22 май 2009

„10 Д през нощта”

Във връзка с проекта „10 Д през нощта”, насочващ вниманието на младите хора към намаляване на пътните инциденти, сдружение „Отворена младеж” организира акции в най-активния период на абитуриентските балове, а именно от 20 до 30 май, когато съществува повишена опасност от произшествия на пътя.
22 май 2009

Кампанията „Шофирай отговорно” в Габрово

С подкрепата на Общините Русе, Велико Търново, Габрово, Сливен и Бургас, сдружение „Отворена младеж” организира тазгодишната кампания „Шофирай отговорно” със съдействието на програма „Младежта в действие”,Тойота България и с любезното домакинство на местния дилър на Тойота – „Венци” ЕООД.
21 май 2009

23 май – Национален ден на природните паркове

Дирекция Природен парк „Българка” ще отбележи второто издание на Националния ден на природните паркове на 23 май 2009 г. от 10.30 часа на южния паркинг на АЕК „Етъра”. Осигурен е автобус, който ще тръгне в 10 часа от спирката пред Областната управа в Габрово.
19 май 2009

Центърът за информация и услуги на гражданите в Община Габрово стана на 10 години

Центърът за информация и услуги на гражданите в Община Габрово е един от първите в България. Той е открит на 17 май 1999 г. за празника на град Габрово. В понеделник – 18 май 2009 г. Центърът отпразнува своята 10-годишнина.
16 май 2009

Поздравителен адрес от Президента Георги Първанов за Празника на Габрово

Приемете сърдечните ми поздрави по повод Деня на Габрово – 16 май и началото на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата.
16 май 2009

Слово на Кмета Томислав Дончев по повод Деня на Габрово

Живеем във времена на размиване, изтляване на всички идентичности – национални и културни. Не успяваме да предадем на децата си ценностите, с които живеем. Не успяваме да предадем и спомените си. Живеем в свят, страдащ от амнезия. Свят, който обича да обръща внимание на чувствата си, а не на спомените си... Който планира, но не си спомня... Свят, в който човек отлично знае къде е, често знае къде ще бъде, но рядко се сеща от къде е.
12 май 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

В изпълнение на програмата за съвместна работа през 2009 година, между Габрово и град Тун, Швейцария, през месец май двама представители на институции от Тун ще посетят Габрово по съвместни проекти.От вчера, 11 май, започна официалната програма на Томас Зомер от Градската библиотека на Тун в библиотека “Априлов-Палаузов” Габрово.
8 май 2009

Кметът Томислав Дончев ще връчи „Златният Езоп” на XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009

В рамките на ежегодния габровски Фестивал на хумора, на 16 май т.г. от 11.00 ч. в Дома на хумора и сатирата ще се състои официалното откриване на XIX-то Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009 и награждаването на лауреатите.
8 май 2009

XIII Национална среща-наддумване "Благолаж" - Габрово 2009

Тринадесетият „Благолаж” ще воюва с пороците. На 17 май тази година в Дома на хумора и сатирата в Габрово за тринадесети път ще си кажат “Добра среща!” сладкодумци от цялата страна. Ще пристигнат зевзеци от Враца, Велико Търново, Димитровград, Дългопол, Елин Пелин, Козлодуй, Омуртаг, Троян, разбира се – и от Габрово и региона.
30 април 2009

Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган – на карнавала в Габрово

Габровци ще пуснат политиците по пързалката Лидерите на тройната коалиция - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, или по-точно техните макети ще заемат подобаващо място в карнавалното шествие на Габрово през 2009 година.
29 април 2009

Обществено обсъждане на Подробния устройствен план на Узана

На 28 април 2009 г. в Община Габрово се проведе обществено обсъждане на Подробния устройствен план на курортен комплекс „Узана”.
28 април 2009

Габровският карнавал – Няма криза!?

Пъстра, цветна, гиздава като невеста в Габрово е карнавалната фиеста.....
27 април 2009

Изява на "Габровче"

Младежкият състав на ансамбъл „Габровче” участва във фестивал на изкуствата с изпълнение на „Мизийски танц”, „Лазарки” и „Смесен шопски танц”
24 април 2009

Кметът преподава в последния час по предмета „Свят и личност” на абитуриенти от ПГТ

Днес, 24 април 2009 г., абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм в Габрово проведоха последния си час по предмета „Свят и личност” в Община Габрово. Преподавател им беше лично Кметът Томислав Дончев, който ги запозна с работата на Общинския инспекторат, Информационния център на Община Габрово, Дирекциите „Благоустрояване и строителство” и „Устройство на територията”.
24 април 2009

Фирма Росстрой подкрепи „Яхвайте метлите2!”

Днес, 24 април 2009 г., фирма Росстрой ЕООД подкрепи инициативата на кмета на Община Габрово под надслов „Яхвайте метлите 2!” като почисти участък от река Синкевица в центъра на града.„Не разполагаме с метли, затова решихме да помогнем с каквото имаме – багерите ще свършат добра работа в реката” – сподели собственикът на фирмата Росен Колев.
23 април 2009

Концерт на фолклорен танцов ансамбъл „Сивек”

Концерт с участието на Фолклорен танцов ансамбъл „Сивек” ще се състои днес, 23 април от 18.30 часа в Дома на културата. Организатор на концерта е Народно читалище „Габрово”, а поводът – 50-годишният юбилей на хореографа на ансамбъла – Валентина Маринова.
21 април 2009

Подготовката за габровския карнавал тече с пълна сила

Над 400 нови костюма вече са готови за габровското карнавално шествие. Още толкова трябва да бъдат изработени до датата на карнавала – 16 май. Реалната трудова дейност по подготовката на карнавалните картини започна преди около месец. Оттогава работят шивачките, художниците и конструкторите, които правят макетите.