22 юли 2010

Държавно първенство по корабомоделен спорт

От 23 до 25 юли 2010 г. на язовир Синкевица в Габрово ще се проведе заключителният етап от Държавното първенство по корабомоделен спорт за състезателни класове NS и M. Шампионатът се организира от „Спорт модел клуб” – Габрово, а домакин на инициативата е Община Габрово.
21 юли 2010

Започва почистване на рeка Янтра

Повече от 700 линейни метра от коритото на река Янтра ще бъдат почистени от растителност и битови отпадъци. Комисия от Община Габрово провери потенциално опасните места по течението на реката и определи тези, които задължително трябва да бъдат почистени.
20 юли 2010

Илинден в АИР „Боженци” и АЕК „Етър”

Празнична литургия по повод храмовия празник ще бъде отслужена в църквата „Свети Пророк Илия” в село Боженци. За умилостивяване на светеца, за здраве и берекет, по отдавнашна традиция в архитектурно-историческия резерват ще бъде приготвен курбан за здраве, както и обредни хлябове.
19 юли 2010

Нов заместник-кмет на Община Габрово

Със заповед на кмета на Община Габрово Николай Сираков от днес, 19 юли 2010 г., за заместник-кмет по инвестиционна политика и общинска собственост е назначен инж. Климент Кунев. Досега той заемаше поста „ръководител” на Общински инспекторат. От март 1999-та година до декември 2006-та е работил като експерт-криминалист в Научно-техническа лаборатория към Областна дирекция „Полиция” – Габрово.
19 юли 2010

Въвежда се ограничение на движението през прохода Шипка

От днес се въвежда временна организация на движение по път I-5 (E-85) в участъка връх Шипка – гр. Шипка от км 170+000 до км 185+000. Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура” се преустановява движението на всички автомобили до 31 август 2010 година. Изграден е обходен маршрут по път III-5005 „връх Шипка – връх Бузлуджа” до път I-5 – гр. Казанлък.
16 юли 2010

Финал на „Каменица ФЕНкупа 2010"

На 17 и 18 юли стадион „Христо Ботев” в Габрово ще посрещне 64 отбора, които ще се борят за излъчване на победител за участие във финалния турнир на „Каменица ФЕНкупа 2010". За полуфиналния турнир в Габрово добиха право на участие 22 отбора от В. Търново и 42 отбора от Габрово. Сред победителите от квалификационния турнир са 25 отбора от Габрово, 7 от Севлиево а също така и отбори от Дряново, Трявна, Тетевен, Сопот, В. Търново, Г. Оряховица, Стражица и други. Сред участниците е и миналогодишният победител от Габрово - отборът на „Кашкавал турист”.
15 юли 2010

Резултати от интернет гласуването за лого и мото на туристическа дестинация Габрово

Приключи финалният етап от конкурса за избор на лого и мото на туристическа дестинация Габрово. В него чрез интернет гласуване бе определен графичният знак и изречението, които ще представят града като уникална туристическа дестинация.
13 юли 2010

Изхвърлени боклуци са причина за големите наводнения в Габрово

Прелели дерета, запушени от изхвърлени от гражданите боклуци, са причина за някои от наводненията, станали вчера в Габрово. Заради човешка немарливост и безотговорност са нанесени щети за хиляди левове. На някои места от проливната вода е отнесен и асфалтът от уличната настилка. Средствата за възстановяване на пораженията ще бъдат взети от бюджета за благоустрояване на Габрово. Едно от прелелите дерета е това на улица „8-ми март”. За да бъде освободен пътят на водата, от коритото са извадени множество автомобилни гуми, пластмасови отпадъци и други боклуци.
13 юли 2010

Поредна проява на вандализъм

На 13 юли в Община Габрово беше получен сигнал за поредната вандалска проява в центъра на града. Този път в река Синкевица, зад Драматичен театър „Рачо Стоянов” е изхвърлена бетонна пейка, взета от близката градинка. При падането си пейката, чиято стойност е над 200 лева, е разрушена. Взети са мерки за изваждането й от коритото на реката и ще бъде направено всичко възможно тя да бъде възстановена. А дотогава желаещите да се отморят в градинката няма да имат възможност да го направят, заради недобросъвестни наши съграждани.
13 юли 2010

Почистване на агитационни материали и некролози

Община Габрово изпрати сигнално писмо до Общинска избирателна комисия във връзка с непремахнатите агитационни материали от частичния избор за кмет на 19 юни 2010 г. Съгласно разпоредбите на Закона за местните избори, партиите, коалициите и инициативните комитети са длъжни да отстранят предизборните си материали в тридневен срок от произвеждане на избора. Предвидената глоба за неспазване разпоредбите на закона достига до 2 000 лв.
12 юли 2010

Обмяна на добри практики в Никелино, Италия

Преди броени дни завърши второто работно посещение на експерти от Община Габрово в град Никелино, Италия. Част от гостуването съвпадна с провеждането на стаж на трима ключови специалисти в областите управление на отпадъците и градска среда и урбанистика от Община Габрово. Срещите се провеждат по проект BG161PO001/4.2-01/2008/109 „Развитие на устойчива градска среда посредством междурегионално сътрудничество”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Община Габрово няма финансов ангажимент по проекта.
8 юли 2010

Колоездачно състезание за купа „Буката-Одрински-Чанлиев”

В неделя, 11 юли, в Габрово ще се състои 10-ото юбилейно издание на колоездачното състезание за мъже и юноши старша възраст в памет на големите габровски колоездачи Никола Ненов - Буката, Георги Одрински и Кирил Чанлиев. Организатори на спортната проява са Община Габрово, Български колоездачен съюз и колоездачен клуб „Янтра”.
6 юли 2010

Над 100 участници в авиошоу „Габрово 2010”

Повече от 100 пилоти и екипажи от цялата страна взеха участие в националното авиошоу „Габрово 2010”, което се проведе на 3 и 4 юли на летище Драгановци. През двата летателни дни пристигнаха 10 леки и свръхлеки самолета от София, Пловдив, Плевен и Долна баня. Участие взеха и 15 мотоделтапланера от Казанлък, Правец, Пловдив, София, Банкя, Велико Търново и Горна Оряховица, от където долетя и хеликоптер.
6 юли 2010

Започна програма „Старт на кариерата”

Стартира процедура за кандидатстване на безработни младежи в централните ведомства, областните и общинските администрации
5 юли 2010

Започва лятно училище

От днес стартира лятно училище, организирано от Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово, ЦСКП към SOS Детски селища България и НЧ „Априлов-Палаузов”, за деца клиенти на двата центъра. Училището ще продължи до 13 юли включително.
2 юли 2010

Николай Сираков положи клетва като кмет на община Габрово

С Решение № 58 на Общинска избирателна комисия – Габрово от 19 юни 2010 г. Николай Сираков бе избран за кмет на oбщина Габрово.
2 юли 2010

Водни войни в центъра на Габрово

Повече от 100 деца ще „воюват” на 3 юли, събота, в центъра на Габрово. Инициативата „Водна война” е на ученика от Национална Априловска гимназия Антослав Илиев и на двама негови приятели. Чрез тази своя идея те искат да докажат, че Габрово не е „призрачен град” и в него има много млади хора. По този начин те се присъединяват към кампанията „Аз харесвам моя град”.
1 юли 2010

Летен лагер „Природа и творчество”

Община Габрово кани младежи между 14 и 16 години за участие в туристическа анимация в 4 части „Из дебрите на Витата стена”. Инициативата е в рамките на летен лагер „Природа и творчество”, който ще се състои от 3 до 5 юли 2010 г. в местността Витата стена и в курортен комплекс Узана. Предвижда се 15 младежи да участват в лагера.