Антонио Митрофанов – едно от децата от улица „Морава“, за малките добрини, които носят голяма надежда

1. Би ли се представил?

Казвам се Антонио Митрофанов от Габрово, на 10 години съм.

2. Заедно с твоите приятели получихте отличието ,,Доброволец на годината-Габрово'21" за организирания от вас благотворителен базар в подкрепа на болно дете. Разкажи ни повече?

Направихме този благотворителен базар в подкрепа на едно дете, което има нужда от помощ. Ние -  децата от квартал „Русевци“ и по-точно от ул. „Морава“, като негови съседи,близки, познати и най-вече приятели, решихме всеки от нас, който има възможност, да помогне с каквото може - да дари нещо в полза на Зари - за базар за събиране на средства за лечението ѝ.

3. Какво е чувството, когато правиш добри дела и помагаш?

Когато правиш добри дела и помагаш на хората, чувството е наистина страхотно! Човек се чувства горд, щастлив и силен.

4. Лесно ли е да бъдеш доброволец? Защо?

Разбира се, когато човек има желание и иска да помогне, няма тудности и пречки това да се случи. Всеки може да помага, стига да има голямо сърце и да бъде добър човек. Не е нужно, когато си решил да помогнеш на някого, да е винаги финансова помощ. Човек в затруднено положение има нужда от съвети, мотивация, стимул да се бори и изправи на крака - дали физически или психически. Той има нужда от подкрепа, която всеки, притекъл се на помощ, може да даде!

5. Кой е най-ценният за Вас урок от доброволчеството?

Най-ценният за мен урок от доброволчеството е това, че когато хората се обединят и решат да помогнат, няма по-хубаво от това! Всеки се раздава на 100% и дава всичко от себе си, когато знае, че успехът ще е най-голямата награда за едно малко дете, което наистина има нужда от нашата помощ!

6. Какво е вашето послание към Габровци?

Да бъдат преди всичко хора! Да си помагат, да са усмихнати и позитивно настроени! Да са здрави и щастливи и винаги да си помагат един на друг!

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Тихомир Колев - „Доброволец на годината – Габрово`21“