Първи април събра десетки жители на столицата на хумора – Габрово във весел флашмоб в центъра на града.

Тъй като до Карнавала в Габрово остава месец и половина, а по време на двучасовото шествие доста често вали, габровци използваха деня на шегата, за да отправят послание към облаците и синоптиците и да измолят слънчево време за специалния си ден -  16 май.

Докато оркестър „Габрово“ огряваше мрачния ден в жълто и радваше минувачите с весели мелодии, пространството пред сцената се напълни с хора с отворени цветни чадъри. Минувачите се оглеждаха учудено, защото не валеше, а хората с чадърите използваха времето, за да се отдадат на ритмите и после бързичко се разотидоха така, както се и бяха събрали.

Ще има ли резултат от габровския ДъжоБран – ПървоАприлскиАнтиДъждРитуал, можете да разберете на 16 май в 18.00 часа, когато, със символично рязане на опашката на габровската котка, започва Карнавалът. Тази година мотото му е „Габровец и котка по гръб не падат“. Или перефразирано спрямо събитията от днешния първи април – и да вали, и да не вали – Карнавалът ще е страхотен!

Габрово ще бъде домакин на кръг от международното първенство twall® Challenge Традиционният карнавал-ревю на котки отваря врати и за дребни домашни любимци