На 17 декември, неделя, от 10.00 до 18.00 часа в ресторант Рич Тейбъл ще се проведе Второто кулинарно състезание за непрофесионалисти – „На върха на пламъка“

Атрактивната надпревара се организира от ПГТ „Пенчо Семов“, с подкрепата на Министерството на туризма.

По регламент „На върха на пламъка“ изправя един срещу друг отбори, в които един до друг готвят ученици и известни личности.

Още с първото си издание състезанието придоби широка популярност, което ни задължава тази година да надградим и обогатим започнатото. Единият от отборите ще даде шанс на заместник-министъра на образованието – госпожа Мариета Георгиева, да демонстрира кулинарните си умения.

В два от отборите ни ще се състезават кметът на Габрово – г-жа Таня Христова и Областният управител – г-жа Мария Башева.

Госпожа Маргарита Доровска – куратор на Центъра за съвременно изкуство „Кристо и Жан-Клод“, влиза като състезател в четвъртия отбор.

Петият ни елитен състезател е водещ в листата на любимите лица от малкия екран – чаровният и винаги оригинален Ники Василковски.

Името на шестия участник организаторите запазват в тайна на този етап от подготовката на състезанието.

Трудната задача да журират и удоволствието първи да дегустират кулинарните творения е поверена на Андре Токев, Ради Стамболов, Веселина Славчева и шеф Ивайло Димитров. Специален гост на събитието ще бъде трикратният световен шампион по барманство – Васил Колев.

Събитието е с вход свободен за граждани, а желаещите да следят надпреварата от къщи ще могат да гледат случващото се в реално време през youtube.

 

„Зимна разходка” на Енчо Пиронков e акцент на месец декември в ХГ „Христо Цокев“
12 декември 2023
Покана за среща дискусия на тема „Енергийна общност в Габрово“
13 декември 2023