Снимка на новина 490
7 май 2010

Дервенджии посрещат Рачо Ковача на 8 май

Група дервенджии ще посрещнат Рачо Ковача в края на похода му от Боженци до Габрово на 8 май пред Дечковата къща
Снимка на новина 476
7 май 2010

Поход „По пътя на Рачо Ковача”

Поход-възстановка „По пътя на Рачо Ковача” организира на 8 май сдружение „Планета Габрово”. Инициативата е по случай 150 години от обявяването на Габрово за град, а партньори са Община Габрово, Регионален исторически музей, АИР „Боженци” и Народно читалище „Габрово”.
Снимка на новина 492
6 май 2010

Гергьовски празници в АИР „Боженци”

6 май, четвъртък 14.00 часа – Изложба „Габрово и габровци”, изложбена зала на „Старото школо”
Снимка на новина 491
6 май 2010

Гергьовден в АЕК „Етър”

По традиция на 6 май в AEK „Етър” ще се чества Гергьовден, като част от живата българска традиция. Според вярванията той е най-големият народен празник, съвпадащ с разцвета на природата, затова е наречен още „цветен Гьорги”. Дори народната песен казва „голям ден Великден и още по-голям Георгьовден”.
Снимка на новина 496
5 май 2010

Обновява се маркировката по улиците

Повече от 5000 кв. м хоризонтална маркировка ще бъде обновена в централната градска част на Габрово. Заложено е полагането на прекъснати и непрекъснати линии по над 20 улици, сред които „Стефан Караджа”, „Юрий Венелин”, „Скобелевска” и бул. „Трети март”.
Снимка на новина 495
4 май 2010

Квартал Младост с нова детска площадка

От днес децата в квартал Младост ще могат да прекарват свободното си време на първата детска площадка с фитнес уреди в града. Съоръжението, дарение от „Лидл България”, бе официално открито от зам.-кмета по образование, култура и социални дейности в Община Габрово Николай Сираков и прокуриста на фирмата-инвеститор Борис Димитров.
Снимка на новина 493
4 май 2010

Карнавалът и политиците

Че политиката често е карнавал, в това едва ли има някой, който да се съмнява. А това, че политиците ще присъстват на габровския карнавал е повече от сигурно. И ако ролите в истинската политика не винаги са весели, тези на габровския карнавал определено ще бъдат.
Снимка на новина 480
3 май 2010

Рачо Ковача в ново амплоа

Един от символите на Габрово – Рачо Ковача, ще бъде с нова премяна по време на празниците на града. Тази година той ще бъде облечен с риза, жилетка, пояс, часовник и шапка-гарсонетка. Като уважаван гражданин от началото на миналия век, той няма да държи чук върху наковалнята, а ще посреща гостите на града с торта. Типично по нашенски, тя ще бъде разположена в реката, за да не могат габровци да я достигнат.
Снимка на новина 486
3 май 2010

Пътуващото кино на Андрей Слабаков в Габрово

На 5 май 2010 г. в Габрово ще пристигне „Пътуващо кино” на Андрей Слабаков.
Снимка на новина 489
1 май 2010

Ескишехир поздравява Габрово за юбилея

В Деня на Габрово – 15 май, в Дома на хумора и сатирата ще бъдат открити няколко изложби, посветени на 150-годишнината от обявяването на Габрово за град
Снимка на новина 488
30 април 2010

Децата от ОДЗ „Дъга” нарисуваха Габрово

Изложба на детски рисунки, посветена на 150-годишнината от обявяването на Габрово за град, е подредена пред Ритуална зала на Община Габрово.
Снимка на новина 487
30 април 2010

На карнавала за пръв път

Верни на традицията всяка година да изненадваме гостите на карнавала с нови и впечатляващи неща, ние от Община Габрово и тази година се постарахме да не се изложим. Дори впрегнахме още повече усилия заради честването на 150 години от основаването на града ни.
Снимка на новина 485
29 април 2010

Котарак ще бъде новият символ на карнавала

Традиционно кулминацията на карнавалното шествие е отрязване опашката на габровската котка. От тази година обаче честта да остане без опашка ще принадлежи на котарак. Според сценаристa на карнавала Слави Бонев това се налага, тъй като в природата асоциативно всичко е мъжко – казваме „вълк” и „слон” и едва после уточняваме дали е мъжки, или женски. Освен това котараците са по-гальовни, по-мързеливи, по-охранени и, както всичко мъжко в природата, са по-красиви, за да привличат повече внимание. Новият символ ще бъде млад, усмихнат и много пластичен. Ще може да танцува, а се очаква да придобие и други нови умения.
Снимка на новина 482
28 април 2010

Турски учителски синдикати заявиха желание за сътрудничество с Габрово

Заместник-кметът по образование, култура и социални дейности в Община Габрово Николай Сираков прие днес седемчленна делегация от гр. Бурса – Турция, водена от Кязим Сарнък - лидер на най-голямата синдикална структура в турския град. Сред членовете на делегацията бяха секретарят на синдиката, директори, зам.-директори и учители от ОУ „Абдулрахман Вардар” и ЦДГ „Хюлия Шахноолу”. Гостите бяха придружени от представители на ЦДГ „Червената шапчица” – Русе.
Снимка на новина 477
27 април 2010

Габровци почистиха праха не само от историята!

През десетте дни, обявени за пролетно почистване, габровци почистиха праха не само от историята. Общото количество на събраните отпадъци по време на кампанията „Да почистим праха от историята!!!” е 207 кубически метра.
Снимка на новина 475
27 април 2010

За габровския принос

В навечерието на майските празници и 150-годишнината на Габрово, Домът на хумора и сатирата вече е готов да предложи първата от поредицата си изложби, посветени на юбилея. В зала 3 е разгърната своеобразна ретроспекция на габровското творческо присъствие от създаването на Дома до наши дни, тоест почти четири десетилетия.
26 април 2010

Съобщение за насрочване на частични избори

Уважаеми избиратели,
Снимка на новина 472
26 април 2010

Община Габрово е сертифицирана за управление на сигурността на информацията

Общинска администрация – Габрово работи с внедрена и интегрирана система за управление, свързана със сигурността на информацията, в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO/IEC 27001:2005. Сертифициращият орган е Бюро Веритас, част от Bureau Veritas Group. Системата за управление на сигурността на информацията (СУСИ) на Община Габрово включва рамка, в която ясно са дефинирани целите и принципите на сигурността на информацията, като едновременно с това създава ясни критерии за оценка на рисковете към наличните информационни активи. СУСИ е съобразена с всички административни, правни и нормативни изисквания на процесите по постигане на необходимото ниво на доверие, задължения за осигуряване на ниво на сигурност и отговаря на стратегическия контекст за управление на риска към информационните активи в общинска администрация.