Отличие „Доброволец на годината-Габрово~2021“ за доброволците в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”

Живеем в интересни времена. Времена, които поставят на изпитание нашите морални устои и човешки ценности. Времена, в които се замисляме над понятия като духовна възвишеност, житейски смисъл, пълноценност, удовлетворение. Но има хора, които въпреки трудностите отварят сърцата си, за да помагат на другите, за да вдъхнат надежда и вяра в по-доброто утре.

Те са хора внимателни, хора скромни и деликатни. Те работят безвъзмездно и отделят от личното си време – всеки според възможностите си, за да подпомагат функционирането на най-голямото болнично заведение в Габровска област. Те са доброволците към болница „Д-р Тота Венкова“ – Геньо Пътев, семейство Ивайло и Елеонора Иванови, Добрин Савчев и Симеон Митев.

През цялото си лично време, което посвещават на болницата, са улисани в куп важни и полезни задължения. Може да ги видите как работят по коридорите с голямата машина за почистване и дезинфекция, как  носят храна и са готови да помогнат на всеки.

Дали им е трудно? Сигурно – отговаря г-жа Светлана Кацарска – част от екипа на болницата, и допълва: „За нас са слънчев лъч, който те кара да вярваш в доброто и да работиш още по-отговорно!“.

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“