Писателят Николай Фенерски ще гостува в Габрово на 10 март (вторник). Събитието ще се състои в Музея на хумора и сатирата в Габрово от 18:00 ч. Ще бъдат представени две от неговите  най-нови книги - "На стоп" и "На пост".

Сборникът с разкази "На стоп" е публикуван през 2018, а романът "На пост" през 2019. И двете книги излизат с финансовата подкрепа на Община Бургас и Министерство на културата, и двете книги получават годишните награди за литература на Община Бургас. Между тях връзката е непряка. Да пътуваш на стоп е приключение, но не по-малко интригуващо е и да стоиш на пост. И в двете дейности на организма има предизвикателство.

Организатори на събитието са Музей "Дом на хумора и сатирата" и платформата за литартура, изкуство и култура TetraDkaTa.com.

Николай Фенерски е роден през 1974 г. в гр. Архангелск, Русия. Завършва Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” (2000) със специалност “Славянска филология”. Публикува стихове в студентския алманах “Пир”, разкази във в. “Артфорум”, в старозагорския вестник за култура “Литературен глас”, във в. “Труд”, “Монитор”, “Сега”, “Стършел” и в сп. “Съвременник”, “Лик”, “Фрийстайл”, “Света гора” и “Море”. Автор е на сборника разкази “Апокалипсисът е дело лично” (2009), на романа в разкази “Не казвай на майка си” (2012) и на романа “1994” (2015). Автор е на сайта и алманаха “Резерват Северозапад”. Неговият документален филм “Резерват Северозапад” е в официалната селекция на София Филм Фест 2012 и печели наградата на публиката в гр. Бургас. През 2000 г. авторът печели награда в конкурс за къс разказ на в. “Артфорум”, през 2009 г. Пегас за литература на Община Бургас, през 2010 г. награда в конкурса за дебют “Южна Пролет” и наградата “Рашко Сугарев” за разказа “Жената, която правеше торти”. През 2012 г. втората му книга е номинирана за наградата на Хеликон и получава литературната награда на Община Бургас. Работил е като учител по български език и литература, сценарист в телевизионно предаване за българския език. Превежда от словашки език. Живее в Бургас, но сърцето му е останало завинаги в Северозапада.

Габровският театър с номинация за наградите „Златен кукерикон 2020“
6 март 2020
ДФА „Габровче“ с вълуващ концерт за дамите на 6 март
6 март 2020