В Деня на народните будители в ДГ „Дъга” откриха „Образователна градинка за деца”. Това е второто обзаведено екопространство по проект „Обичам природата - и аз участвам“, в което са изградени беседка, алеи, саксии за цветя, билки и други растения, засадени са декоративни храсти. Инициативата е част от Националната кампания „Чиста околна среда – 2018“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС към МОСВ.

Учители, персонал, родители и деца се включиха в реализирането на образователната градинка, която се превърна в предпочитано място за обучение, игри на открито и отдих за децата. За алеите и цветните фигури ще се грижат малчуганите, които ще наблюдават растежа на растенията. От подготвителната група на 6-годишните определиха първите екопатрули, които ще следят за опазването на новото екопространство.

Деца и родители обновиха библиотеката в детското заведние с книги за природата, цветята и билките. Подготвителните групи направиха изложба „Природни фантазии от природни материали”. Най-ентусиазираните малки еколози се включиха в инициативата „Творчеството в природата през фотообектив” като заснеха с детска дигитална камера растенията в образователната градинка.

 

 

Габровско участие на изложението „Хомо Фабер” във Венеция
5 ноември 2018
Напусна ни Георги Георгиев – кмет на Габрово 1990-1991 г.
6 ноември 2018