30 Септември 2009

Двама мъже, пожелали анонимност, съдействат на Общинския инспекторат

Ръководителят на Общинския инспекторат при Община Габрово Климент Кунев изказва своята благодарност на двама млади мъже от града, пожелали да останат анонимни за широката общественост, които на 24 септември 2009 г. около 18 часа са сигнализирали за грубо нарушение на разпоредбите на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Габрово.
26 Септември 2009

Ден на диалога в Габрово

На 28 септември 2009 г. от 10 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе Ден на диалога между законодателната и местната власт на тема „Развитие на европейски тип местни финанси”.
23 Септември 2009

Кампанията „За да има утре...” стартира с представянето на филм

На 24 септември 2009 г. от 15 часа в Художествената галерия „Христо Цокев” в Габрово ще бъде представен филмът „Умирай лесно” на журналистката Емилия Антонова. Събитието се организира от Центъра за обществена подкрепа и Областен съвет по наркотични вещества към Община Габрово, по чиято инициатива са закупени двете части на филма. На него са поканени всички директори на учебни заведения на територията на община Габрово, представители на местното управление, институции и НПО, както и доброволци от различни младежки организации.
23 Септември 2009

Дни на интелигентната енергия в Габрово

За втори път в Габрово ще се проведат Дни на интелигентната енергия. За разлика от миналата година съпътстващите събития ще продължат близо два месеца, като в проявите ще се включат експерти, граждани, спортисти, ученици и дори деца от детските градини.
22 Септември 2009

Габровски ученици ще се обучават в Полша

Възпитаници на Националната Априловска гимназия и на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев” ще имат възможност да се обучават в побратимения на Габрово полски град Нови Сонч. За това се договориха зам.-кметът Йежи Гвиждж и координаторът между отделите и дирекциите на Община Нови Сонч Дорота Голавска с ръководствата на двете гимназии.
19 Септември 2009

Габрово се включва в Европейската инициатива „Ден без автомобили”

От 16 до 22 септември 2009 г. се провежда Европейската седмица на мобилността, като 22 септември е Европейският ден без автомобили. Габрово ще се присъедини към проявата, като поддържащ град чрез провеждане на националната екоинициатива „Велорали Узана 2009”, организирана от Община Габрово в партньорство с колоездачен клуб „Исполин”, фондация „ЕкоОбщност” – София и Сдружение за устойчив туризъм „Узана".
19 Септември 2009

Национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”

В почивните дни, от 19 до 22 септември, в местността Узана край Габрово ще се проведе национална екоинициатива „Велорали Узана 2009”. Събитието се организира от Община Габрово, със съдействието на колоездачен клуб „Исполин”, фондация „ЕкоОбщност” – София и Сдружение за устойчив туризъм „Узана” – Габрово.
18 Септември 2009

Кметът на Община Габрово разговаря с министъра на здравеопазването за хосписа

На нарочна среща днес, 18 септември 2009 г., кметът на Община Габрово Томислав Дончев запозна министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев с проблема за финансирането на Регионален хоспис Габрово, изграден по програма ФАР на ЕС.
18 Септември 2009

Официално откриване на Сектор за инвазивна кардиология

Днес, 18 септември 2009 г., в МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - Габрово официално бе открит сектор за инвазивна кардиология.
15 Септември 2009

Поздравление на кмета на Община Габрово Томислав Дончев по случай първия учебен ден

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, Днешният празничен ден е посветен на знанието. Първият ден на новата учебна година символизира стремежа на българина към духовност и просвещение.
13 Септември 2009

Продължават строителните дейности по бул. „Трети март”

Областно пътно управление, Община Габрово, „ВиК” ООД и „Димас” АД продължават съвместните строителни дейности по реконструцията на бул. „Трети март”.
13 Септември 2009

Откриване на учебната година в община Габрово

На 15 септември 2009 г., от 9 часа, във всички училища на територията на община Габрово ще бъде тържествено открита новата учебна 2009/2010 година.
12 Септември 2009

Домът на хумора и сатирата отбелязва Европейските дни на наследството

За 11-ти пореден път през месец септември България ще отбележи с различни културни прояви Европейските дни на наследството. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия и се провеждат традиционно всяка година в страните от европейския континент. Тази година те ще бъдат подчинени на темата „Интегрирано опазване и социализация на културното и природното наследство”.
11 Септември 2009

Партньорство Габрово-Тун

Утре, 12 септември 2009 г., на четиридневно официално посещение в Габрово ще пристигне делегация от партньорския град Тун, Швейцария. Тя ще бъде оглавена от госпожа Йоланда Мозер – общински съветник от град Тун, с ранг на заместник кмет, която отговаря за дирекцията по строителство на град Тун.
11 Септември 2009

Пресконференция с Минчо Минчев

На 13 септември 2009 г., от 13.15 часа, в Дом на културата „Емануил Манолов” /Жълта зала/ ще се състои пресконференция с участието на проф. Минчо Минчев.
9 Септември 2009

Габрово посрещна участниците в 59-ата международна колоездачна обиколка

Вчера в Габрово завърши вторият етап от 59-ата международна колоездачна обиколка на България
7 Септември 2009

Внимание! Измамите чрез телефонно обаждане продължават!

На съвместен брифинг началникът на РУ на МВР - Габрово гл. инсп. Мирослав Стефанов и кметът на Община Габрово Томислав Дончев представиха поредната инициатива по превенция на телефонните измами. Във връзка със зачестилите през последните два месеца престъпления по телефона, РУ на МВР и Община Габрово отново предприемат разяснителна кампания сред най-засегнатата част от гражданите – хората от третата възраст.