20 декември 2011

Аварии по водопреносната мрежа

И днес екипи на ВиК-Габрово ще работят по големите аварии в района на Колелото и Гарата, съобщават от дружеството. Без вода остават улиците "Александър Стамболийски", "Ген.Николов" и "Ивайло". Голяма авария има и в кв.Радичевец. Без вода до отстраняването й остават улиците "Радост", "Родопи", "Рила", "Елин Пелин", "Стефана Богдан Генчева", "Текстилец", "Иван Тончев". Вода няма да има и в село Драгановци.
20 декември 2011

Детски празник за Коледа

На 25 декември 2011 г., от 11 часа, Община Габрово ви кани на Коледен празник в детското коледно градче в градинката на ул. „Радецка”.
19 декември 2011

Съболезнователен адрес

По повод кончината на големия български композитор и диригент Красимир Кюркчийски, кметът на Община Габрово Таня Христова изпрати съболезнователен адрес до неговите близки. В него е записано:
19 декември 2011

Съобщение до неправителствените организации в сферата на услугата „Приемна грижа”

Във връзка със стартиране изпълнението на проект „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г
16 декември 2011

Габрово беше домакин на годишната среща на Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия

Габрово беше домакин на годишната среща на Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. На нея присъства управителният съвет на сдружението: Здравко Генчев - изпълнителен директор, Калинка Накова - координатор, Детелина Николова - кмет на община Добрич и председател на УС, Иво Иванов – кмет на община Лом, Георги Савов – кмет на община Ямбол, Петър Дулев – кмет на община Белене, Таня Христова – кмет на община Габрово и Добрин Савчев – зам.-кмет на община Габрово.
16 декември 2011

Конкурс за лого на проект «За да има утре...»

Младежки клуб „Българи” – гр. ДряновоОбщински съвет по наркотични вещества - ГабровоЦентър за обществена подкрепа към Община Габрово
16 декември 2011

Заповядайте на VIII-ми футболен турнир в памет на Павел Бурмов

Заповядайте на VIII-ми футболен турнир в памет на Павел Бурмовза деца родени след 01.01.2001 и след 01.01.2002 година
15 декември 2011

Априловска гимназия е образователната „Сграда на годината”

Габровската Априловска гимназия спечели приза „Сграда на годината” 2011 г
15 декември 2011

Една различна изложба

На 16 декември от 17.30 часа в ХГ „Христо Цокев” ще бъде открита годишната изложба на габровските художници. Жури с председател професор Иван Кънчев и членове – Стефан Ганев, Роберто Йончев, ще определи носителя на тазгодишната награда на името на Христо Цокев.
14 декември 2011

Издателство „Фют” дари списания „Бърборино” за всички габровчета в детските градини и първи клас

Издателство „Фют” дари списание „Бърборино” за всички габровчета в детските градини и първи клас. Списанието е предназначено за деца от 4 до 8 години и съдържа приказки, игри и различни творчески занимания.
13 декември 2011

Коледната елха в Габрово грейва на 13-и декември

Километър и половина светещи гирлянди прегърнаха 25-метровата елха на габровци, която ще засияе в пълния си блясък на 13-и декември точно в 17:30 часа. Община Габрово кани всички на площад „Възраждане” във вторник.
13 декември 2011

Габровската болница "Д-р Тота Венкова" с поредно дарение от Аалст, Белгия

На 7 декември 2011 година 37 болнични легла, 25 нощни шкафчета и дребни консумативи от общинската болница в Аалст бяха натоварени на един камион. Също така 23 кашона с дрехи втора употреба ще бъдат раздадени чрез клуб „Приятели на Белгия“ на социално слаби лица, а една шевна машина ще бъде в полза на обитателите на някой от габровските клубове – Дневния център за възрастни или Клуба на инвалида. По всяка вероятност в сряда дарението ще пристигне в Габрово. То е факт благодарение на неуморните усилия на почетния консул на България в Източна Фландрия – Вили Ван Импе и президентът на фондация Хора в помощ на България – д-р Етиен Фонтейн.
13 декември 2011

Коледно настроение с програмата на Община Габрово

Коледа е време за подаръци и изненади, време за вълшебства и мечти. Постарали сме се в празничния културен афиш да има по нещо за всеки – изложби на детските школи по изкуства, годишна изложба на габровските художници, концерти на професионални и любителски творчески формации, театрални постановки, за да може всеки да избере събитието, което ще му помогне да почувства магията на Коледа.
12 декември 2011

Коледен концерт на Габровския камерен оркестър

Музикална коледна разходка от XVII-ти до XXI-ви век ще предложи на своите почитатели тази вечер Габровският камерен оркестър. В програмата са включени произведения на Хендел, Моцарт, Хенри Пърсел, Уадингтон, Франц Шуберт, Шопен, Бетховен, Тодор Попов, Игор Фролов и др. Само две миниатюри са изпълнявани в Габрово, а всички останали творби са премиери не само за Габровския камерен оркестър, но и за концертния живот в България.
12 декември 2011

Пресконференция на Общински съвет по наркотични вещества

Общински съвет по наркотични вещества и доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества, заедно с Младежки клуб „Българи” от Дряново, започват работа по два съвместни проекта.
12 декември 2011

Заповед за отчуждаване

З А П О В Е Д№2449гр. Габрово 09.12.2011 год.
9 декември 2011

Детският коледен град ви очаква

Габровци вече толкова обичат коледния си град, че празникът би бил невъзможен без него. Тази година той ще даде старт на коледното настроение на 12 декември, понеделник, точно в 17 часа, с концерт и специални гости, дошли от Лапландия.