О Б Я В А

Министерството на околната среда и водите съобщава, че съгласно разпоредбите на чл.12, ал.1 от Закона за биологичното разнообразие е изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна BG0000263 „Скалско“.

Уведомяваме

всички физически и юридически лица, че

Защитената зона е разположена в землищата на с. Гръблевци, с. Здравковец, с. Иглика, с. Кози рог, с. Лесичарка, с. Мичковци, община Габрово, област Габрово, с. Скалско, с. Янтра, община Дряново, област Габрово, с. Ловнидол, с. Търхово, община Севлиево, област Габрово.

Пълният текст на проекта на заповед е публикуван на Интернет страницата на министерство на околната среда и водите - https://www.moew.government.bg/, тема „Природа“, подтема „Обществени обсъждания“ и е на разположение в административната сграда на Регионална инспекция по околната среда и водите Велико Търново (гр. Велико Търново, „Никола Габровски“ № 68).

В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед режими.

Обявата на МОСВ е на разположение на заинтересованите лица всеки работен ден в Община Габрово, стая 701, ет. 7 от 8:15 до 17:00 часа, за периода от едномесечен срок.

Всички, които желаят да изразят мнения и становища, могат да го направят писмено в РИОСВ Велико Търново с адрес: гр. Велико Търново, ул. „Никола Габровски” № 68.

 

„Изграждане на физкултурен салон към ОУ "Неофит Рилски" гр. Габрово, в УПИ III, кв.188А по плана на гр. Габрово – 45 част“ „Проект за санитарно-охранителна зона на язовир „Христо Смирненски“ и пет броя речни водохващания на р. Белилска, р. Козята, р. Страшка, р.Бялата и р. Сивек