” и древния способ на рисуване с восък върху дъска, наречен енкаустика. С изложбата се отбелязват 135 години от обесването на Иван Карадимитров. Включени са фотоси и документи, разказващи за Априлското възстание в Боженци и Карадимитровия род.
13 май 2011

Николай Сираков ще разкаже за карнавала в "Станция Нова"

Кметът на Габрово Николай Сираков ще бъде специален гост тази седмица в предаването на Нова телевизия "Станция Нова". То се излъчва в неделя от 10.00 до 17.45 часа. Той ще разкаже за габровския карнавал, връзките ни с маите и действията, които предприемаме срещу евентуален свършек на света през 2012 година.Ще отнесе и интересен подарък за един интересен човек, с когото ще се срещне там.
13 май 2011

Кметът Николай Сираков поздрави новите шампиони на България в Ученическите игри по баскетбол

Кметът на Община Габрово Николай Сираков изпрати поздравителен адрес до директора на НАГ Ани Маринова по повод победата на отбора на гимназията в Ученическите игри по баскетбол за девойки.
12 май 2011

Много усмивки в едно издание

Излезе от печат луксозният каталог на 20-то издание на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011
12 май 2011

Талантите на Габрово – в Почетната книга на Общината

Имената на 144 ученика бяха вписани в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“
12 май 2011

CHROME EVENT 2011 събира в Габрово най-атрактивните мотоциклети

На 14 май 2011 в Габрово ще се проведе четвъртото издание на CHROME EVENT - събитие, обединяващо собствениците и феновете на мотоциклети от типа крузър/чопър. Организатор е независимият български мотоциклетен клуб Catch Twenty Two, чиято идея е да се съберат на едно място хората, които харесват определен тип мотори, или както самите организатори се изразяват, "без излишно високи скорости, без излишно много конски сили... почитатели на спокойната и разтоварваща езда”.
11 май 2011

ПИВОЛЕНД 14 – 21 май площад Възраждане

14 май, събота Хром ивент и АХАТ
11 май 2011

Изложба TO CHANGE ART DESTROY EGO

На 13 май 2011 в галерия Орловска 10 ще се открие изложбата TO CHANGE ART DESTROY EGO на художничката То4ка (псевдоним на Антония Илиева). Откриването ще бъде съпътствано с музика от SAVA.
11 май 2011

По стъпките на Рачо Ковача

Поход-възстановка „По пътя на Рачо Ковача” ще се проведе за втори пореден път на 15 май 2011 г., неделя, от 9 часа. Организатор е сдружение „Планета Габрово” с партньори Община Габрово и АИР “Боженци”. Инициативата е част от Майските празници на града.
11 май 2011

Атракции над Янтра по време на Карнавала

Специално съоръжение за атрактивно преминаване над река Янтра ще бъде изградено по време на Карнавала в Габрово. В духа на празниците, тази година СК „Орловец Екстремум” е взел решение да изгради нов елемент за преминаване, различен от миналогодишния.
9 май 2011

Министър Младенов в Габрово по повод Деня на Европа

По повод Деня на Европа – 9 май, министърът на външните работи на Република България Николай Младенов, ще участва в един учебен час на възпитаниците от Националната Априловска гимназия. По-късно същия ден /в 15.00 часа/, министър Младенов и габровският кмет Николай Сираков ще засадят магнолия в центъра на града /зелената площ до храм „Успение на Пресвета Богородица”/. Събитието се организира съвместно с център "Европа директно" към габровската търговско – промишлена палата.
9 май 2011

Нови попълнения в „Дарования и постижения”

На 11 май 2011 г., в 14.00 часа, на тържествена церемония в Художествена галерия „Христо Цокев”, ще бъдат отличени габровски ученици и техните учители, преподаватели, научни ръководители и треньори, допринесли с достиженията си за издигане авторитета на град Габрово. Имената им ще бъдат вписани в Почетната книга на града „Дарования и постижения”.
5 май 2011

Рачо Ковача с нова премяна

За втора поредна година Рачо Ковача ще бъде облечен посред бял ден в присъствието на граждани и медии.
5 май 2011

Спряхме часовника, отброяващ световното време

Декларация със специална молба за помощ връчиха маите на кмета на Община Габрово Николай Сираков. Тъй като според техния календар светът ще свърши на 21.12.2012 година, а габровци са умели в спирането на стрелките на часовника (най-често, за да не се хабят нощем), маите пожелаха да се възползват от това умение. Тяхната прокламация гласеше:
4 май 2011

СОУ „Отец Паисий” - Габрово обявява ден на талантите

СОУ „Отец Паисий”- Габрово обявява ден на талантите
4 май 2011

Обучение на домашни помощници

Към настоящия момент на територията на Община Габрово се реализира Проект „Предоставяне на висококачествена услуга „Домашен помощник чрез грижа в семейна среда за хора с различни видове увреждания и самотноживеещи”
2 май 2011

Смях пред обектива

Фотопленер „Смях пред обектива или Габровски фотошеги в действие ...” ще бъде част от съпътстващите събития по време на Майските празници. Той ще се проведе от 21 до 24 май в Габрово и Боженци, като темите ще бъдат Фестивала на хумора и сатирата, хумористична и (полу)режисирана фотография, фоторазказ, хумористичен разказ, шеги, хумористичен портрет, карнавални снимки. Организатори на фотопленера са Фото Клуб „Осмо Изкуство” и Туристическа агенция „Стил Травел" ЕООД, със съдействието на Община Габрово, „Интер Дата Системи" ООД, „Мултимедийна Работилница" АД, АИР „Боженци” и „Динафос" ЕООД.
2 май 2011

Карнавално шествие

Тази година в карнавалното шествие под мотото „Няма време...” ще минат над 40 картини с повече от 2500 участници. Маите, които заради своето предсказание, че светът ще свърши на 21.12.2012 г., са единствените виновни за всичко лошо, ще бъдат навсякъде по време на карнавала. Надеждите са, че с нашия карнавал, със спирането на стреките на часовника, ще успеем да спрем и тяхното лошо предсказание.
29 април 2011

Благодарствено писмо от сдружение „Мечти и отбори България”

На вниманието наКмета на гр. ГабровоНиколай Сираков,зам. кмета Климент Кунев
27 април 2011

Всички празници в един ден – Няма време!

Повече от 30 български празника ще бъдат отбелязани само в един ден – 21 май 2011 година. Ние, габровци, никога нямаме време за нищо, но маите, с техните предсказания за 2012-та година сложиха лимит на световното време. И тъй като мотото на Карнавала е „Няма време”, затова и организаторите решиха всички габровци и гости на града да честват празниците на българския народ по време на карнавалното шествие.