Благотворителен концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 27 май, петък, на площад „Възраждане“. Той е организиран от ученическите съвети на габровските училища, с подкрепата на Младежки център Габрово https://www.facebook.com/YouthCenterGabrovo.

По време на концерта ще се набират средства за следоперативното лечение на 13-годишната Теодора Тодорова от Габрово. След операция на гръбначния стълб в Турция, ѝ предстои рехабилитация, стабилизация на бял и черен дроб, осигуряването на специален корсет, ново пътуване до клиниката в Турция.

Благотворително е участието на всички изпълнители в концерта. На сцената ще видим ансамбъл „Сивек“ и ансамбъл „Габровче“, Диана Делуди, Фолклорна формация „Габровски гласове“, Клуб за модерни и латино танци „Инкансабле“, „Усмивките на Габрово“, Детска театрална група „Габровските Смехоранчета“, Зумба с Васи, Ралица Симеонова, Шоу-балет „Магия“, „The Mechanics“, Рок група „Basement Tones“, Ралица Симеонова.  

Три ще са кутиите, в които ще се събират дарения. Две от тях са разположени до сцената, а една на щанда на учениците от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“. Те са приготвили кулинарни изкушения, а средствата от продажбата им отново ще влязат в кутиите за дарения.

Младежите са предвидили и томбола за всички, които ще се включат в дарителската акция. Те могат да спечелят ваучери за различни продукти и услуги, дарени от габровския бизнес: Дюнери „Виена“ /срещу НАГ/, Сандвичи „Марио Фреш“, Зумба с Васи, СКГ „Бадминтон“ – Габрово, Пицария „Темпо“, Клуб за модерни и латино танци „Инкансабле“, Тенис клуб „Българов“, Козметично студио Petya G Studio, Студио за масажи и ароматерапия „Aroma Drops Therаpy“.

Повече за Теди, нейното заболяване и лечение можете да прочетете във Фейсбук страницата „Да помогнем на Теди“:

https://www.facebook.com/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%A2%D0%B5%D0%B4%D0%B8-107512165280389

Благотворителен концерт „Ангелски сърца“ е първото от поредица събития, финансирани по Програмата за финансиране на младежки инициативи 2022 на Младежки център Габрово. То се осъществява по проект BGLD-2.001-0009-C01 на Община Габрово, финансиран по Програма Местно развитие/Local Development Programme, Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. В нея Младежкият център финансира с до 2500 лв. инициативи на младите хора в Габрово в пет направления – Младежко лидерство, Култура и творчество, Спорт и активности, Здраве и благополучие, Природа и екология. След първото повикване по програмата бяха одобрени 6 от 10 подадени проекта. Очаквайте втора покана за участие към младежите на Габрово през есента.

Промяна в цената на билетите в обществения транспорт от 1 юни подкрепи габровския общински съвет
26 май 2022
Леката атлетика идва в Габрово тази събота и неделя
27 май 2022