1. Представете се:

Казвам се Тихомир Колев, на 27 години съм и съм роден в Габрово. Хобито ми е да се занимавам с ремонт на велосипеди и с колоездене.

2. Вие сте отличен като „Доброволец на годината – Габрово`21“ за работата Ви по възстановяването на стари велосипеди, които след това дарихте на младежите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Габрово. Разкажете повече за инициативата?

Идеята на тази инициатива е че, всеки кой притежава старо и ненужно колело, което е счупено или захвърлено, може да ми го даде, вместо да го изхвърля или да го предава за скрап. Аз от своя страна го ремонтирам или реставрирам и така спасявам един велосипед, който за някого е бил непотребна вещ, а за друг, е истинско щастие и врата за нови хоризонти.

3. Осъществяването на такава дейност изисква ресурси – време, труд, усилия, но въпреки това Вие успявате. Какво Ви мотивира?

Мотивира ме страстта към велосипедите и мисълта, че ще зарадвам някого, както и това, че по този начин допринасям, макар и с малко, за разпространението на велоспорта.

4. Какво Ви дава доброволчеството? 

Доброволчеството ми дава  удовлетворение  и чуство за пълноценност.

5. Кой е най-ценният за Вас урок от доброволчеството?

Най-ценният урок за мен е, че когато правиш добро, ти се връща добро.

6. Какво е Вашето послание към габровци?

Да правят добро и когато могат да помогнат на някого с нещо, да го направят.

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Мария Витих - „Доброволец на годината – Габрово`21“