Настоящият проект представлява Детски фолклорен събор, който цели популяризиране на  българските фолклорни традиции сред децата от различни  възрастови групи, включително  и деца със специални образователни потребности. (СОП).

Чрез изпълнението на проекта ще се постигне по-голяма информираност в областта на фолклора и разширяване кръгозора на участниците.

В рамките на настоящата инициатива ще има сценични изяви на детски танцови състави, детски формации за изпълнение на народна музика, творчески ателиета за осъществяване на обучение от деца и специалисти и обмяна на опит между децата от танцови състави и децата със СОП.

Проектът се осъществява от Народно читалище „Зора – 1929“ – с. Харачерите, община Габрово, което се явява естествен център за връзка между деца от различни възрасти и с различни потребности за неформално образование и придобиване на нови знания за народния бит и традиции.

Общата стойност на проекта е 4 060 лева, като съфинансирането от страна на Община Габрово е в размер на 2 700 лева.

 

Въпрос навреме - Нопойнт Ателие ЕООД Габровска цветна черга от коприна, дърво и хартия - Школа за приложно изкуство Ива Пенчева