„Трябва да осигурим на гражданите ни достоен живот и да убедим младите да живеят не само в София, а и в другите красиви кътчета на България“, заяви кметът на община Габрово Таня Христова на церемонията по награждаването на "Кмет на месеца" за месец ноември в Софийската опера.

Таня Христова спечели приза за "Подготовка за предизвикателствата на зимата" като събра най-много гласове от вота при големите общини с население над 20 000 жители.

Отличен бе и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, който изпревари колегите си в общините с население под 20 000 жители. Организатор на конкурса е порталът на българските общини – Кмета.bg.

Според изпълнителният директор на Бранд Медия България Боян Томов Kmeta.bg е доказал, че може да работи не само с градоначалниците, но и с хората в общините, защото гражданите на България всеки месец гласуват и дават мнението си за управляващите общините.

"30% от пътната мрежа на територията на община Габрово е републиканска пътна мрежа. С общи усилия и многото проекти успяхме да се справим, като се надявам, че подобрявайки инфраструктурата сме създали и по-добри условия за живот на габровци, които са взискателни хора. Трябва общините и държавата да вървим заедно, за да успяваме", каза още Таня Христова, която преди месец беше отличена и в конкурса "Кмет на годината" в категорията "Добри европейски практики".

"Таня Христова има крехка физика, но прояви мъжество при подготовката за зимни условия. Градът придоби нов облик под нейно ръководство. Още веднъж бих гласувал за нея за "Кмет на годината" и даже на "Десетилетието", заяви по време на връчването на наградата изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Снимки: Kmeta.bg

Интерактивният музей на индустрията със специална награда в конкурса „Сграда на годината 2014“
11 декември 2014
Празничен оперетен концерт със звездите от Националния музикален театър „Стефан Македонски“
11 декември 2014