16 ноември 2009

Спечелен малък проект за хора в неравностойно положение

На 11 ноември 2009 г. Кметът на Община Габрово подписа в Министерството на труда и социалната политика договор за проект „Трапезария за нуждаещи се в община Габрово”, чрез който през зимните месеци ще бъде осигурена храна на хора в неравностойно положение. Услугата „обществена трапезария” ще се ползва в продължение на 118 календарни дни - от 1 декември 2009 до 31 март 2010 г. от общо 50 жители на Габрово, които не могат да задоволят потребностите си от храна сами.
12 ноември 2009

Представяне на маркетингов план в областта на туризма

Във връзка с изпълнение на Програмата за развитие на туризма на територията на община Габрово, на 13 ноември 2009 г. от 15 часа в ритуалната зала на Общината ще се проведе работна дискусия за обсъждане на маркетингов план за развитие на туризма на територията на община Габрово за периода 2009-2013 г.
11 ноември 2009

Започна Петото годишно време

И тази година, по традиция, на 11 ноември в 11 часа и 11 минути в Габрово, както в много други европейски градове, беше дадено началото на Петото годишно време – карнавалното.
10 ноември 2009

Домът на хумора и сатирата гостува в Япония

Тази седмица в японската столица се открива мащабна изложба под мотото „Хуморът – мирна зона”. Организатори на гостуващата изложба са Домът на хумора и сатирата в Габрово, посолството на България в Токио и Немският културен център в Страната на изгряващото слънце. Колекцията е изложена в залите на Гьоте-институт в столицата Токио и вече провокира интереса на японската публика.
10 ноември 2009

Ал Ди Меола избра Габрово

Гуруто на електрическата китара, световноизвестният виртуоз Ал Ди Меола избра Габрово за спирка от турнето си в България. Благодарение на поканата на Общински съвет Габрово и Община Габрово феновете на китарата ще могат да чуят своя идол на 10 ноември 2009 г. от 19 часа в Дома на културата.
9 ноември 2009

Нова детска площадка в квартал Бичкиня

На нова детска площадка, отговаряща на всички стандарти, ще се радват малчуганите от квартал Бичкиня в Габрово. Съоръжението е изградено с финансови средства от oбщинския бюджет за 2009 г., като стойността на обекта е 58 800 лв. (включително проектирането). Детската площадка, намираща се в междублоков терен на бул. „Столетов” №50, е изградена от русенската фирма „Металпласт инженеринг” ООД по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.
5 ноември 2009

Интелигентната енергия през очите на габровските деца

В края на миналата седмица приключи първият етап на обявения в габровските детски градини и училища конкурс за рисунка и мото на тема: „Енергийна ефективност, интелигентно използване на енергията и опазване на околната среда”.
3 ноември 2009

Фотоизложба от конкурса „Срещи – и с усмивка”

На 5 ноември 2009 г. от 17.30 часа в зала 7 на Дома на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открита изложбата „Срещи – и с усмивка” – резултат от едноименния фотоконкурс, обявен през 2008 г., в който взеха участие фотографи от побратимените градове Габрово и Тун.
2 ноември 2009

Челно място за габровските тамбуристи

Двама изпълнители на тамбура от детски фолклорен ансамбъл „Габровче”, с преподавател Илина Дечева, спечелиха първа награда в третия Национален фолклорен конкурс за тамбуристи „Руско Стефанов”, който се проведе на 31 октомври 2009 г. в град Сунгурларе. 10-годишният Димитър Цонков грабна призовото отличие в първа възрастова група с изпълнението на „Дидината” с автор Румен Сираков и „Бистришко хоро”, а 15-годишният Пламен Дочев заслужи наградата във втора възрастова група с „Кюстендилско хоро” на Румен Сираков и „Копаница”.
29 октомври 2009

Зам.-кметът инж. Добрин Савчев - член на авторитетно жури

През 2010 година заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев ще бъде член на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него.
28 октомври 2009

Есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”

Деца, родители и учители показват свои произведения в съвместна есенна изложба в ОДЗ „Ран Босилек”. Изложбата от природни материали е експонирана в коридорите на детското заведение и ще остане там до края на седмицата.
27 октомври 2009

Община Габрово отправя покана за набиране на предложения за участие в национална екоинициатива „Узана 2010”

През месец септември 2009 г. в местността Узана се проведе първата национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Община Габрово има за цел екоинициативата да се превърне в традиционна, като всяка година акцентът бъде различен – екотуризъм, алтернативни спортове, културни мероприятия.
27 октомври 2009

Удължен е срокът на конкурса „Ние и промените в природата”

Фондация „ЕкоOбщност” – София и Община Габрово удължават до 19 ноември 2009 г. срока на конкурса „Ние и промените в природата”, обявен по време на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”.
26 октомври 2009

Резултати от средношколския конкурс „Имало едно време в Габрово”

Приключи средношколският конкурс за литература и фотография „Имало едно време в Габрово” обявен по повод майските празници на града. Организатори на конкурса бяха Община Габрово, Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово, Фондация за българска литература, Регионален ресурсен център за култура „ФабриКата”, Национална Априловска гимназия, Национален музей на образованието, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово, Дружество на писателите – Габрово.
22 октомври 2009

Посещение на представители на Европейската комисия и българското правителство в Габрово

На 22 и 23 октомври 2009 г. на официално посещение в Габрово ще бъде делегация на Европейската комисия, водена от господин Павел Самецки – комисар по Регионална политика.
20 октомври 2009

Реално и фантазно в Дома на хумора и сатирата

Гост на поредния „весел четвъртък” в Дома на хумора и сатирата на 22 октомври ще бъде изтъкнатият художник Драган Немцов. Роденият в Габрово творец ще представи своя самостоятелна изложба живопис „Реално и фантазно”. В нея са включени над 100 платна, изпълнени с различни техники - акварел, акрил, компютърна обработка.
15 октомври 2009

Девет търговски обекта отличени със стикер и грамота

Девет търговски обекта на територията на общината получиха стикер с надпис „Аз не ползвам полиетиленов плик”, както и грамота-благодарност от името на Община Габрово за включването им в кампанията „Проблем ли е торбичката от полиетилен?”.