Идеята за създаване на паралелна програма по време на Международния фестивал на комедийния спектакъл срещна подкрепа и получи финансиране от Община Габрово чрез Програма Култура.

Проект „Паралелна програма” беше подготвен с цел обогатяване на програмата на Международен фестивал на комедийния спектакъл с жанрово разнообразни културни продукти с комедиен характер и допълване на палитрата от събития в празничния месец май.

На стълбите на театъра в три поредни вечери се играха различни спектакли от изявени комедийни актьори, които се радваха на интерес от своята публика. През деня в Градинката с мечето беше организирано училище за клоуни, което имаше за цел да привлече интереса на деца и младежи към нелекия жанр на уличното изкуство и скеча. Неформалната обстановка, в която се изпълниха дейностите по проекта привлече зрители и участници от различни възрастови групи и им даде възможност да се забавляват и открият чара на уличното изкуство.

Програма Култура на Община Габрово даде възможност на ДТ „Рачо Стоянов” да реализира своите нови търсения и провокации за привличане на по - широка аудитория зрители.

След стартиране на проекта, информация за него излезе в социалните мрежи, вестник „100 вести”, БНР, БНТ2 и „Часът на Габрово“ по радио Бумеранг, което допълнително популяризира идеята.

 

 

 

С крина да ринеш, на село все ще остане нещо за научаване Нов уеб сайт и видеоклипове в Youtubе са част от постигнатите до момента резултати по проект „На един клик разстояние“