Обновената база 2 на ДГ „Дъга“ в с. Яворец“ отвори врати за своите малки посетители. С официална церемония базата беше открита от заместник – кмета Невена Минева, директора на детската градина Красимира Колева и началника на РУО – Габрово Георги Маринов в присъствието на областния и заместник – областния управител, председателя на Общински съвет – Габрово, заместник – кмета по архитектура и строителство, кмета на с. Яворец, директори и учители, представители на местната общност.

Обновяването на градината е по проект на Министерството на образованието и науката на обща стойност 530 100.00 лв.  Заместник – кметът по образование Невена Минева приветства гостите на церемонията и сподели, че изпълнената инвестиция е още един реализиран стремеж на Община Габрово да отговори на променените потребности на жителите на населените места извън града за отглеждане, възпитание, социализация и обучение на децата и осигуряване на достъп до предучилищно образование в по-голяма близост до местоживеенето на всички деца. Тя благодари на представителите на МОН за финансирането и на Общински съвет – Габрово,  който подкрепи целодневната организация на обучение и разкриването на две групи като така работа ще може да бъде осъществена съобразно възрастта на децата. „Вярвам, че обновената база ще отговори на потребностите на много хора, които все повече търсят природосъобразна, балансирана и екологична среда за децата си. Убедена съм, че добрият пример ще зарази и много други. Пожелавам на добър час на учителите и нека децата тук се забавляват, да усвояват с лекота новите знания и умения и най – важното нека се учат на добро отношение един към друг и към природата около тях.“ – каза още Невена Минева. „Вярвам, че много скоро ще можем да се похвалим с още една група и още деца, които да се радват на направената за тях инвестиция“ – подчерта директора на ДГ „Дъга“. Поздравления за направеното отправи и началникът на РУО – Габрово Георги Маринов, а областният управител Кристина Сидорова подчерта, че всички детски градини в малките населени места на областта трябва да изглеждат по този начин.

Водосвет за здраве беше отслужен от архиерейския наместник отец Руслан, а за да остане следа от този ден за поколенията – бяха засадени и две борчета, които да растат под грижите на децата и да се извисяват нависоко, както техните достижения.  Много подаръци и изненади получиха малчуганите в днешния празничен за тях ден, а те от своя страна поздравиха гостите с кратка програма.

Дейностите, които са изпълнени са реконструкция на сградата - покриване и водоотвеждане, железарски работи, подмяна на дограми, мазилки, топлоизолации и хидроизолации, бояджийски работи, полагане на подови настилки, облицовки, нови инсталации – ЕЛ, ВиК, ОВ, комунални връзки, обновяване на дворното пространство и две детски площадки. Направена е доставка и монтаж на мебели и оборудване за двете групи и за помещенията на педагогическия и непедагогическия персонал: занимални, спални, коридори, кухненски блок, учителска стая, сервизни помещения, медицински кабинет и др.; осигуряване на дидактически материали, постелен инвентар и спортни пособия.

Галерия със снимки може да разгледате тук

От 16 януари 2023 г. стартира данъчна кампания по събиране на местни данъци и такси
11 януари 2023
ЗА СЕДМИ ПЪТ БЕШЕ ОТЛИЧЕН „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА” В ГАБРОВСКАТА БИБЛИОТЕКА
11 януари 2023