На 8 декември от 17.00 часа под звуците на коледни мелодии, изпълнени от оркестър „Габрово” и в компанията на весели джуджета ще светне елхата в Детското коледено градче в градинката на ул. „Радецка”. Любимото на малки и големи приказно кътче стана обект на вандализъм миналата година, като много от макетите пострадаха. Искрено се надяваме тази година да бъдем по-отговорни и да не позволим доброто настроение и коледният дух да бъдат помрачени.

Празничният афиш е изпълнен с разнообразни събития – за малки и големи: изложби на детските школи по изкуства, годишна изложба на габровските художници, концерти на професионални и любителски творчески формации, театрални постановки.

За ценителите на класическата музика Габровски камерен оркестър е подготвил два концерта. Първият е на 10 декември от 19.00 часа в Художествена галерия  „Христо Цокев”, със солист - Божидар Пеневорган. На 18 декември отново от 19.00 часа в зала „Възраждане” габровската публика ще има възможност да се наслади на оперетния концерт на солистите на Държавен музикален театър „Стефан Македонски” - Марио Николов, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова и Катерина Тупарова, под диригентството на  Юли Дамянов.

Традиционното награждаване на 10-те най-добри спортисти на Габрово за 2014 г. ще бъде на 17 декември от 18.00 часа в зала „Възраждане”.

На 22 декември от 18.30 часа, зала „Възраждане” ще бъде огласена и заредена с емоции от музикантите, певците и танцьорите на Детски фолколрен ансамбъл „Габровче”.

Особено внимание е обърнато на тези, които с най-голямо нетърпение очакват празниците и най-искрено вярват в чудеса – децата. Наред с традиционните коледни театрални спектакли,  две съботни филмови прожекции на 20 и 27 декември от 11.00 часа ще зарадват малките и пораснали зрители.

Дядо Коледа ще пристигне в нашия град на 25 декември в 11.00 часа пред спортна зала „Орловец”. По традиция коледарите от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” ще отправят своята благословия за здраве, мир и благоденствие, а верните помощници на добрия старец – джуджетата и Снежанка ще забавляват всички от бебе до баба и няма да оставят никого да скучае, потропвайки от студ.  Ще има музика, танци, забавни игри, награди, изненади и разбира се – подаръци за всички от сърце.

Старата година ще изпратим в компанията на звездите на X Factor 2014. Часът на срещата е 23.00, пред Спортна зала „Орловец”. За празничното настроение след полунощ ще се погрижат музикантите от оркестър „Габрово”.  Новата 2015 година ще посрещнем по традиция с български хора, празнични илюминации и много настроение.

Интерактивният музей на индустрията очаква Вашата подкрепа
1 декември 2014
Спортни прояви в град Габрово през месец декември 2014
1 декември 2014