В навечерието на най-светлия празник – Рождество Христово – в Дома на хумора и сатирата ще се открият последните изложби за изтичащата 2014 година. По традиция те са отредени за творчеството на малките художници на Габрово – възпитаниците на детските школи по изобразително изкуство. Близо 200 детски творби вече изпълват зала 5 на Веселата къща и очакват своите почитатели.

С традиционна изложба се представя Детската школа „Енкаустика” с ръководител Румен Трифонов. Вече 21 години съществува школата, през която са преминали много габровски деца, докоснали се до чудния свят на изкуството и усвоили трудоемката техника на восъчната живопис – енкаустиката. 20 възпитаници на школата ще покажат най-новите си творби, заредени с много празнично настроение.

Интересни рисунки акварел и пастел на коледна тематика, оригинални рисувани стъкла, пъстри колажи, апликации и карнавални маски ще представят 38-те малки художници от двете школи, които ръководи Мариана Трифонова – Детската школа „Приложни забавления” при Центъра за работа с децата „Габровските смехоранчета” и Школата по изобразителни изкуства при Народно читалище „Св.св. Кирил и Методий – 1928 г.”. Творбите са изработени през последните месеци на настоящата година специално за празничната изложба в Дома на хумора и показват уменията и техниките, които децата са  усвоили по време на заниманията в школите.

Специални поздрави към малките художници и техните преподаватели ще поднесат танцьорите от състава за арттанци „Смехоранчета” при НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1928 г.” и актьорите от юношеския театрален състав „Смехоранчета“ с художествен ръководител Виктория Петрова.

Коледният Весел четвъртък ще се състои на 11 декември т.г. от 17.30 ч. в зала 5 на Дома на хумора и сатирата. 

Три дни до вота на публиката в конкурса „Сграда на годината 2014“ – гласувайте!
8 декември 2014
Зимна обстановка – община Габрово към 07.30 часа на 09.12.2014 г.
9 декември 2014