Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“ 2022 е четвърто издание на фестивала, чието начало поставихме през 2019 година, със съдействието и финансовата подкрепа на Община Габрово - идейно обогатен, доразвит и надграден като форма и съдържание.

Проектът предвижда реализирането на фестивална проява през летните месеци в градска среда, на пл. Възраждане, пространство, което от административен център все по-често се превръща в място за култура, младежки и социален диалог, използвайки иновативни методи за работа с публики.

На сцената на площад „Възраждане“ –популярно място за срещи на всички габровци и привлекателна среда за гостите на града, привлечени от различни събития, всяка събота на месец август 2022 година от 17.00 часа ще бъдат представени образци на съвременното куклено изкуство и класически произведения от жанра, допълнени от съпътстващи прояви за малки и големи – тематично обособени творчески ателиета, кът за родители и родители на родителите.

Общата стойност на проекта е 12 500 лева, като съфинансирането от страна на Община Габрово е в размер на 10 000 лева.

 

Въпрос навреме - Нопойнт Ателие ЕООД „Книжно лято – букви, думи и знаци“ - Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово