По повод 50-ата годишнина на Музея на хумора и сатирата през настоящата 2022 Българска национална телевизия, съвместно с Музея, ще копродуцира документален филм за историята и съвременната роля на институцията. Той ще се разпространява чрез БНТ, фестивални участия, прожекции на събития и в дигитална среда.

Музеят има богата история на международно медийно отразяване и разполага с отличен документален архив, богат снимков и приличен като обем видео материал.

Българска национална телевизия ще заснеме 54-60 минутен филм, който ще даде възможност за представяне на архивни кадри и интервюта с водещи художници, карикатуристи, писатели, журналисти и режисьори от България и чужбина, които през годините са работили с Музея.

Сатирата като предмет на международна дейност в България от 70-те години на миналия век до днес е наистина любопитна тема в културната и политическа история на страната и сме убедени, че критичното ѝ третиране ще произведе интересен портрет на една амбициозна и вече достолепна институция.

Историята на Музея на хумора и сатирата е изтъкана от любопитни факти, които дават възможност за изключително ценна интерпретация на последните петдесет години. Филмът ще е от интерес както за местната общност, така и за българската и за международната публика.

Общата стойност на проекта е 23 208 лева, като съфинансирането от страна на Община Габрово е в размер на 15 000 лева.

 

Въпрос навреме - Нопойнт Ателие ЕООД ТЕАТЪР В ПАРКА с Драматичен театър ”Рачо Стоянов” – Габрово