"Доброволчеството ни кара да искаме да сме по-добри"

1. Представете се?

Казвам се Елица Григорова. От 2012 година живея в Габрово и вече мога да се нарека с гордост „габровка“ . Благодаря, че съм от избраните!

2. Инициативата по засаждане на 50 дръвчета на територията на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ получи отличие по повод Международния ден на доброволеца – пети декември. Разкажете повече за нея?

Бях в Габрово през 2013 г., когато през града мина голямата буря. Видях големите поражения и бях много разочарована, че пред природата сме безсилни. Следя страницата на Гората.бг с цел залесяване на нови гори и се  записах за подарък - 50 дъбчета. Бях одобрена и скоро след това ги получих. Около месец ги съхранявах, докато намерим подходящо място да ги залесим. Благодаря на МБАЛ  „Д-р Тота Венкова“, че ни предоставиха терена за дъбчетата. Заедно с Жанета Кирчева и Христина Маринова се заехме с организацията по залесяването. Благодаря на децата, родителите и ръководството на детска градина „Дъга“, които бяха основната група на терена. Благодаря и на всички останали семейства, които дойдоха и се включиха в това дело. Благодарение на всички тях и нас това залесяване е факт.

3. Какво Ви дава доброволчеството? 

Какво ми дава доброволчеството? Доброволчеството ми дава вътрешно удовлетворение. Кара ме да се чувствам щастлива от факта, че съм помогнала на някого с нещо, за да може той да е по-добре.

4. Кой е най-ценният урок от доброволчеството?

Всички уроци в живота са ценни, но доброволчеството ме научи да не съдя за хората само по външния им вид. Научи ме да изслушвам преди да говоря и ме кара да искам да съм по-добра.

5. Какво е Вашето послание към габровци?

Да бъдем по-добри, по-човечни един към друг.

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Децата от улица "Морава" - „Доброволец на годината – Габрово`21“