4 май 2010

Квартал Младост с нова детска площадка

От днес децата в квартал Младост ще могат да прекарват свободното си време на първата детска площадка с фитнес уреди в града. Съоръжението, дарение от „Лидл България”, бе официално открито от зам.-кмета по образование, култура и социални дейности в Община Габрово Николай Сираков и прокуриста на фирмата-инвеститор Борис Димитров.
4 май 2010

Карнавалът и политиците

Че политиката често е карнавал, в това едва ли има някой, който да се съмнява. А това, че политиците ще присъстват на габровския карнавал е повече от сигурно. И ако ролите в истинската политика не винаги са весели, тези на габровския карнавал определено ще бъдат.
3 май 2010

Рачо Ковача в ново амплоа

Един от символите на Габрово – Рачо Ковача, ще бъде с нова премяна по време на празниците на града. Тази година той ще бъде облечен с риза, жилетка, пояс, часовник и шапка-гарсонетка. Като уважаван гражданин от началото на миналия век, той няма да държи чук върху наковалнята, а ще посреща гостите на града с торта. Типично по нашенски, тя ще бъде разположена в реката, за да не могат габровци да я достигнат.
3 май 2010

Пътуващото кино на Андрей Слабаков в Габрово

На 5 май 2010 г. в Габрово ще пристигне „Пътуващо кино” на Андрей Слабаков.
1 май 2010

Ескишехир поздравява Габрово за юбилея

В Деня на Габрово – 15 май, в Дома на хумора и сатирата ще бъдат открити няколко изложби, посветени на 150-годишнината от обявяването на Габрово за град
30 април 2010

Децата от ОДЗ „Дъга” нарисуваха Габрово

Изложба на детски рисунки, посветена на 150-годишнината от обявяването на Габрово за град, е подредена пред Ритуална зала на Община Габрово.
30 април 2010

На карнавала за пръв път

Верни на традицията всяка година да изненадваме гостите на карнавала с нови и впечатляващи неща, ние от Община Габрово и тази година се постарахме да не се изложим. Дори впрегнахме още повече усилия заради честването на 150 години от основаването на града ни.
29 април 2010

Котарак ще бъде новият символ на карнавала

Традиционно кулминацията на карнавалното шествие е отрязване опашката на габровската котка. От тази година обаче честта да остане без опашка ще принадлежи на котарак. Според сценаристa на карнавала Слави Бонев това се налага, тъй като в природата асоциативно всичко е мъжко – казваме „вълк” и „слон” и едва после уточняваме дали е мъжки, или женски. Освен това котараците са по-гальовни, по-мързеливи, по-охранени и, както всичко мъжко в природата, са по-красиви, за да привличат повече внимание. Новият символ ще бъде млад, усмихнат и много пластичен. Ще може да танцува, а се очаква да придобие и други нови умения.
28 април 2010

Турски учителски синдикати заявиха желание за сътрудничество с Габрово

Заместник-кметът по образование, култура и социални дейности в Община Габрово Николай Сираков прие днес седемчленна делегация от гр. Бурса – Турция, водена от Кязим Сарнък - лидер на най-голямата синдикална структура в турския град. Сред членовете на делегацията бяха секретарят на синдиката, директори, зам.-директори и учители от ОУ „Абдулрахман Вардар” и ЦДГ „Хюлия Шахноолу”. Гостите бяха придружени от представители на ЦДГ „Червената шапчица” – Русе.
27 април 2010

Габровци почистиха праха не само от историята!

През десетте дни, обявени за пролетно почистване, габровци почистиха праха не само от историята. Общото количество на събраните отпадъци по време на кампанията „Да почистим праха от историята!!!” е 207 кубически метра.
27 април 2010

За габровския принос

В навечерието на майските празници и 150-годишнината на Габрово, Домът на хумора и сатирата вече е готов да предложи първата от поредицата си изложби, посветени на юбилея. В зала 3 е разгърната своеобразна ретроспекция на габровското творческо присъствие от създаването на Дома до наши дни, тоест почти четири десетилетия.
26 април 2010

Съобщение за насрочване на частични избори

Уважаеми избиратели,
26 април 2010

Община Габрово е сертифицирана за управление на сигурността на информацията

Общинска администрация – Габрово работи с внедрена и интегрирана система за управление, свързана със сигурността на информацията, в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO/IEC 27001:2005. Сертифициращият орган е Бюро Веритас, част от Bureau Veritas Group. Системата за управление на сигурността на информацията (СУСИ) на Община Габрово включва рамка, в която ясно са дефинирани целите и принципите на сигурността на информацията, като едновременно с това създава ясни критерии за оценка на рисковете към наличните информационни активи. СУСИ е съобразена с всички административни, правни и нормативни изисквания на процесите по постигане на необходимото ниво на доверие, задължения за осигуряване на ниво на сигурност и отговаря на стратегическия контекст за управление на риска към информационните активи в общинска администрация.
23 април 2010

Партньорство Габрово - Тун

На 25 април 2010 г. в Габрово ще пристигне директорът на музикалното училище на региона Тун господин Руди Бернет. Целта на неговото посещение е срещи и обмен на опит с габровското музикално сдружение „Емануил Манолов”, което работи по съвместния проект с град Тун „Стипендии за даровити деца от семейства с ограничени финансови възможности”.
23 април 2010

Делегация от Габрово заминава за Аалст

Делегация от Габрово, водена от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Габрово инж. Калинка Пенева, заминава в края на седмицата на посещение в белгийския град Аалст. Целта на визитата е да се подпише протокол за намерение за сътрудничество във връзка с предстоящото побратимяване на двата града.
22 април 2010

150 години Габрово ... И градът е оцелял, защото се е смял...

150 години Габрово ... И градът е оцелял, защото се е смял...
20 април 2010

Габрово се присъедини към асоциация на културно-историческо наследство

В края на миналата седмица заместник-кметът на Община Габрово Николай Сираков подписа меморандум за учредяване на Асоциация на общини със селища и територии на културно-историческо наследство. До момента към Асоциацията са се присъединили повече от 20 града, сред които Пловдив, Велико Търново, Видин, Несебър, Белоградчик, Търговище, Враца, Балчик, Дряново, Троян, Елена и Велинград.
20 април 2010

АЕК „Етър” - с награда от международно туристическо изложение

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” бе отличен с награда за атрактивно представяне на музейна колекция на седмото Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във Велико Търново.