Проектът на Музей „Дом на хумора и сатирата“ стартира тази пролет с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово.

Сред основните идеи на организаторите са представяне на спецификите на създаване и публикуване на аудио, - видео - и визуално/текстово съдържание чрез серия уъркшопи, както и подобряване на цялостното присъствие на Музея „Дом на хумора и сатирата“ в интернет.

Чрез създадения в рамките на проекта нов уеб сайт на 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството потребителите в интернет от цял свят могат да разгледат всички творби в биеналето и да проследяват богатия календар от събития и новини. В процес на подготовка е и пълен биенален архив на всички 23 предходни издания на биеналето. 

Представители на почти всички културни институции в Габрово участваха в два уъркшопа – за създаване и публикуване на видеосъдържание, и за подкасти. Обученията, освен полезни и забавни, се превърнаха и в приятен повод за срещи на работещите в сферата на културата и изкуството.

Вече са факт и няколко видеа, заснети с представители на журито на 24. Габровско биенале, които са публикувани и могат да бъдат видени в Youtube – канала на Музея, както и във фейсбук страниците му.

Екипът на Музея на хумора и сатирата продължава да работи по основната си цел – културният живот на Габрово да бъде достъпен за повече хора, и действително да се окаже на един клик разстояние.

С крина да ринеш, на село все ще остане нещо за научаване Отделете време за "Изгубеното време" на испанския театър „Плюс“