Местността Узана като привлекателно кътче за зимен туризъм беше отличена от сайта kmeta.bg.  Тя е номинирана и се състезава в месечната тема „Зимни дестинации“, заедно с Витоша и трите ски писти в Осоговска планина до Кюстендил. Дестинациите можете да намерите в месечния конкурс на сайта kmeta.bg, където са представени чрез своите кметове, раздел „Голяма община“.

 „На 25 км. югозападно от Габрово, сред уникална природа и характерен релеф е разположена най-голямата старопланинска поляна Узана. Тук се намира знакът за географския център на България.

Узана заема обширни части от старопланинската област със средна надморска височина 1120 м., като на отделни места достига до 1400 м. Наличието на 8 ски писти с различна трудност и разнообразието от хотели, почивни станции и хижи превръщат местността в предпочитан зимен курорт.“ , представят от  kmeta.bg Узана.

Можете да гласувате на адрес http://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-yanuari-na-tema-zimni-destinacii#big

В момента кметът на Габрово Таня Христова и кметът на София Йорданка Фандъкова са с равен процент гласове – 36.21%. След тях е кметът на Кюстендил Петър Паунов с 27.59%.

Зимна обстановка в община Габрово към 8:30 часа на 11.01.2019 г.
11 януари 2019
Ценен документ за завещаното от Априлов показва изложба в Националния музей на образованието
11 януари 2019