15 февруари 2012

Резултати от фотоконкурсите на Община Габрово

Здравейте, приятели на фотографията!
14 февруари 2012

Зимна обстановка – община Габрово към 8 часа на 14.02.2012 г.

Времето в общината е ясно, слънчево и много студено. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 13,3°С Видимостта е добра. Духа слаб югоизточен вятър със скорост до 2 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част е около 30 см. На прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига до 140 см. Влажността на въздуха е 82 %. Проходът Шипка е почистен, опесъчен и е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 14°С. Пътят за Узана е заснежен и проходим при зимни условия. Движението на МПС в посока Узана да се извършва задължително с вериги. Височината на снежната покривка в района достига 150 см. Видимостта е добра. Времето е ясно, студено. На места има образувани преспи. Температурата на въздуха е минус 14°С. Нормално проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново, Габрово - Боженци.
14 февруари 2012

Св. Валентин с Мила Йовович? В зала „Възраждане – 18.00 часа!

Бал на влюбените ще предложат на младите хора в града Община Габрово, Регионална здравна инспекция и ученическия младежки съвет по случай празника на влюбените Св. Валентин. Празненството ще започне в 16:30 часа на 14 февруари във фоайето на зала "Възраждане" със скечове, забавни игри, музика, награди и почерпка. В 18:00 то ще се пренесе в самата зала, където ще бъде прожектирана руската продукция „Въртели”.Филмът, съвсем по темата, разказва за перипетиите на една любов от пръв поглед. В главната роля ще видим Мила Йовович. Ако сте фенове на „Петият елемент”, ще бъдете приятно изненадани от комедийното й амплоа – на булка, която трябва да занимава гостите си по всевъзможни начини и да изглежда щастлива и уверена, докато чака бъдещия си съпруг. А той се е запилял незнайно къде и е въвлечен в приключение, което никак не звучи като оправдание.
14 февруари 2012

Детският отдел на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” ще обслужва читателите си в основната сграда

Поради сериозна авария на отоплителната инсталация в сградата на читалище „Априлов – Палаузов” – Габрово, където се помещават Детски отдел и отдел „Изкуство”, и във връзка с ниските температури, читателите на двата отдела ще бъдат обслужвани в основната сграда на библиотеката (пл. "Възраждане" 23) до отстраняване на повредата.Читателите на Детски отдел могат да ползват безплатен Интернет в основната сграда, срещу представяне на читателска карта в рамките на 1 час дневно.
14 февруари 2012

Мебели от сняг в Габрово

С мебели от сняг е обзаведено част от пространството на пл. Възраждане в центъра на града. Снежните мебели карат минувачите да се усмихват и в най-мразовитите дни.
13 февруари 2012

Нова банка открива офис в Габрово

Най-новата банка „Идеи” открива свой офис в Габрово. Той се намира във виртуалната къща на габровския карнавал, на адрес: www. carnaval.gabrovo. bg. За пръв път Габрово може да се похвали, че е градът, в който се намира централния офис на банката, а не един от нейните клонове. Всeки габровец може да стане акционер, като за целта е необходимо само и единствено да депозира своя идея, свързана с настоящето и бъдещето на Карнавала. Сигурността на депозита се определя от факта, че идеите никога не девалвират, а неговата доходност се изразява в пълно съдействие за осъществяване на Вашите предложения от страна на собствениците на банката – Община Габрово. Лихвата по депозита ще бъде изплатена още през май 2012 година, а за дългосрочните влогове банката предлага преференциални условия и бонуси.
13 февруари 2012

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова празнува Трифон Зарезан с клуб "Веселие"

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова посети пенсионерите от клуб „Веселие” на празненството им по повод Трифон Зарезан и Св. Валентин.
10 февруари 2012

„Да преборим кризата с любов”

Кампания под надслов „Да преборим кризата с любов” организират за деня на Св. Валентин Общинския съвет по наркотични вещества и Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово.
9 февруари 2012

Публично обсъждане на бюджет 2012 г.

Кметът на Община Габрово
9 февруари 2012

Домът на хумора с обновена изложбена зала

снимка: Дом на хумора и сатирата
9 февруари 2012

Отлагат се възстановките на Боженци

Планираните за 10-ти и 11-ти февруари възстановки на Боженци се отлагат, съобщават от Архитектурно-историческия резерват. Допълнително ще бъде уточнено кога ще се състои пречистването на восък по автентична технология от 19 в. за Деня на на Св. Харалампий, както и занимания с деца за изработване на мартеници.
8 февруари 2012

Отменя се забраната за движение на автомобили над 10 тона в Габрово

От 12 часа днес, 08.02.2012 г., започва поетапно освобождаване на тежкотоварния трафик над 10 тона на територията на страната, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. При необходимост и по преценка на директорите на съответното областно пътно управление и съгласувано със съответната областна дирекция на МВР ще бъдат въвеждани временни организации на движението.
7 февруари 2012

Пътят за Узана е проходим

Пъття за Узана е проходим с вериги
7 февруари 2012

Заповед за неучебни дни

Със Заповед №176 от 7.02.2012г. на кмета на Община Габрово се определят за неучебни дните от 8 до 10 февруари (включително) за учениците от всички учебни заведения на територията на община Габрово, поради усложнени метеорологични условия и очакваните през предстоящите дни обилни снеговалежи, ниски температури, намалена видимост и затруднено придвижване до учебните заведения.
7 февруари 2012

Да помогнем на пострадалите в село Бисер

Всички желаещи да се включат в кампаниите за предоставяне на дарения за пострадалите от наводненията в с. Бисер, община Харманли, могат да го направят по няколко начина в обявените вече кампании и инициативи.
2 февруари 2012

Заповед за неучебен ден

Заповед за неучебен ден в четири учебни заведения
2 февруари 2012

Тази вечер топлоподаването в Габрово ще бъде възстановено

Кметът на Община Габрово Таня Христова получи в личен разговор уверението на ръководството на Топлофикация – Габрово, че тази вечер топлоподаването ще бъде възстановено.
2 февруари 2012

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране избра газификатор за Габрово

С Решение № ТПрГ - 1 от 26. 01.2012 г. , ДКЕВР класира и определи за лице спечелило конкурса за определяне на титуляр на лицензията за извършване на дейността „Разпределение на природен газ“ на територията на Община Габрово, „Ситигаз България” ЕАД.
27 януари 2012

Стоянка Мутафова и компания в Дома на хумора и сатирата

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово кани своите почитатели и приятели на поредния „Весел четвъртък” и бърза да предупреди: очаква се серия от изненади. Намерението е заедно да отбележим 90. рожден ден на Голямата Стоянка Мутафова именно на нейния празник – 2 февруари. Самата актриса „ще се представи” пред нас в пълния си блясък, заедно със свои колеги, но в по-различна визия!