28 август – 4 септември

Община Габрово със съдействието на Представителството на Съюза на българските художници – Габрово и Художествена галерия “Христо Цокев”, организира Международен пленер по живопис “Боженци 2009”.
От 28 август до 4 септември, ако се разхождате по тесните калдъръмени улички на архитектурно-историческия резерват, може да срещнете унесени в работа художници и да надникнете в платната им.
Тази година Боженци в багри ще претворяват: Гергана Пантева и Галина Христова от Габрово, Владимир Киров от Троян, доц. д-р Исмет Чавушоглу от Истанбул, както и художници от побратимените на Габрово градове: Мириам Хелфенберг от Тун - Швейцария, Владимир Емец от Чернигов - Украйна, Дмитрий Пуховски от Могильов – Беларус и Владимир Пермиловский от Мытищи – Русия.

Изложба с творбите, вдъхновени от магията на автентичния възрожденския колорит, ще се открие на 4 септември от 18 ч. в Художествена галерия “Христо Цокев” – Габрово.

Лятна международна академия за драматургично писане “Да умреш от смях” 29 юли – 9 август 2017 Боженци – Габрово – София, България Щрихи от Международния пленер по живопис „Боженци 2009”