31 март 2011

Аз съм българче

На 29.03.2011 г. малките палавници от подготвителните групи на ЦДГ "Радост" и ЦДГ "Мики Маус" показаха своите познания и умения в съвместния проект "Аз съм българче", разработен от учителките Гр.Желева, Ст.Иванова, М.Александрова и Ир.Андреева. Гости на тази интересна изява бяха много родители.
Снимка на новина 942
31 март 2011

Театър на импровизацията в навечерието на 1 април

Община Габрово ви кани на ИМПРО театър на 31 март 2011 г
Снимка на новина 956
29 март 2011

Проф. Георги Чапкънов присъди награди в Габрово

На 23 и 24 март в Музея „Дом на хумора и сатирата” заседава журито на XX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2011. Под председателството на изтъкнатия скулптор проф. Георги Чапкънов авторитетното международно жури извърши селекция на творбите и отличи най-добрите от тях.
Снимка на новина 954
28 март 2011

Първи резултати от пролетното почистване

Повече от 60 чувала боклук бяха събрани по време на пролетното почистване в Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. В акцията участваха администрацията на музея, хора от селото и 30 младежи доброволци от цялата страна, организирани от Академично дружество на младежкото ДПС – Габрово. Освен че се включиха активно в почистването, младежите се запознаха и с историята на селото.
Снимка на новина 953
28 март 2011

На гости на Веселата къща на 1 април

На 1 април тази година – Международният ден на хумора и шегата – Музеят „Дом на хумора и сатирата” ще отбележи своя 39-и рожден ден.
28 март 2011

Конкурс за кратък филм за тийнейджъри от Нови Сонч и побратимените му градове

Фондация „Глобални езикови системи“ – Нови Сонч, Полша е неправителствена организация, чиято мисия е да промотира сътрудничеството между младите хора от различни европейски страни, като насърчава комуникацията и културния обмен.
Снимка на новина 950
25 март 2011

Ученическият младежки съвет даде старт на кампанията по пролетното почистване

На 25.03.2011 г. 20 младежи – представители на Ученически младежки съвет взеха участие в акция за почистване на алеята и язовир Синкевица от пластмасови отпадъци. Инициативата беше подкрепена от Ловно-рибарско дружество „Чардафон” и училищата: НАГ „Васил Априлов“, ПТГ „Д-р Никола Василиади”, ПМГ „Акад. Ив. Гюзелев”, ПГТ „Пенчо Семов” и СОУ „Отец Паисий”. В акцията бяха събрани около 80 чувала с отпадъци.
Снимка на новина 949
25 март 2011

На добър час на Европейската квалификация по хандбал за девойки

Днес започва Европейската квалификация по хандбал за девойки до 17 години. В спортна зала „Орловец“ сили ще премерят отборите на България, Норвегия, Германия и Азербайджан. Четирите тима ще спорят за две места, даващи право на участие във финалите за Европейското първенство, които ще се проведат в Чехия през лятото. Българският отбор е воден от Добрин Очков. Треньорският му екип подпомагат и още двама габровци – кинезитерапевтът Радина Димитрова и доктор Пламен Панов. Помощник-треньор е Галина Александрова от Шумен. В състава на националния отбор са пет възпитанички на ХК”Бъки” – капитанът на отбора Лидия Ковачева, Биляна Григорова, Стела Иванова, Деница Колева и Боговеста Йосифова. Последната е най-малката в състава – само на 14 години. Останалите момичета са от клубовете във Велико Търново, Свищов, Панагюрище, Шумен, Плевен и Хасково.
Снимка на новина 939
24 март 2011

Пролетното почистване започва!

С мотото "Да събудим Боженци за пролетта" Архитектурно-исторически резерват „Боженци” кани всички приятели на селото да се включат в пролетното почистване и озеленяване
24 март 2011

Кмет, синдикати и работници в диалог за състоянието на Общински пътнически транспорт

Кметът Николай Сираков се срещна с работещите в Общински пътнически транспорт, за да изслуша исканията на хората предвид сложното икономическо състояние на дружеството. Основните им искания касаеха изплащането на заплати, както и цената на картите за градския транспорт.
24 март 2011

Специалисти от чужбина обмениха опит и идеи с габровските си колеги за ролята на родителите в образованието на децата

Община Габрово беше домакин на среща по проект „Нови перспективи в образованието на родители“ по програма „Учене през целия живот“. В него участват организации от Испания, Франция, Италия, Турция и България. Целта на посещението беше да се запознаят с опита ни в привличането на родителите като активни участници в образованието на децата.
24 март 2011

Близо 2000 творби на автори от 59 страни в 20-тото Международно Биенале на хумора и сатирата

Кметът Николай Сираков обсъди с журито на Биеналето тенденциите в тазгодишното му издание
Снимка на новина 943
23 март 2011

В Етъра ще гонят лошотиите с лескова тояга и огън

На 25 март в АЕК „Етър” ще бъдат възстановени стари народни обредни практики, характерни за един от най-големите пролетни празници – Благовещение.
Снимка на новина 941
23 март 2011

На вниманието на бизнеса - концерт-спектакъл и бизнес форум „Българските символи”

На вниманието на бизнеса - концерт-спектакъл и бизнес форум „Българските символи”
22 март 2011

„Интегриран проект за развитие на културно-историческия туристически продукт и свързаната с него инфраструктура в Община Габрово”

„Интегриран проект за развитие на културно-историческия туристически продукт”
22 март 2011

Поклон пред паметта на Лилян Александров!

Ръководството на Община Габрово изразява дълбокото си прискърбие от ненавременната смърт на треньора по спортна акробатика и батут Лилян Александров. Подобен жесток акт няма място в цивилизовано общество, каквото претендираме, че сме и вярваме, че това посегателството над човешкия живот няма да остане безнаказано.
Снимка на новина 937
22 март 2011

Повече природа за нашите деца!

Мотото тази година на кампанията по пролетното почистване ще бъде “Повече природа за нашите деца!”. Идеята е, че децата ни трябва още от малки да бъдат сред природата, да я опознават и да я ценят. Въпреки че Габрово беше обявен за най-зеления град преди две години, все още има накъде да се развиваме в тази посока. Затова тази година Общинска администрация ще даде пример, като почисти най-големият парк в града - „Маркотея”. Официалните дати за общоградското почистване са 9 и 10 април – събота и неделя.
Снимка на новина 936
21 март 2011

Габрово с най-дълъг „Час на земята”

Тази година, за трети пореден път, Габрово ще се включи в инициативата „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF
18 март 2011

Създадоха Общинско читалищно сдружение в Габрово

Общинско читалищно сдружение беше учредено в Габрово по инициатива на Народно читалище „Габрово 2002”. Оторизирани представители на 13 читалища избраха Управителен съвет, проверителна комисия и определиха членски внос. За председател на сдружението единодушно беше избран Димитър Ненов от читалище „Извор 1907” в село Съботковци, който през тази година представи работната група при разпределението на държавната субсидия.
Снимка на новина 932
17 март 2011

Изложба против тютюнопушенето

Изложба с над 40 детски рисунки и плакати против тютюнопушенето е подредена на 3-я етаж в МОЛ Габрово. Експозицията е част от кампанията „Изборът е твой”, която стартираха в началото на учебната година Центъра за обществена подкрепа и Общинския съвет по наркотични вещества към Община Габрово. Най-активно в конкурса за художествена творба участваха учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, ОУ „ Неофит Рилски” и Национална Априловска гимназия. През месец април предстои награждаване на авторите на най-добрите творби.