Документален филм, направен по време на третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest Gabrovo, ще има премиера в зала „Възраждане“ на 21 ноември от 18:00 ч. Филмът носи заглавието „Оптимистична теория за Габрово“ и разказва за младежките организации в Габрово, които взеха участие във фестивала. Входът е свободен. Премиерата се осъществява със съдействието на Община Габрово.

„Дефиницията на думата „оптимизъм“ гласи „вяра в по-доброто бъдеще, в успеха. Затова и филмът се обръща към младите в Габрово, които се занимават с изкуства и култура – именно в тях е нашата вяра и надежда за промяна към по-добро бъдеще“, споделя авторът на филма Момчил Цонев.

Заглавието на филма препраща както към прочутата книга на Иван Хаджийски „Оптимистична теория за нашия народ“, така и към мотото на Лагера за иновации в Габрово през 2017 г., в който участници от страната и чужбина търсеха именно оптимистичната теория за Габрово.

Ще видим интервюта, кадри от репетиции и вълнуващи моменти от самия фестивал 6Fest от 5 и 6 октомври 2018 г. заедно с Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“, Огнена формация “Fire Shadows”, Театрална студия “Гаргара”, Quick Hands Junior, Музикална школа “Звезди в аванс”, Ивета Петрова, Младежки театрален състав “Смехоранчета”, Школа на Ива Пенчева, Оркестър „Габрово“, Театрална школа „Котешката къща“, ИМКА Габрово, Център за работа с доброволци към Община Габрово.

Филмът ще разкаже и как се появява един от емблематичните за Габрово културни проекти – клипът „Щастливо Габрово“ преди 4 години, както и за развитието на фестивала за улични изкуства 6Fest Gabrovo, който се превърна в най-големия арт фестивал на открито в Габрово след Карнавала, уточнява авторът на филма.

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение “Обществен комитет “Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

Повече за премиерата на филма може да следите и във Фейсбук събитието тук:

https://www.facebook.com/events/2222417144713932/

РБ „Априлов-Палаузов” представя книгите на журналистите Петър Пунчев и Елена Чамуркова
5 ноември 2018
Доброволци се включват в превенция чрез изкуство
5 ноември 2018