Проект – 0060-ОГО-3.3. „Изграждане и функциониране на областен информационен център в Община Габрово”
 
Договор за безвъзмездна финансова помощ – BG161PO002-3.3.02-0006-C0001, Приоритетна ос 3, Мярка на подкрепа 3 „Функциониране на национална мрежа от областни информационни центрове за кохезионната политика в България”
 
Финансиране – Оперативна програма „Техническа помощ” 2007-2013 г.
Стойност – 577 576,00 лв., 100 % безвъзмездна финансова помощ

Продължителност на проекта – 12 юли 2011 г. - 12 декември 2015 г.

Обща цел

Осигуряване на ефективно функциониране на областен информационен център в Община Габрово, предоставящ информация за кохезионната политика, нейните цели и съществуващите в България възможности.

Специфични цели

  • Осигуряване на лесен достъп до информация по отношение на целите на кохезионната политика на ЕС и НСРР;
  • Осигуряване на правото на справедлив и пълен достъп до информация за възможностите за финансиране по СКФ (Структурни и Кохезионен фонд) за всички социални, етнически и възрастови групи, като се осигури широк набор от възможности за получаване на тази информация. 

Основни дейности

Областен информационен център – Габрово (ОИЦ) е част от мрежата от 27 центъра в цялата страна. Той работи в сградата на Община Габрово, западно крило, партерен етаж, в изцяло ремонтирани и обзаведени помещения. В центъра функционира първото в габровска област информационно устройство с мултитъч екран.

ОИЦ – Габрово предоставя информация относно възможностите за финансиране на проекти по актуални схеми и процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, обща и специфична информация за националните и европейски стратегически и програмни документи, действащите оперативни програми и подготовката за следващия програмен период.

Центърът работи и за популяризиране на добри практики от реализирани проекти в региона, насочвайки общественото внимание към тях с оглед стимулиране на активното участие в процеса на усвояване на еврофондовете. Екипът от експерти е отворен да отговаря на всички възникнали въпроси на място, по електронна поща или по телефон. В центъра гражданите могат да ползват информационни материали, специфична литература и достъп до интернет.

Повече новини и информация за дейността на ОИЦ-Габрово може да намерите на http://gabrovo.bg/articles/index/lang:bg/p:312

Публикации

                                                                                                                                     

 

                                     

 

„Модернизиране на уличното осветление в община Габрово“ „ПОСОКИ – предоставяне в общността на социално-образователно консултиране и интегриране“