За периода 01.-29.02.2024г. са извършени 393 проверки - планови и по сигнали (постъпили устно или на телефони 112, 0700 14410, 066/818 400).

За същия период са извършени 9 проверки по подадени писмени жалби и сигнали на граждани, на които са изготвени писмени отговори.

Извършени планови проверки по Наредба за реда и условията за провеждане на търговска дейност на територията на Община Габрово.

От екип на Общински инспекторат са извършени 208 проверки на юридически лица за разположени маси и столове за сервиране на открито, продажба на цветя, извършване на търговска дейност на местата определени за пазари и др.

Извършени планови проверки по Закона за защита на потребителите.

От екип на Общински инспекторат са извършени проверки на 5 обекти, които са проверени за подвеждаща търговска практика, наличието на стоки с изтекъл срок на годност, издаване на касов бон и наличието на подвеждаща за потребителите информация.

Извършени проверки по Наредба за рекламната дейност на територията на община Габрово.

Извършени са 13 планови проверки и една проверка по постъпила писмена жалба. Съставени са 5 констативни протокола и едно предписание.

Извършени проверки по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Извършени са 6 планови проверки, 2 проверки по писмени жалби и 2 по устни сигнали, на които са съставени отговори. Съставени са 1 констативен протокол с предписание.

Извършени са 10 планови проверки и една проверка по постъпила писмена жалба по Закона за туризма, за които са съставени констативни протоколи и е докладвано на комисията по категоризация.

Извършени 1 проверка по писмена жалба и 1 проверка по постъпил устен сигнал, относно спазване изискванията на Наредба за опазване на обществения ред и сигурността на територията на  Община Габрово.

Извършени са 50 проверки по Закон за авторското право и сродните му права. Съставени са 15 констативни протокола и едно предписание.

Извършени проверки по чл. 167, ал. 2 от Закона за движение по пътищата.

Извършени са 2 проверки по постъпили писмени, 3 по постъпили устни сигнали и 6 планови проверки.

Установени са 74 нарушения. Предупредени са 39 водачи на МПС и на 35 са наложени глоби с фиш.

Извършени са 4 проверки относно редовно издаване на билети по линиите на градския транспорт, изпълнявани от „ОПТ“ ЕООД  - Габрово.

Извършени връчвания на АУАН, НП и писма от други институции, дирекции и отдели – 12 бр.

 

 

Отчет за дейността на Общински инспекторат за месец март 2024 г. Отчет за дейността на Общински инспекторат за месец март 2024 г.