20 ноември 2009

Интелигентно енергията пести, за да имаш бъдеще ти!

На 24 ноември 2009 г. от 16.30 часа в художествена галерия „Христо Цокев” – Габрово ще бъде открита изложба под надслов „Интелигентно енергията пести, за да имаш бъдеще ти!”. Изложбата е част от втория етап на конкурса „Енергийна ефективност, интелигентно използване на енергията и опазване на околната среда”, проведен по време на Дните на интелигентната енергия в Габрово, във връзка с участието на Община Габрово в проекта МОДЕЛ.
19 ноември 2009

112 – Вашият SOS номер

В периода от 19 ноември до 16 декември 2009 г. Главна дирекция „Национална система 112”, организира национална информационна кампания за популяризиране на единния европейски номер за спешни повиквания 112 под мотото: „112 – Вашият SOS номер”.
18 ноември 2009

Община Габрово набира желаещи за ползване на услугата „обществена трапезария”

От 1 декември 2009 г. Община Габрово стартира изпълнението на проект „Трапезария за нуждаещи се в община Габрово”, финансиран от фонд „Социално подпомагане” към Министерство на труда и социалната политика. Проектът е с продължителност от месец декември 2009 до края на месец март 2010 година.
17 ноември 2009

Конкурс за архитектурно оформление на административния център на Габрово

Община Габрово обяви конкурс на тема „Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово”. Неговата цел е осъвременяване на административния център на Габрово посредством подобряване на градската среда, изграждане на връзка между историческите дадености и въвеждане на нови съвременни архитектурни, художествени и благоустройствени елементи.
16 ноември 2009

Руски усмивки пред фотообектива

На 19 ноември 2009 г. в зала 5 на музея „Дом на хумора и сатирата” в Габрово ще бъде открита изложбата „Руски усмивки пред фотообектива”.
16 ноември 2009

Спечелен малък проект за хора в неравностойно положение

На 11 ноември 2009 г. Кметът на Община Габрово подписа в Министерството на труда и социалната политика договор за проект „Трапезария за нуждаещи се в община Габрово”, чрез който през зимните месеци ще бъде осигурена храна на хора в неравностойно положение. Услугата „обществена трапезария” ще се ползва в продължение на 118 календарни дни - от 1 декември 2009 до 31 март 2010 г. от общо 50 жители на Габрово, които не могат да задоволят потребностите си от храна сами.
12 ноември 2009

Представяне на маркетингов план в областта на туризма

Във връзка с изпълнение на Програмата за развитие на туризма на територията на община Габрово, на 13 ноември 2009 г. от 15 часа в ритуалната зала на Общината ще се проведе работна дискусия за обсъждане на маркетингов план за развитие на туризма на територията на община Габрово за периода 2009-2013 г.
11 ноември 2009

Започна Петото годишно време

И тази година, по традиция, на 11 ноември в 11 часа и 11 минути в Габрово, както в много други европейски градове, беше дадено началото на Петото годишно време – карнавалното.
10 ноември 2009

Домът на хумора и сатирата гостува в Япония

Тази седмица в японската столица се открива мащабна изложба под мотото „Хуморът – мирна зона”. Организатори на гостуващата изложба са Домът на хумора и сатирата в Габрово, посолството на България в Токио и Немският културен център в Страната на изгряващото слънце. Колекцията е изложена в залите на Гьоте-институт в столицата Токио и вече провокира интереса на японската публика.
10 ноември 2009

Ал Ди Меола избра Габрово

Гуруто на електрическата китара, световноизвестният виртуоз Ал Ди Меола избра Габрово за спирка от турнето си в България. Благодарение на поканата на Общински съвет Габрово и Община Габрово феновете на китарата ще могат да чуят своя идол на 10 ноември 2009 г. от 19 часа в Дома на културата.
9 ноември 2009

Нова детска площадка в квартал Бичкиня

На нова детска площадка, отговаряща на всички стандарти, ще се радват малчуганите от квартал Бичкиня в Габрово. Съоръжението е изградено с финансови средства от oбщинския бюджет за 2009 г., като стойността на обекта е 58 800 лв. (включително проектирането). Детската площадка, намираща се в междублоков терен на бул. „Столетов” №50, е изградена от русенската фирма „Металпласт инженеринг” ООД по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.
5 ноември 2009

Интелигентната енергия през очите на габровските деца

В края на миналата седмица приключи първият етап на обявения в габровските детски градини и училища конкурс за рисунка и мото на тема: „Енергийна ефективност, интелигентно използване на енергията и опазване на околната среда”.
3 ноември 2009

Фотоизложба от конкурса „Срещи – и с усмивка”

На 5 ноември 2009 г. от 17.30 часа в зала 7 на Дома на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открита изложбата „Срещи – и с усмивка” – резултат от едноименния фотоконкурс, обявен през 2008 г., в който взеха участие фотографи от побратимените градове Габрово и Тун.
2 ноември 2009

Челно място за габровските тамбуристи

Двама изпълнители на тамбура от детски фолклорен ансамбъл „Габровче”, с преподавател Илина Дечева, спечелиха първа награда в третия Национален фолклорен конкурс за тамбуристи „Руско Стефанов”, който се проведе на 31 октомври 2009 г. в град Сунгурларе. 10-годишният Димитър Цонков грабна призовото отличие в първа възрастова група с изпълнението на „Дидината” с автор Румен Сираков и „Бистришко хоро”, а 15-годишният Пламен Дочев заслужи наградата във втора възрастова група с „Кюстендилско хоро” на Румен Сираков и „Копаница”.
29 октомври 2009

Зам.-кметът инж. Добрин Савчев - член на авторитетно жури

През 2010 година заместник-кметът на Община Габрово инж. Добрин Савчев ще бъде член на авторитетното международно жури на проекта за енергийна ефективност МОДЕЛ. Журито е седемчленно, а г-н Савчев е единственият представител на България в него.