На 19 декември 2023 г. /вторник/ от 17:00 часа, в залата на Областен информационен център – Габрово /вход от страната на паркинга на Община Габрово/ ще се проведе среща дискусия по повод създаването на първата за града Енергийна общност (ЕО).

Инициативата представлява създаване на фотоволтаична инсталация на покрив на общинска сграда под формата на Енергийна общност. Енергийната общност има за цел да осигури алтернативна, чиста и достъпна „зелена“ енергия на членовете си или право да участват в осигуряване на екологични, икономически или социални ползи за местните райони срещу правото да ползват услуги на енергийната общност.

В момента тече период на включване на инвеститори, като такива могат да бъдат физически лица, местни органи, включително общини, неправителствени организации и малки или средни предприятия.

Срокът за включване в ЕО е до 31 януари 2024 г., като до 22 декември 2023 г. приоритетно, могат да се включват участници регистрирани на територията на община Габрово. След тази дата поканата е отворена за участници регистрирани на територията на цялата страна.

Очакваме всички, които искат да разберат повече за Енергийната общност на Габрово и имат интереси в сферата на енергийната ефективност, за да се включат в един неформален разговор с екипа, който работи по тази инициатива. Поканата е отворена и за вече включили се граждани.

Ники Василковски влиза в ролята на майстор готвач в кулинарното състезание за непрофесионалисти – „На върха на пламъка“
12 декември 2023
Община Габрово очаква вашите предложения по Бюджет 2024
13 декември 2023