Коледно тържество зарадва децата и младежите от Центровете за настаняване от семеен тип в Габрово. Детско пиано, радио, топли дрехи, материали за малки художници бяха само част от индивидуалните коледни подаръци, предназначени за тях. Всяко дете получи това, за което мечтае и му доставя истинска радост.

Гости на тържеството, организирано с любезното домакинство на Дневния център за стари хора, бяха дарители, представители на социални услуги и институции, приятели на децата и младежите от двата центъра.

„Очарована съм от това, че толкова много организации, фирми и частни лица, от Габрово и не само, се инициираха и пожелаха да зарадват децата. Не сме търсили подкрепа, от нас поискаха само да конкретизираме нуждите и интересите на децата, за да получи всяко от тях за празниците, това което ще го зарадва най-много“, каза ръководителят на двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово /ЦНСТ/, Даниела Ненчева.

Тя отправи персонална благодарност към всички дарители: „Благодаря на Операция Плюшено Мече, която за поредна година осигури на децата персонализирани и индивидуални изненади; на "Бългериан Интернешънъл Бизнес" ООД, който дариха топли зимни дрехи и обувки, материали за рисуване и лакомства; на г-н Димитър Димитров, който дари телевизор, топли зимни дрехи и вещи от първа необходимост за децата; на Мото Клуб Флейтата Райдърс, който дариха сокоизстисквачка за единия център, а за другия музикална уредба, защото в него децата са много музикални; на 22 декември очакваме дарение от Луфтханза, отново с индивидуални подаръци, според желанията на децата.

Благодаря и за подкрепата на Община Габрово, на Държавен куклен театър - Габрово, който изпрати Дядо Коледа при нас, за да раздаде подаръците, на Габровските майки, които украсиха двете бази на ЦНСТ и направиха емоционален празник за децата, на Фондация „Хора за хората“ и Гражданско сдружение Велико Търново, които дариха хранителни продукти. Подаръците са толкова много, че част от тях оставихме за Бъдни вечер!“, приключи дългия списък с дарители и благодатели Даниела Ненчева. 

Цялото интервю, по повод подкрепата, която Центровете за настаняване от семеен тип в Габрово поучиха в навечерието на празниците, чуйте в звуковия файл от техния ръководител Даниела Ненчева.